manga_preview
Boruto TBV 07

Mifune

mifune.jpg

Mifune (ミフネ) je samuraj, pochází ze Země Železa, které velí jako Generál samurajských jednotek. Kdysi se střetl s vůdcem Deštné, proti němuž neměli samurajové šanci. Ostatní utekli, ale statečný a hrdý Mifune útěk zavrhl a postavil se proti nepříteli, jelikož chtěl chránit své druhy ve zbrani. Hanzou Mifuneho zranil a tělo mladého samuraje otrávil jed, Hanzou však po souboji uznal, že je Mifune silný a má charakter, a proto mu tam zanechal protijed, čímž mu zachránil život.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMifune se poprvé objevil v 456. kapitole mangy a 199. díle Shippuudenu, když přivítal Gaaru a další čtyři Kage v Zemi Železa, kde se konalo Setkání pěti Kage. Pětašedesátiletý zdvořilý Mifune se svým klidným vystupováním se velice hodil na pozici neutrálního předsedy Setkání a dokázal moderovat přístup jednotlivých představitelů vesnic, navrhovat řešení a přitom nebýt zaujatý. Úspěšně zahájil Setkání, ale později sklouzl k podporování (zatím neoficiálního) Šestého Hokageho a navrhoval, aby utvořili Alianci pěti zemí a vedl ji Danzou, protože posledního bijuuListová (mělo se za to, že Killer Beeho sebrali Akatsuki).
Podpora někoho tak úskočného se ostatním příliš nelíbila, ale museli uznat převahu vlastnictví jinchuurikiho, načež Ao zjistil, že Danzou neutrálním členem porady manipuluje, protože Ao rozeznal chakru v jeho zakrytém oku. Ao se kdysi střetl s Uchihou Shisuim, který na něj udělal nezapomenutelný dojem, proto jeho oko okamžitě rozeznal. Zjištění, že ani v neutrální zemi nejsou ušetřeni špinavých technik, ostatní Kage okamžitě rozlítilo. Mifune se vzpamatoval a snažil se všechny uklidnit, řekl, že na Setkání jsou všechny techniky zakázané. Ao dostal na starost dohled nad Danzem.

Mifune vs SasukeSpoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhAni tak Setkání nebylo ušetřeno dalších potyček. Zasedání přerušil Bílý Zetsu se sdělením, že budovu infiltroval Uchiha Sasuke a Mifune okamžitě vydal rozkaz ho najít. Zatímco se někteří vzdálili, ať už naštvaní nebo zvědaví na posledního Uchihu, Mifune zůstal v místnosti, ve které seděl i Danzou, po němž Sasuke šel. Když se Sasuke objevil, Danzou se okamžitě vzdálil a Mifune Sasukeho překvapil svým rychlým útokem, ale Sasuke samuraje lehce odrazil. Ač byl Sasuke nepřítel, Mifune oceňoval jeho skvělé schopnosti.
Kage dali Sasukemu postupně dost na frak, až ho nakonec zachránil Tobi. Ten se Mifunemu a ostatním představil jako Uchiha Madara a vyložil jim svůj Plán Měsíčního oka, kterým chtěl získat nadvládu nad celým světem. Po jeho odchodu Mifune znovu předestřel myšlenku Aliance shinobi se Čtvrtým Raikagem v čele (z Oblačné jako jediné nepocházel žádný člen Akatsuki). Navíc se zjistilo, že Bee je stále na svobodě. Mifune přislíbil pomoc samurajů v blížící se válce. Používá meč, přes který dokáže vést chakru.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMifune se později vydal do Oblačné, aby se zúčastnil porady ohledně osudů zbývajících jinchuuriki a souhlasil, aby Beeho a Naruta poslali na pohybující se Želví ostrov. Vedení Aliance doufalo, že oba ninjové tak budou v bezpečí, ale důmyslně schovaný Kisame, o němž si všichni mysleli, že je mrtvý, plány Aliance vyzradil nepříteli. Mifune navrhoval vyslat podpůrnou elitní skupinku o pár lidech, protože velký počet shinobi by nepřítel snadno odhalil. Onou posilou byl nakonec Třetí Tsuchikage.
Aliance čelenkaMifune představil jednotnou čelenku Aliance se znakem shinobi (忍), která měla stírat rozdíly mezi příslušníky jednotlivých vesnic. Mifune věřil, že jednota přinese vítězství.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Čtvrté války ninjů dostal Mifune na starost velení Páté divize, ta měla především podpůrnou roli, proto pomáhala První a Druhé divizi. Sám Mifune vedl skupinku, která měla pomoci Kankurově Přepadové jednotce, která úspěšně bojovala proti Deidarovi, Sasorimu a Shinovi, ale potkala se s dalším nepřítelem. Mifune zachránil paralyzovaného Kankura a střetl se se starým známým - mezi oživenými byl totiž i Salamandr Hanzou. Mifune rozhodl, že s ním bude bojovat sám. Během souboje chtěl Mifune vědět, kam se poděly Hanzovy ideály a sny o míru. Hanzou nakonec spáchal seppuku a otrávil se vlastním jedem, což ho paralyzovalo do té doby, než se o něho postarali ninjové z Pečetící jednotky. Mifune byl rád, že se Hanzou nezřekl svého svědomí.
Ve filleru anime se Mifune musel ještě chvíli zlobit s Deidarou, kterému pomohl uniknout ze zajetí Kankurovy loutky Bílý Zetsu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMifune a jeho samurajové se střetli také s Chiyo a nebezpečným Kimimarem. Loutkářka Chiyo některé samuraje ovládla a nutila Mifuneho muže, aby proti bojovali proti vlastním spojencům. Mifune musel jednoho ze svých zneškodnit, ale než se tak stalo, dorazil Kankurou a postaral se o vodící chakrová vlákna. Mifune byl písečnému ninjovi vděčný.
.
Mifune vedl zbývající síly své divize na hlavní bojiště, kde se všechny jednotky Aliance spojily, aby se společně postavily nepříteli. Když Naruto začal rozdávat Kyuubiho chakru, dostal svůj díl i Mifune a bojoval proti Desetiocasému. Stejně jako většina zažil Věčné Tsukuyomi. Přežil a dál se stará o Zemi Železa.

Zajímavosti

Mifune se narodil 1. dubna, měří 170 cm, váží 72,3 kg a jeho krevní skupina je 0. Během Setkání pěti Kage mu bylo 65 let.
Mifune je pojmenovaný po japonském herci jménem Mifune Toshirou, který se proslavil ve filmech s historickou tematikou. Mifuneho meč se jmenuje Kurosawa; režisér Akira Kurosawa natočil šestnáct filmů, v nichž hrál Mifune Toshirou.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Iaigiri
Issen (Záblesk světla)
Youjinbou

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie