manga_preview
Boruto TBV 07

Ootsutsuki Hamura

hamura.jpg

Ootsutsuki Hamura (大筒木ハムラ) byl dvojčetem Sennina šesti cest Hagoroma a synem Králičí Bohyně, oba se jako první narodili se schopností ovládat chakru. Po své matce stejně jako Hagoromo zdědil Byakugan, na rozdíl od staršího bratra mu však nezmutoval do Sharinganu, je tedy dávným předkem lidí z klanu Hyuuga. Poprvé se objevil v 670. kapitole mangy a 420. epizodě Shippuudenu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV anime společně s bratrem vyrůstali pod přísným matčiným dozorem; Kaguya ukazovala svoji krutost i tím, že pravidelně nechávala tajně obětovat lidi Posvátnému stromu. K místu zakázala komukoliv chodit. Malý Gamamaru oba bratry navedl, aby se schválně podívali blíže, ti však odmítli ve vzpomínce na matčin zákaz. Během dospívání se Hamurův bratr zamiloval do dívky Haori, která jednoho dne rovněž zmizela. Hamura byl svědkem rozepře matky s Hagoromem, po které se oba navzdory zákazu vydali ke stromu a zjistili pravdu o mizení lidí. Gamamaru jim posléze převyprávěl celý příběh o matce, jejím příchodu na Zemi, žití mezi lidmi i využití ovoce ze Stromu pro získání obrovské síly. Hamura s bratrem poznali, že jejich současné schopnosti na matku nestačí, Hagoromo proto začal pod žabákovým vedením trénovat senjutsu.
Kaguya však prohlédla plán svých synů a při Hagomorově příchodu z tréninku využila Hamuru proti němu. Díky bratrově zariskování a využití Gamamarovy pečetě byl Hamura z matčiny nadvlády osvobozen. Boj proti matce započal a nakonec byla Kaguya svými syny zapečetěna technikou Chibaku Tensei. Stala se tak základem pro Měsíc. Hamura svoji matku i přes neshody miloval a během ovládání svého těla Kaguyou cítil její mateřskou lásku a touhu zabezpečit své syny. Odešel proto na Měsíc, aby se necítila tak sama.

Když mě ovládala, bylo matčino vědomí přítomno v mém, cítil jsem její pocity. Matka se po celou dobu bála. Aby nás ochránila, udělala to, co myslela, že musí... Zanechalo to ve mně dojem, že byla jen ženou, kterou všichni opustili. Myslím, že i tak ji miluji. Bratře, vždycky budu tam nahoře na obloze pozorovat svět, který jsi stvořil.
- Naruto Shippuuden 462

Hamura ve filmech
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhZ Hamurova osídlení Měsíce vychází Naruto filmy The Last a Boruto Movie. V The Last je Hanabi unesena kvůli svému Byakuganu na Měsíc lstivým Tonerim, který chce získat Hinatu za ženu. Hamura se Hinatě zjeví jako duch, odlesk duše, a prosí Byakuganovou Princeznu o zničení Tenseiganu, jelikož jeho vůle byla následovníky vykládána jinak, než si Hamura představoval, a svět teď čelí hrůznému nepříteli. Hamura tu vystupuje jako starý vrásčitý muž, tudíž se zřejmě dožil vysokého věku.
V Boruto Movie se objevují další členové klanu Ootsutsuki.

Popis

HamuraHamura se fyzicky velmi podobal na svoji matku Kaguyu, měl dlouhé bílé vlasy, bledou kůži a Byakugan. Na rozdíl od své matky však věřil v lidi, mír a svobodu.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJe jednou z nejsilnějších postav v historii Naruto světa, jelikož byl schopný se svým bratrem zapečetit Králičí bohyni a porazit Desetiocasého. Důkazem jeho síly je i možnost používání Gudōdama.

Zajímavosti

Pouze v anime (Naruto Shippuuden 460 a dál) byl ukázán jeho otec jménem Tenji, vlídný muž, který vládl Zemi Sou (So no Kuni).
Jelikož Hyuugové vládnou Byakuganem, část Hamurovy linie musela zůstat na Zemi, nebylo však přesně osvětleno jak. O Hamurovi v Kishimotově manze příliš není, většina informací pochází z anime fillerů o rodině Ootsutsuki a filmů, nově teď vychází Boruto manga, ve které by se mohli potvrdit některá tvrzení z filmu, tu však už Kishimoto nekreslí, jen na ni spíše dohlíží.
Narodil se 8. srpna a v dospělosti měřil 185 centimetrů. V mládí ho dabuje Hosoya Yoshimasa, ve filmu The Last Egawa Hisao.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Rikudō no In no Chikara - Síla Yin při zapečeťování matky, Hamura měl na ruce měsíc, Yan představoval Hagoromo.

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie