manga_preview
Boruto TBV 07

Darui

Darui_199.png

Darui (ダルイ) je shinobi ze Skryté Oblačné vesnice a pravá ruka Čtvrtého Raikage. Poprvé se objevil ve 454. dílu mangy a 199. epizodě Shippudenu. Darui studoval pod Třetím Raikage a získal od něho pověstnou techniku Kuroi Kaminari, černý blesk.

Darui je velmi klidný a poněkud pomalý muž, který si nerad dělá starosti, velmi často se za vše omlouvá (すみません, sumimasen) nebo o věcech říká, že jsou darui, nudné, nezajímavé. Jedná se však o velmi schopného a silného shinobi, který neváhá bránit svého Kage, své přátele či zemi. Ctí Čtvrtého Raikage a tituluje ho šéfe (ボス, bosu). Nosí blond účes připomínající afro a na paži má vytetované znaky pro vodu a blesk.

Setkání pěti Kage

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhS Daruium se můžeme poprvé vidět na Setkání pěti Kage v Zemi Železa, kam doprovází svého šéfa Raikageho. Spolu s nimi jde ještě Shii. Chvíli po zahájení musí rychle zareagovat na jednání ostatních doprovodů Kagů, jelikož Raikage v zlosti rozmlátí desku stolu před sebou. Nakonec se všichni uklidní a setkání může pokračovat. Na scénu přicházejí znovu s vniknutím Bílého Zetsu do tajných míst. Po Zetsuově ohlášení, že na Setkání přišel Uchiha Sasuke, únosce Killer Beeho, Oblační opustí místnost a jdou mladého Uchihu najít. Raikage přitom prorazí stěnu, za což se Darui všem přítomným omlouvá.
Sasukeho partner Suigetsu se pokusil zpomalit Shiina, ovšem Darui jeho útok odrazil a nakonec Suigetsu uvěznil pomocí meče s blesky ve stěně. Osvobodil Shiina z genjutsu a vydal se hledat Raikageho bojujícího se Sasukem. Brzy se k boji přidali i Píseční, s kterými se Darui spojil, zatímco Shii uzdravoval Raikagemu zraněnou ruku. Sasuke však použil Susanoo, vydržel všechny útoky a použil svoji techniku pro zničení stropu sálu. Daruiho zachránil Gaarův písek a Sasuke zmizel hledat Danzoua.
Později se setkal s Tobim, který všem zbylým na Setkání vysvětlil svůj Plán měsíčního oka. Rovněž promluvil o Killer Beem a jeho nezdařilém polapení, o čemž Darui prohlásil, že ho to nepřekvapuje.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo vytvoření Aliance ninjů a Setkání se Darui přidal k Raikagemu hledat Beeho. Přerušili Beeho boj s Kisamem a Darui jen tak tak stihl předejít odseknutím Beeho nohou. Kisame byl poražen a Oblační se vrátili do své vesnice, kde jim Mabui sdělila, jak pokračují přípravy na válku. Darui tak zjistil, že se svého vytouženého odpočinku nedočká.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie