manga_preview
Boruto TBV 07

Uchiha Sarada

mensi sarada.jpg

Pozor, článek může být spoilerem!
Uchiha Sarada (うちはサラダ) je mladá kunoichi z Listové vesnice nosící brýle a člen týmu Konohamaru spolu s Uzumaki Borutem a Mitsukim. Zároveň je dcerou Haruno (Uchihy) Sakury a Uchihy Sasukeho, představuje tedy naplnění Sasukeho snu o obnovení svého klanu.
Přestože Sasuke zoufale toužil po znovuzrození klanu, Sarada v dětství s otcem nežila. Velkou část svého raného období tedy strávila vyptáváním se své matky na jeho osobu a na jeho pocity k nim oběma.
Sarada má letmou vzpomínku na otce, kdy ji jako batole spolu s matkou držel za ruku, Sasuke tedy musel několik prvních let žít se svojí rodinou. V rámci dlouhodobé mise týkající se výzkumu plánu Ootsutsuki Kaguyi se však Sasuke od své rodiny na dlouho distancoval.
Sarada žije v Listové se svojí matkou (a jako starší i příležitostně s otcem).

Sarada v Naruto Gaiden

Pexeso se SaradouSarada se narodila mimo Listovou vesnici, jelikož těhotná Sakura odmítla Sasukeho na jeho cestách opustit. Pro porod musel být využit jeden z Orochimarových úkrytů, Karin při tomto porodu asistovala. Kvůli této skutečnosti (a neexistujícím záznamům v nemocnici Listové) si Sarada nějakou dobu myslela, že Sakura není její skutečná biologická matka – začala tedy pátrat po svém otci, aby jí tuto otázku zodpověděl.
Pátráním po Sasukem spolu s Akimichi Chouchou a Sasukeho vztahem k rodině se zabývá desetidílná manga Naruto Gaiden. V této krátké manze se Sarada dozvídá o skutečném pozadí svého narození a je ujištěna o Sasukeho citech k matce i k ní samotné.

V Naruto Gaiden je Sarada zpočátku žákem Akademie přemýšlející o skutečném významu shinobi a váhajícím nad jeho potřebností. Všímá si vztahů okolních otců ke svým dětem, a dokonce pochybuje o matčině k otci na základě jejích nevědomostí o manželovi. Sakura ve vzteku rozbíjí zem v blízkosti svého domu, který se následně zbortí, a ze šoku nad tou zkázou do bezvědomí. Sarada matku nechává v péči Shizune.
Při prohledávání trosek nachází rozbitý rámeček s rodinnými fotografiemi a zjišťuje, že fotografie rodičů není celistvá, ale skládá se ze dvou. Na otcově fotografii nalézá tři další jí neznámé postavy (Sasukeho fotografie s týmem Hebi/Taka: Suigetsu, Juugo a Karin). Postava Karin jí zaujme kvůli brýlím. Tehdy poprvé Sarada začne váhat nad svým biologickým vztahem k Sakuře.

V restauraci Sarada potkává Chouchou, která rovněž přemítá nad svými (opravdu) biologickými rodiči. Návrh Chouchou hledat své pravé rodiče vnukne Saradě myšlenku najít svého otce. Nechtěně vyslechne Narutův telefonní rozhovor s Kakashim a rozhodne se Naruta mířícím za Sasukem pronásledovat. Jako záminku si vymyslí doručení Narutova oběda, který Boruto nestihl otci předat.
Na cestě však obě děvčata přepadá Shin, který chce unést Saradu. Naruto dívky zachraňuje a následně Saradě vypráví nad doručeným obědem o Sasukem. Sarada si začíná uvědomovat, jak se vedle Naruta cítí příjemně.
U cíle (Hřebenové věži) Sarada v potěšení nad přicházejícím shledáním dokáže aktivovat Sharingan. Shledání však není neprobíhá jejích představ. Pro Saradu je krutým zjištěním, že otec v první chvíli nedokáže rozpoznat obličej své dcery a označuje ji za nepřítele.
Sarada na Sasukeho vykřičí všechna svá obvinění, Sasuke však odpovídá svým klasickým chladným přístupem. Na celou skupinu útočí Shin, hlavní záporná postava mangy Naruto Gaiden. Příchozí Sakura je jimi teleportována pryč. Skupina chce Sakuru zachránit, Sarada však se svým přístupem váhá. Všichni se setkávají s Orochimarem a Suigetsu Saradě řekne o svém souhlasném pohledu na Karinino případné mateřství. Karin je však v jiném úkrytu a není možné se jí zeptat.
Velký vliv v Naruto Gaiden má na Saradu i Uzumaki Naruto představující Sedmého Hokage. Sarada je na chvíli přesvědčena o osobě Karin jako své biologické matce a chce Sakuru opustit. Naruto Saradě však ukazuje, že nezáleží na poutech krevních, nýbrž člověkem samotným vytvořených. Sarada vzpomíná na Sakuru a její pečlivé mateřské starání se o dceru a rozhoduje se unesenou matku zachránit.
Při setkání s oběma rodiči je Sarada ujištěna o jejích citech k ní, i o Sakuřině nároku jako pravé matky. Přestože Sasuke musí znovu odcházet, Sarada doufá v častější shledávání.

Popis

Sarada je podobná na Sasukeho, nosí však brýle a její oblečení připomíná Sakuřino. Naruto řekl, že Sarada mu zjevem očima i bez Sharinganu připomíná otce, ale jinak se náturou podobá na Sakuru. Dokáže zachovávat Sasukeho klid i nadhled, ovšem jen do doby, dokud není provokována. Je čestná, upřímná a přátelská. Zachovává loajálnost svojí vesnici podobně jako její strýc Itachi a věří ve vůli ohně.

Někdy se navzájem škádlí s Borutem, Sarada si však Boruta velmi váží a o jeho očích řekla, že jsou modřejší než Hokageho (Boruto Movie). Myslí si, že mají společný problém s rodiči – jejich otcové nevěnují svým dětem příliš času.

V Naruto Gaiden chodí na akademii a má před zkouškami, je jí 11 let měří 147 cm. V Boruto Movie je Sarada již geninem v týmu Konohamaru.
Její jméno v překladu zřejmě znamená salát.

Sarada velmi obdivuje Sedmého Hokage Naruta a chce se po jeho stylu stát Hokage.

Techniky: 

Sarada ovládá Sharingan i brutální sílu podobně jako Sakura a Tsunade.

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie