manga_preview
Boruto TBV 07

Ootsutsuki Kaguya

kaguya2.jpg

Ootsutsuki Kaguya (大筒木カグヤ), nazývaná také jako Králičí bohyně či Králičí princezna, je hlavou klanu Ootsutsuki a matkou dvou synů; Hagoroma a Hamury. Poprvé se objevila v 670. kapitole mangy a 458. dílu Shippuudenu.

Počátky světa shinobi

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKaguya žila v dávných dobách nekončících válek mezi lidmi, v dobách, kdy ještě nikdo nepomýšlel na systém skrytých vesnic, jak jej známe dnes. Aby tyto boje ukončila, snědla posvátné ovoce z Božského stromu a stala se prvním uživatelem chakry vůbec. Dotknout se posvátného ovoce však bylo zakázané, Kaguya tím porušila odvěký řád.
S touto novou silou rychle ukončila veškeré boje a lidé ji začali nazývat Králičí bohyní (卯の女神, Usagi no Megami).
V manze podrobnosti nejsou známé, ale brzy po nastolení míru porodila dva syny.
Ve filleru anime s dozvídáme, že Kaguya přišla z jiné planety, zamilovala se do výše postaveného pána Tenjiho a otěhotněla s ním. Byla však jiná, silnější, lišila se od ostatních a lidé ji začali podezřívat, což vedlo až ke Tenjiho zradě. Na útěku o záchranu nejen svého života, ale i života svého dítěte, v zoufalství pozřela ovoce posvátného stromu. Tím nastolila již zmíněný mír a později porodila dvojčata.

Myšlenka na věčný mír

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPostupem času však Kaguya začala ztrácet víru v lidstvo, její nová moc ji oslepovala, až ji zcela ovládla. Kaguya se upnula na myšlenku techniky Věčného Tsukuyomi; iluzi světa ve věčném snu, tedy i věčném míru. Lidé se Králičí bohyně báli a přiřkli jí nové jméno: démon.
Jelikož existovala možnost napadení Kaguyina ovládaného světa jinými světy, pozměnila myšlenku věčného snu a všech do něho chycených lidí; z těchto lidí se měli postupně stát Bílí Zetsu ve formě vojáků, kteří by svět ochránili před vetřelci. O jiném světě a žijících příslušnících klanu Ootsutsuki pojednává film Boruto Movie, tam je také možné spatřit její palác v její ledové dimenzi.
Kaguya se v závisti nad uměním vlastních synů obrátila i proti nim, využila přitom spojení s Božským stromem ve formě Desetiocasého démona. Hagoromo a Hamura dokázali rozdělit a absorbovat matčinu chakru, tělo využili pro stvoření Měsíce. Hamura se později s dalšími členy klanu na Měsíci usadil a dohlížel na to, aby už nebyla probuzena (o tom pojednává i film Naruto: The Last). Hagoromo naopak rozšířil chakru mezi lidi a učil je, jak ji využívat, své učení nazýval ninshuu.
Hagoromo se zmínil, že Kaguya skutečně kdysi bývala dobrá a laskavá osoba, čehož jsme si mohli všimnou ve fillerech. Přestože se chovala netečně, zamilovala se do Tenjiho, s nímž sdílela stejnou myšlenku na mír. Oblíbila si i svoji pomocnici Aino, ačkoliv opravdu silné emoce ukázala až při jejím umírání. Po pozření ovoce se však Kaguya zatvrdila a čím dál víc přestávala lidem věřit.
Než dokázali synové svoji matku zapečetit, Kaguya stihla přetransformovat svoji vůli do formy Černého Zetsu. Černý Zetsu o Kaguye mluví jako o matce a smýšlí o sobě jako o třetím synovi. Kvůli opětovnému návratu matky manipuloval s Hagoromovými syny Indrou i Asurou, předchůdci klanů Uchiha a Senju i se všemi jejich potomky ve snaze probudit Rinnegana uskutečnit plán Měsíčního oka. Uchiha Madara Rinnegan úspěšně probudil, jeho oči se tedy staly výchozími pro tento plán.

Oživení Králičí bohyně

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVzkříšený Uchiha Madara dokázal ve Čtvrté válce ninjů aktivovat techniku Věčného Tsukuyomi. Jediní, kteří této technice mohli vzdorovat, byli členové bývalého Týmu 7 díky Sasukeho typu Susanoo. Madara se prohlásil za Zachránce světa a plánoval zbavit se i posledních vzdorujících, než však byl schopný jednat, přilepil se na něho Černý Zetsu. Šokovaný Madara jej upozornil, že je pouhým ztělesněním jeho vlastní vůle, Zetsu však všem objasnil skutečnou pravdu. Pravdu o větším nepříteli, o Kaguye. Poté sebou začal pokrývat Madarovo tělo a nezabránili mu v tom ani Sasuke s Narutem, které chytly Madarovy natahující se vlasy. Madarovo tělo se nafukovalo do obřích rozměrů, využívalo chakry chycených obětí, ale samotný Madara v něm mizel. Zetsu pokračoval v technice do doby, kdy nic nebránilo návratu Kaguyi. Králičí bohyně znovu vstoupila na tento svět.

Kaguya proti světu

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSPOILER Epic kaguyaKaguya si prohlédla okolí a odhodila svými vlasy Naruta i Sasukeho, jelikož u nich našla na rukou značky od Hagoroma. Aktivovala Byakugan a zjistila, že tito dva mají stejnou chakru jako její vlastní děti a Hagoromovi synové, čímž došla k závěru, že jim Hagoromo postoupil svoji sílu. Kakashi se zeptal na její pohnutky a Kaguya klidně odpověděla, že se chtěla postarat o svět a zabránit válkám a ničení. Poté Tým 7 i Obita přenesla do sopečného světa a řekla jim, že je nechá všechny zmizet.
Všem pěti se však podařilo uchránit od lávy, a tak je Kaguya znovu chytila do svých vlasů a zaměřila se na Sasukeho, kterého zachránil Naruto - ten zjistil, že může létat. Tato schopnost Kaguye připomněla jejího syna, proto přenesla svoji pozornost na Naruta s dodatkem, že všechna čakra musí být zase její. Odhodila Naruta a za ní se objevil Sasuke se Susanoo a jeho mečem. Útok však nevyšel a Sasuke byl málem shozen do horké lávy, přenesl se tedy za Narutem a využil jednu z jeho Gudoudama.

„Nenávidím vás.. Hagoromo, Hamuro... Oba patříte mně.“


Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKaguya věděla, že největší nebezepečí jí hrozí od Sasukeho a Naruta, jelikož by ji mohli znovu zapečetit, ostatních si příliš nevšímala a ignorovala. V boji tedy využívala své schopnosti přecházení mezi různými dimenzemi s náročným podnebím a rychlými výpady z jedné do druhé. V boji proti dvěma chlapcům se dojala a se slzami v očích přiznala, že jí připomínají její děti, nechala však Černého Zetsu, aby je spoutal. Ten oběma řekl ještě několik věcí, které ani Hagoromo nezmínil a netušil o nich. Přiznal onu manipulaci s lidmi během staletí, s plánem využít Uchihy k aktivaci Věčného Tsukuyomi a vzkříšení matky i Desetiocasého.
Naruto se Sasukem se dostali ze zajetí Černého Zetsu a pokračovali v kombinovaných útocích; aby se Sasukemu podařilo zasáhnout Kaguyu Amaterasu, využil svoji Svádící harémovou techniku, která na Kaguyu překvapivě fungovala a na chvíli ji překvapila. To Sasukemu poskytlo čas je oba dostat na správné pozice pro Kaguyino zapečetění, ta je však okamžitě přenesla do Ledové země a uvěznila v ledu. Sasuke se dostal z ledu díky svému Kagutsuchi, osvobodil i Naruta, ovšem dřív než si mohl uvědomit, co se děje, Kaguya jej chytila a rychle přenesla do jiné dimenze, aby zabránila jejich spolupráci.
Nejprve se chtěla vypořádat s Narutem, který na ni použil techniku mnoha klonů a donutil ji otevřít portál do jiné dimenze. Toho využil Obito, uvědomující si, že by mohl svým okem Sasukeho najít a znovu přivést zpět k Narutovi. Kaguya se rozhodla na radu Černého Zetsu Naruta zabít, ale podařilo se jí zničit jen klon, který pokládala za pravé tělo. Došlo jí, že Narutovo pravé tělo jako jediné využívá Gudoudama, proto se to jediné zaměřila. Naruto však využil této skutečnosti a umístil Gudoudama za klon, mezitím se Obitovi podařilo dostat Sasukeho do správné dimenze a oba chlapci se znovu mohli postavit nepříteli společně.
Kaguya vyhodnotila Obitovu osobnost jako nebezpečnou a vystřelila na něho své kosti skrze techniku Tomogoroshi no Haikotsu, když chránil Kakashiho a Naruta. Černý Zetsu si utahoval z Obitovi smrti, ovšem Naruto Kaguye odsekl ruku a přišpendlil ho k zemi.
Desetiocasého chakra začala reagovat na chakru ostatních démonů po Narutově technice Rasenshuriken a Kaguya se dostala do potíží, když se démon přeměňoval do formy králičího monstra, které ani ona nemohla ovládat. Nakonec se jí to však podařilo.
Naruto se Sasukem zaútočili oba naráz, využili Sasukeho oka a Kaguyu zmátli výměnami těla, proto se pokusila utéct nahoru, odkud ji však srazila Sakura. Kaguya tak byla znovu zapečetěna technikou Rikudou - Chibaku Tensei. Její tělo se přeměnilo na Desetiocasého, poté na démonickou sochu pohlcenou vyvolanou sférou. Do ní odkopl Naruto i rukáv s Černým Zetsu, aby nemohl opět pokoušet další generace a plodit zlo. Boj skončil.

Dlouho neviděný nepřítel

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhO mnoho let později se Sasuke vydal na cestu poznání Kaguyina opravdového strachu, chtěl zjistit, čeho se tato mocná žena bála a pochopit důvod vytvoření armády Bílých Zetsu. Zkoumal její historii i její dimenze a zjistil pravdu při setkání s Ootsutsuki Momoshikim a Kinshikim. Mocný nepřítel nebyl ještě úplně poražen. O tom pojednává děj filmů po skončení klasické Kishimotovy mangy a manga jeho následovníka o další generaci ninjů.

Zajímavosti

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOtsutsuki Kaguya Ovládala všechny elementy, mohla absorbovat nepřítelovu chakru, chytat nepřítele do svých vlasů, plynule přecházet mezi nebezpečnými dimenzemi a využívat je v boji. Dokázala přivolat summona, vysunout si z těla kosti a ovládala mnoho dalších a dalších nebezpečných technik.
Kaguya je původce vší chakry, prapředek ninjů a klanů jako Hyuuga, Kaguya, Senju, Uzumaki, Uchiha.

Narodila se 15. srpna a byla hlavou klanu Ootsutsuki.
Kaguyino jméno i její titul odkazuje k Princezně Kaguye (Kaguya-hime) a japonskému lidovému příběhu Taketori Monogatari z 10. století. V něm nosí Kaguya-hime hagoromo, plášť pokrytý peřím. Ootsutsuki vychází z prastaré kroniky Kojiki z části o jedenáctém císaři Suininovi, jehož dcera se jmenovala Ootsutsukitarine no Miko.
Kaguya zároveň připomíná Izanami-no-Mikoto, šintoistickou bohyni smrti, jelikož touží po míru, přičemž neváhá ovládnout lidstvo a uvrhnout je (dle svého) do blaženosti, což je podobné myšlence o smrti a životě po ní.

Techniky: 

Bouchou Gudoudama

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie