manga_preview
Boruto TBV 07

Hoozuki Mangetsu

Mangetsu hoozuki.jpg

Hoozuki Mangetsu (鬼灯満月) pocházel ze Skryté Mlžné, byl členem klanu Hoozuki a jedním ze Sedmi šermířských pánů. Hoozuki Suigetsu byl jeho mladší bratr. Bratři se od útlého věku připravovali na roli šermíře, přičemž počítali, že se jim oběma tuto funkci jednou podaří získat. Díky svému snu dokázali zvládnout mnoho brutálních misí. Mangetsu se své vytoužené budoucnosti dočkal, učil se zacházet se výjimečnými meči, ale později z neznámého důvodu zemřel. Předčasná a nečekaná bratrova smrt Suigetsua zasáhla. Mangetsu nestihl ovládnout všechny meče šermířských pánů.

Podle Kisameho byl Mangetsu mnohem klidnější a skromnější než Suigetsu. Poprvé jsme ho mohli zahlédnout v 522. kapitole mangy a 265. dílu Shippuudenu. Považovali ho za jednoho z nejsilnějších shinobi Mlžné, jeho generaci Šermířských pánů poté za nejsilnější z celé historie Skryté Mlžné. Využíval Tiché zabíjení, vodní element a zřejmě používal Hiramekarei, dokázal však ovládnout i Samehadu.
Narodil se 15. února, jeho krevní skupina byla AB, měřil 172 centimetrů a vážil skoro 55 kilogramů. Jeho jméno Mangetsu (満月) znamená úplněk a Hoozuki (鬼灯) démonickou lucernu; ta odkazuje na čínské lampiony nebo zimní třešně, které rovněž připomínají tyto papírové čínské věcičky.
Z klanu Hoozuki pocházel i Gengetsu, Druhý Mizukage.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto mrtvého šermíře oživil během Čtvrté války ninjů, Mangetsu znovu bojoval po boku svých někdejších druhů proti Spojeneckým silám shinobi, konkrétně proti Třetí divizi, kterou vedl Kakashi. Divizi se ho nakonec podařilo úspěšně zapečetit. Po zrušení Edo Tensei se jeho duše znovu osvobodila.

Jméno ve znacích: 
鬼灯満月
Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Technika vodní pistole - Mizudeppou no Jutsu
Tiché zabíjení - Sairento Kiringu
Techniky s Hiramekarei

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie