manga_preview
Boruto TBV 07

Utakata

utakata.jpg

Utakata (ウタカタ) byl ztracený shinobi ze Skryté Mlžné a také nositel Šestiocasého démona, přičemž není známa jeho příbuznost k nějakému Kage. Poprvé se objevil v 515. kapitole mangy a 144. dílu Shippuudenu. Utakata byl zprvu věrným mlžným ninjou, ovšem během éry Krvavé Mlžné z vesnice odešel.

Ve filleru anime bylo ukázáno, že se vrátil ke svému mistrovi se svitkem, ten se však rozčílil a mladému žáku řekl, že se vracet neměl, jeho život je pro něho totiž velmi cenný. Zároveň byl mistr Harusame rád, že je Utakata naživu a zdráv. Nakonec do něho zapečetil Šestiocasého, aby se sám naučil, jak démona zase vyjmout.
Po nějakém čase se tedy pokusil o zpětnou operaci, jelikož soudil, že Utakatovi soužití s démonem nesvědčí, ovšem práce se nezdařila. Utakata se proměnil do formy démona a svého mistra zabil. Démon tak nevědomky zachránil Utakatovi život, protože po vyjmutí by ninja zemřel. Utakata přišel o mnoho vzpomínek a vybavoval si jen zradu, proto zahořkl a ztratil iluze a o vztahu mistra s žákem. Odešel a bojoval pak proti každému, kdo se mu postavil či ho pronásledoval. Mlžná příliš dlouho nečekala a vyslala své oininy.

Můj jediný důvod k boji je ochrana vlastního života.

Při jednom z útoku se setkal s dívkou jménem Hotaru, po níž útočníci šli, ne tentokrát po něm. Utakata se protivníků zbavil, byl však během boje zraněn. Hotaru věřila, že ji zachránil a vzala ho do rodinné pevnosti kvůli ošetření. Po jeho vyléčení mladého ninju prosila, aby ji vzdal do učení a ukázal jí, jak používat ninjutsu, jenže muž odmítl, nechtěl se stát ničím mistrem a starat se o žáka, už tomu nevěřil. Jelikož však vděčil rodině za péči, souhlasil s doprovodem Hotaru a tajné techniky jejího dědečka na určené bezpečné místo.
Na cestě potkali Naruta a jeho tým, který měl dívku rovněž ochraňovat. Utakata zjistil, že Listoví jsou silní, a proto se nemusí bát jim dívenku svěřit, taktéž se tak může vymanit ze svého dluhu. Odešel i přes prosby Hotaru.

Později se na své cestě zastavil pod stromem a při odpočinku nechtěně usnul. Zdál se mu sen, sen o jeho minulosti v pevnosti s Hotaru, sen, který se přeměnil na noční můru o Harusameho zradě. Po probuzení si Utakata všiml rychlého stínu a rozhodl se situaci prozkoumat. Dostihl skupinu banditů Magaki, která mluvila o zakázaném kinjutsu. Utakata se jim postavil s přáním získat onu silnou techniku pro sebe a bandity téměř porazil, jenže ti ho poté obklopili a uvěznili do bariéry, která explodovala i s ninjou uvnitř.
Magaki skupina pokračovala lesem ve snaze najít Hotaru a ukrást jí rodinnou techniku, ovšem Utakata je dostihl a dívku zachránil. Po boji ji chtěl znovu opustit, ale Hotaru ho prosila, aby zůstal; a odhalila mu tajemství svých zad.
Naneštěstí dvojici dostihli Mlžní ANBU a chytili Utakatu do své techniky, kapitán jednotky Hotaru objasnil ninjovy prohřešky. Narutův tým náhle dorazil a částečně techniku Mlžných uvolnil, obě strany proto začaly bojovat. Kapitán Mlžných se chtěl vyhnout zbytečným potyčkám a diskutoval situaci s Yamatem, což vyústilo v dohodu nepronásledování jen po dobu, co bude postaráno o dívku. Vůdce ANBU se Utakaty zeptal, zda by se nechtěl vrátit, jelikož se vesnice změnila, ten však odmítl.

K čertu se zakázanou technikou. K čertu s klanem. K čertu s mistrem! Jedná se pouze o sobecké lidi, kteří bez sebemenšího pocitu viny dělají svým žákům tyhle otřesné věci. Přemýšlí o nás jen jako... o věcech. Věcech, co nemohou mluvit.

Hotaru zjistila, že se během boje zranila, Naruto jí tak šel na mužův rozkaz nasbírat léčivé byliny. Po návratu zjistil, co je tajná technika doopravdy zač, když uviděla Hotařina záda, do kterých byla implantována. Utakata vyjádřil svůj odpor k těm, kdo jen sobecky využívají výhod plynoucích z lidské věrnosti a chovají se k ostatním jako v věcem. Hotaru však odvětila, že se nabídla sama, jelikož její děd snil o znovuobnovení slávy jejich klanu. Teď se už smířil s tím, že klan přišel o spoustu síly a je čas zničit tajnou techniku. Utakatu překvapilo, že její děda vymyslel bezpečnou metodu vyjmutí techniky z jejích zad. Na to mu starý muž odpověděl, že žádný mistr by svému žákovi neudělal tak příšernou věc, aniž by věděl, jak ji napravit. Utakata byl nucen vzpomenout na svého mistr a přemýšlet, zda tomu bylo stejně i u něj. Hotaru odporovala a Utakata ji udeřil, za což se jí později omluvil. Rozhodl se najít kapitána ANBU a dozvědět se více věcí o svém mistrovi, zatímco z Hotaru měla být vyjmuta zakázaná technika. Kapitán však nebyl k nalezení.

Utakata chytil poštovního ptáka se zprávou, že Hotaru našla správné místo, přičemž muž dostal podivný pocit a raději se vydal za ní. Jeho odhad byl správný, zjistil, že se techniky stále chtějí zmocnit bandité a podařilo se jim odchytit Naruta. Utakata použil svoji démoní chakru, aby bandity vystrašil a přiměl je k útěku, spolu s Narutem se pak rozeběhli za Hotaru, kterou odvedl šéf skupiny. Yamato se s ostatními postaral o vesničany, Utakata s Narutem se utkali se zloduchem využívající kinjutsu. Jejich techniky podpořené démoními chakrami dokázali zničit nepřátelskou techniku spoutání a Naruto se vrhl na šéfa, zatímco Utakata se snažil zachránit Hotaru. Požádal Šestiocasého o sílu, přeměnil se na démona, a tak se mu podařilo ochránit Hotaru před výbuchem zakázané techniky.

Byl jsem jako bublina bezcílně unášená vzduchem. To Hotaru mi ukázala cestu.

Utakata nakonec přijal svoji roli mistra, nejprve se však chtěl zeptat na svolení ANBU cestovat s Hotaru po světě. Zanechal Hotaru na rozkvetlé louce, slíbil, že se vrátí, a vydal se do lesa. Po cestě narazil na zakrvácené masky ANBU a setkal se se všemi Šesti Peinovými sférami. Peinův útok Utakatu donutil vstoupit do druhé formy, porazil dvě ze sfér... a byl sám poražen.
Těsně před chycením poslal čekající a nic netušící dívce spousty a spousty bublinek, aby místo něho ještě jednou Hotaru spatřily. A dívka čekala...

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo vyjmutí ocasého démona jeho jinchuuriki ihned zemře, pokud nemá geny klanu Uzumaki. Utakata zemřel v šestadvaceti letech.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhAť už počítáme celý filler s Hotaru nebo ne, zemřel při vyjímání Šestiocasého.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhUtakata byl oživen ve Čtvrté válce ninjů, kde bojoval po boku ostatních jinchuuriki, zbavených vlastní vůle, proti Narutovi a Spojeneckým silám shinobi. Naruto se s ním i Saikenem a ostatními později střetl v podvědomí. Po ukončení techniky Edo Tensei mohla Utakatova duše odejít zpět do říše mrtvých.

Zajímavosti

Utakata (泡沫) znamená bublina, pěna.
V anime se v bingo knize uváděla odměna za jeho dopadení: 50.000.000 ryou.
Měřil 179 cm a vážil téměř 60 kg. Jeho krevní skupina byla B.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřestože filler říká něco jiného, v manze se Utakata s Narutem setkali až poté, co z Mlžného ninji Tobi udělal svoji oživenou loutku.
Ve hře Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 3 se v angličtině objeví narážka na předchozí setkání Utakaty s Narutem, muž se mladíka zeptá, zda si ho pamatuje. Japonština tuto situaci ignoruje.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Chiroukyuu
Kibakuhou
Shabondama no Ninjutsu
Suiton: Houmatsu no Jutsu
Suiton: Houmatsu no Jutsu Hyou

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie