manga_preview
Boruto TBV 07

4. Raikage: A

112222.jpg

Čtvrtý Raikage A (Ē, エー) je starší bratr jinchuuriki Killer Beeho a biologický syn Třetího Raikage. Poprvé se objevil v 416. kapitole mangy a 152. díle Shippuudenu, kde mu bylo 47 let. Jedná se o velmi robustního a silného muže, bez dvou centimetrů měří téměř dva metry a váží metrák. Ovládá Doton, Suiton a Raiton. Přes jeho velké tělo se dokáže neskutečně rychle pohybovat a rychlostí ho v mládí předčil jen Minato.
Jelikož každý Raikage potřebuje svého partnera, své B, dlouho mu byl sháněn partner, který by vyhovoval jeho požadavkům a dokázal udržet krok s jeho schopnostmi. Zkoušelo se mnoho různých dětí obou pohlaví, mezi nimiž nakonec exceloval Killer Bee a stal se tak jeho mladším bratrem. Jejich podobný vzhled může mást, že jsou opravdu pokrevními sourozenci.

Ohledně svého bratra je velmi starostlivý a po smrti svého otce ho drží ho pod přímým dohledem ve vesnici, ze strachu, aby mu nikdo neublížil, a on o něho tak nepřišel. Killer Bee však takové takové zacházení nemá rád.
Na jedné z jejich společných misí spolupracovali také s bratrancem jménem Blue B, který byl nositelem Osmiocasého před Beem. Blue B vedl vážný rozhovor s A o tom, že nejprve je nádobu pro démona potřeba něčím naplnit. A nakonec před obřadem Beeho podpořil s tím, že vždy budou bratři. Bee se nezměnil a stal se skvělým jinchuuriki.
A dal Nii Yugito i Killer Beemu velké pravomoce, ovšem oba měli zakázáno transformovat se do plné podoby svých démonů. Oba dva však zákaz porušili pro ochranu vlastního života. Přežil jen Killer Bee.
A se spolu s Beem za mlada setkali s Minatem, který je přemohl a měl možnost Beeho zabít, ovšem neučinil tak. A ho po jejich setkání velmi respektoval za jeho rychlost problesknutí, která dokonce překonala tu jeho.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSe Čtvrtým Raikagem se více seznamujeme při událostech únosu Killer Beeho Uchihou Sasukem. Vzteklý vůdce posílá do Listové tým oblačných ninjů (Tým Samui: Omoi, Karui a Samui), aby o Sasukem zjistili více informací a zároveň svolává Setkání pěti Kage. Také žádá od Konohy svolení o Sasukeho odstranění, s čímž Danzou, nový Hokage, souhlasí a Sasukeho označí jako nukenina (uprchlého, ztraceného ninju).

Setkání pěti Kage

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSpolečně se svými pobočníky Shiim a Daruim se Raikage vydal na setkání, po cestě byl však vyrušen Narutem, který se vydal orodovat za Sasukeho a prosit, aby jej nezabíjeli. Raikage ho však odmítl.
Na setkání Čtvrtý ze začátku pouze naslouchal ostatním, ale když začala mírná hádka mezi Oonokim a Gaarou, bouchl do stolu rukou a rozbil ho. Vedoucí schůze Mifune po chvíli navrhl založit Alianci pěti vesnic, a když také navrhl jako vůdce Danzoua, byl Raikage stejně jako Oonoki pobouřen.
Náhle Ao, ochránce Páté Mizukage, díky jeho získanému Byakuganu odhalil schovaný Sharingan Danzoua, který dokázal manipulovat myšlením ostatních.
Dříve než ostatní stačili zareagovat, objevila se uprostřed místnosti jedna polovina Zetsua. Zetsu bezhlavě zvolal: „Kde je Sasuke? Zahrajeme si hru: Hledá se Sasuke!“ Čtvrtý Raikage ho okamžitě zajal a vydal se hledat Uchihu, který ho připravil o mladšího bratra. Sasukeho nakonec našel a začal s ním za pomoci svých ochránců bojovat. Jeho rychlost Sasukeho překvapila a Raikage s ním velmi hrubě praštil o zem. Sasuke však vstal a použil Mangekyou Sharingan (Kaleidoskopický Sharingan), ale Raikage se nevzdal a útočil dál. Dokonce obětoval svou levou ruku proti Amaterasu, kterým se Sasuke chránil.
Gaara zadržel Raikageho v jasné sebevraždě, kdy chtěl zaútočit celým tělem proti černému ohni nikdy neuhasínajícího Amaterasu. A si usekl svou hořící ruku a poté, co Sasuke zboural strop, ustoupil.
Bratské duo ako sa patrí... V místnosti schůze Kagů se A potkal s maskovaným Uchihou Madarou, jenž jim všem představil svůj plán Měsíčního oka. Informací navíc byl fakt nechycení Beeho a jeho únik, což Raikageho rozezlilo, jelikož Bee vědomě unikl běžné pozornosti Oblačných a vydal se na své vlastní cesty. Raikage, zvolený vůdcem Spojenecké Aliance, spolu se svými ochránci opustí místo setkání a vyhledá Beeho.
Killer Bee vedl vysilující boj s Kisamem a jeho bratr dorazil akorát včas, aby ho zachránil. Když se dostanou na místo boje, Bee je na zemi a Kisame napřahuje dýku k bodnutí. Raikage shurikenem usekne čepel dýky a bratra ochrání, Kisame chce po kratším dialogu provést techniku Žraločích střel, ale Bee s bratrem ukončí jeho život useknutím jeho žraločí hlavy. Kisame je na první pohled mrtev a Bee si odnáší jeho Samehadu, nikdo však neví, že Zetsu vyměnil opravdového Kisameho za svoji kopii a opravdový Kisame se teď skrývá v Samehadě, která je připevněná na Beeho zádech.

Čtvrtá válka ninjů

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo vytvoření Aliance je rozhodnuto o poslání zbývajících jinchuuriki na Želví ostrov Oblačné, což je ostrov vytvořen z obrovské želvy, dokáže se tedy pohybovat, což se Alianci velmi hodí.
A se chtěl zapojit do bojů, zvláště po Kabutově nepříjemném vyvolání mrtvých, kdy byl vzkříšen i legendární Třetí Raikage, ovšem jako nejvyššímu veliteli jednotek mu to bylo zakázáno. Při střetu armády s Kinkaku a Ginkaku inicioval poslání vzácných oblačných předmětů skrze Mabuinu techniku pro zapečetění obou bratrů.
Po útěku obou jinchuuriki, který se neměli zapojovat do bojů, ovšem neuposlechli, se Raikage navzdory nebezpečí vydal na cestu a střetl se s Narutem i Beem. Naruto jej přemlouval, aby změnil svoji vůli, jelikož nemůže snést, jak jeho kamarádi bojují pro něho samotného. Raikage nesouhlasil. Naruto se rozhodl přes něho projít, na což Raikage tvrdě zareagoval a prohlásil, že raději Naruta sám zabije, než by padl do Madarových rukou. Dokonce odhodil stranou svého bratra. Naruto však dostál jménu svého otce a dokázal předčit Raikageho šílenou rychlost pohybu. Tehdy jej nechal Čtvrtý jít.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo zjištění, že se objevil pravý Uchiha Madara a bojuje, se setkalo všech pět Kage pro ochranu ostatních a bylo rozhodnuto, že budou bojovat bok po boku. Boj to byl krutý a chvíli i nadějný pro stranu Aliance, Madara však Kage nakonec překonal a velmi zranil. Tsunade je však dokázala zachránit skrze Katsuyu a pomalu je uzdravovala.
Po jejich záchraně se všichni vydali na bojiště, kde se nacházeli Naruto a Obito. Naruto všem předal Kyuubiho chakru a ninjové bojovali za záchranu světa, ovšem Madara ke konci dosáhl svého. Desetiocasý byl vzkříšen a plán Měsíčního oka uskutečněn. Božský strom zajal ninji do světa věčného sna. To zvrátil až Tým 7 a svět byl zachráněn.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVe filmu The Last Raikage ostatním odhalil oblačnou zbraň na zničení Měsíce, který ohrožoval Zemi. Byl dokonce odhodlaný zničit jej spolu s ninji z Listové, kteří se vydali zachránit Hinatu ze spáru proradného Toneriho. Zničení však nebylo třeba.

Zajímavost

Raikage se setkal s Tsunade ještě před tím, než se stala Pátou Hokage, ukazuje tak filler anime. V něm ji Raikage vyzve na souboj v páce, jelikož potřebuje její schopnosti pro uzdravení několika svých mužů. Tsunade si je jistá, že ji v síle nepřekoná, v čemž se sice nemýlí, ale přesto je poražená. Raikage totiž využije své rychlosti a krátkého času, kdy se jejich dlaně dostali kousek od sebe, aby ji poté překonal a vyhrál. Raikage při operaci zjišťuje Tsunadin strach z krve a operaci musí dokončit Shizune.

Techniky: 

Aian Kurou
Erubou
Raigyaku Suihei Choppu
Raiton Chakura Moudo
Raiton: Rariatto
Raitoningu Sutorēto

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie