manga_preview
Boruto TBV 07

Yamanaka Fuu

d8a5a063db_73726645_o2.png

Devatenáctiletý Yamanaka Fuu (山中フー) je shinobi ze Skryté Listové, člen tajné jednotky Root a člen klanu Yamanaka, jejichž specialitou je přemisťování svého vědomí do těla někoho jiného. Fuu je sensibil a dokáže vycítit chakru. Také je jedním ze dvou strážců, které si Danzou jako (prozatímní) Šestý Hokage vybral za doprovod na Setkání pěti Kage v Zemi Železa. Druhým strážcem byl Aburame Torune. Poprvé se objevil v 454. kapitole mangy a 198. díle Shippuudenu.

Ve filleru anime ukázali, že si Danzou slibného Yamanaku vybral ještě jako malého společně s dalšími dětmi, když osobně vyhledával nové rekruty v řadách konožských klanů. Vůbec nezáleželo na tom, že se to vůdci klanu třebas nelíbí. Fuu se později v Rootu seznámil s Torunem, kterého dostal na starost a vytvořili spolu silné duo. Fuu si navykl poslouchat a zachovávat klid, nebát se, oprostit se od emocí a soustředit se na cíl i za cenu obětování části vlastního těla nebo života.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSetkání pěti Kage v Zemi Železa
Fuu doprovázel Danza do Země Železa na Setkání pěti Kage, ale cesta se neobešla bez vyrušení. Zaútočily na ně zbytky zabijácké skupiny Hannya ze Země Dřeva s úmyslem zabít Danza. Danzou aktivoval Sharingan a svému doprovodu zakázal jakoukoliv akci s tím, ať se do toho nepletou, jelikož si chtěl procvičit svoje schopnosti.
Danzou na Setkání pobouřil ostatní představitele vesnic, jelikož se pokusil manipulovat s myslí vůdce samurajů Mifunem. Fuu naučeně vyskočil k ochraně svého mistra, když Čtvrtý Raikage vzteky roztřískal stůl a později se k tomu všemu ještě objevil Bílý Zetsu. Zetsu rozhlásil onu úžasnou zprávu, že Setkání narušil Uchiha Sasuke. Fuu by nukenina rád vyřídil a rozhodl se, že po něm půjde, ale Ao mu to zakázal s tím, že je musí hlídat, a proto má zůstat v místnosti s ostatními. V pozdějším zmatku ale nakonec zmizela celá trojice. Ao se za nimi vydal.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhÚtěk ze Setkání a léčka
Když Danzou se svým doprovodem uprchl ze Setkání, Ao s požehnáním Páté Mizukage skupinku sledoval až k nedalekému lesu, kde na něj Fuu přichystal léčku. Fuu dostal rozkaz připravit mlžného ninju o jeho Byakugan, proto nastražil na pátracího ninju past v podobě prokleté loutky. První útok Ao odrazil, jednalo se však o klamný útok, na který Fuu čekal, aktivoval své Shinten Kugutsu Juin no Jutsu a zapečetil protivníka do připravené loutky. Yamanakovo vědomí se naopak přemístilo do těla mlžného ninji.
Fuu se pokusil zničit Byakugan kunaiem, kolem oka se však okamžitě utvořila ochranná bariéra. Proto připravil srp a svázal si ruce, odhodlaný skočit na srp a poslední chvíli zrušit techniku výměny mysli. Tak by Ao zemřel a Mlžná by ztratila Byakugan. Ao konožského ninju varoval, že musí techniku uvolnit opravdu až v poslední setině vteřiny, protože pokud zaváhá a uvolní ji dřív, Ao se zachrání. Nakonec padajícího ninju zachytila Pátá Mizukage, jenže Fuu svoji techniku nezrušil...
Plánoval využít Mizukage a poprosil ji, aby zrušila ochrannou bariéru a rozvázala mu svázané ruce. Zapečetěný Ao zoufale volal na svoji paní, že to není on, sama Mizukage se však nedala obalamutit a svázala ruce ještě pevněji. Ao totiž velice dobře ví, že ona pečeť zrušit nemůže.
Fuu ji ve vzteku nazval starou bábou, za což mu Mizukage uštědřila tvrdou ránu a nepřítelova technika ovládnutí mysli byla zrušena. Ao se pak své paní omlouval, že to přece neřekl on.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOsud jménem Tobi / (maskovaný) Madara
Fuu se vrátil zpět do svého bezvládného těla, které nesl Torune a omluvil se za svůj neúspěch. Na kamenném mostě jim zastoupil cestu Tobi alias maskovaný Madara. Danzou byl odhodlaný bojovat, ale potřeboval, aby mu Fuu a Torune koupili nějaký čas, než se připraví. Fuu a Torune na Tobiho zaútočili, ale bezvýsledně, zjistili, že se dokáže odhmotnit a nakonec Torune nechtěně zasáhl spolubojovníka svými nanobroučky. Tobi oba člen Root přenesl do jiné dimenze a dlouho se nevědělo, zda jsou ještě naživu.
Objevili se až během Čtvrté války ninjů, kdy Kabuto předváděl techniku Edo Tensei a potřeboval mrtvé a živé tělo. Tobi vytáhl nešťastníky na světlo, Toruneho zabil a na mladém Yamanakovi Kabuto demonstroval, jak dokáže oživit mrtvolu... Oběť je konečná a nelze ji zvrátit.

Zajímavosti

Fuu se narodil 20. srpna, měřil 180 cm, vážil 61,7 kg a jeho krevní skupina byla A. Zemřel ve věku devatenácti let. Jeho registrační číslo bylo 012337. Využíval srp a tantó.

Techniky: 

Ansatsu Jutsu

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie