manga_preview
Boruto TBV 07

Suiko

Suiko.JPG

Suikon je ninja z vesnice Takumi, jedná se o fillerovou postavu, která se objevila na konci základní série anime. Poprvé se s ní můžeme setkat v 216. dílu anime Naruto. Suikon společně se svými druhy tvořil skupinu jménem Shitenshounin, která měla za úkol chytit Písečného Gaaru a využít chakru jednoocasého démona Shukaku na vzkříšení zakladatele své vesnice Takumi a vynálezce zbraní, Seimeie.

Shitenshounin vnikli do Písečné, aby předali Gaarovi vzkaz o výzvě spolu s tím, že jeho odmítnutí znamená každodenní únos někoho z jeho blízkých. První, koho použili jako návnadu k vylákání Gaary z Písečné, byla jeho nová studentka Matsuri. Gaara se svými sourozenci okamžitě vyrazil na pomoc, ale postupně se museli rozdělit, aby se každý vypořádal se svým vlastním nepřítelem. Gaara bojoval proti Suikovi.
Suiko používal v boji tyč zakončenou závažím z bodáky na řetězu a brnění Mugen Kougai, které mu umožňovalo vysát z protivníka jeho chakru, Gaara ho tak nemohl jako obvykle rozmačkat pomocí písku. Gaara chytil Suikovu zbraň pomocí ruky z písku, vytvořil si pod sebou písečný sloup, vyzdvihl ho až nad stromy, roztočil a odhodil ho hluboko do lesa. Tím se ale dostal do pasti organizace Shintenshounin.
Absorbace chakryZbývající tři členové pomocí svých zbraní vyvolali vodního draka, který Gaaru zasáhl. Gaarův písek se navlhčil, ztěžkl a on jej nemohl dále používat. Když se Suiko vrátil zpět ke Gaarovi, aby souboj ukončil, přišel na pomoc jeden ze tří dvojčlenných záchranných týmů vyslaných Listovou ve složení Uzumaki Naruto a Rock Lee. Zatímco bojovali, na místo dorazila Sakura a vyléčila Gaarovo zranění. Jakmile byl Gaara uzdraven, boj začal nanovo, Gaara však neměl už žádný písek, co by mohl použít, a tak zrušil své písečné brnění, které pokrývá jeho tělo. Vytvořil z písku bodec, který hodil a trefil s ním Suika přímo do srdce.

Zbraně a techniky

Tyč zakončená závažím z bodáky na řetězu, jako jediný ze skupiny nepoužíval meč.
Brnění Mugen Kougai, při dotyku vysává z protivníka chakru

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie