manga_preview
Boruto TBV 07

Gozu

Gozu.png

Gozu (牛頭) je shinobi ze Skryté zvučné vesnice (Otogakure no Sato, 音隠れの里) a člen Gurenina týmu, poprvé se objevil ve fillerovém 91. dílu Naruto Shippuudenu. Guren ho zachránila ze spárů smrti, když mu hladovému a žíznícímu dala vodu.

Filler o chytání Tříocasého démona

Gozu byl v misi zaměřené na ovládnutí Sanbiho Yuukimarem, kde pracoval pod Guren. Celý tým dostal i za úkol zbavit se Hatake Kakashiho a Týmu 8. Jako Gurenin nejsilnější podřízený se první postavil Kakashimu, brzy však zjistil, že jeho protivník je pro něho příliš tvrdý oříšek. Přestože ukázal svoji dovednost manipulace s vlastním tělem, nakonec stěží přežil a z boje si odnesl zraněnou paži.
Později se ukázal při napadení Týmu 8 Guren. Jako první běžel své paní pomoci, když byla její krystalová bariéra zničena.
Při Kabutově manipulaci s Yuukimarem se Gozu ke skupince přidal a ovládal loď na rozlehlém jezeře, ve kterém se skrýval Sanbi. Ten byl jimi brzy objeven a Gozu asistoval Guren při jeho napadení. Mohutná vlna, kterou Tříocasý vyvolal, však Gozu oddělila od Guren.
Gozu se spolu s několika společníky vyplaval na pobřeží; ihned se chtěl znovu přidat ke své paní. Později bojoval se Saiem, který ho lehce chytili do své techniky. Vycítil však Gureninu chakru a vydal se ji zachránit, Kakashiho Raikiri tedy zasáhlo jeho.
Poté, co se Guren obětovala pro záchranu Yuukimara, Gozu se opět objevil; živý na dně jezera ve své bahnité formě. Gozu pomohl Guren a spolu se pak vydali hledat Yuukimara.
Jeho velký obdiv Guren je zapříčiněn tím, že jako jediná se k němu zachovala v Orochimarově úkrytu hezky.

Popis

Gozu má ulíznuté hnědé vlasy, šedé oči a špičaté zuby. Jeho dlouhé ruce dosáhnou až ke kolenům.
Není příliš společenský a chová se velmi tiše, lidé okolo něho tak neví, co si myslí. Během bitev však ukazuje svoji zručnost, ovládá taijutsu a spolehá na svoji velikou sílu. Má slabost pro Guren, která mu zachránila život, a je pro ni ochotný udělat cokoliv.

Schopnosti

Gozu je velmi silný a preferuje samostatný boj, nespoléhá na ostatní. Dokonce dokázal sám o sobě zdržet Sanbiho. Jelikož na něm Orochimaru experimentoval, Gozu může podobně jako Akimichi klan měnit své tělo, a dodat si tak na síle či rychlosti. Ovládá doton. V boji využívá i bahna, které vystřeluje z úst a chytá jím svého protivníka, nebo proměny země v písek. V bahno proměňuje i své tělo.

Zajímavosti

Gozu měří 182 centimetrů a v japonštině ho dabuje Atsushi Ono.
Jeho jméno znamená „kravská hlava“.
Ve čtvrtém openingu bojoval s Hinatou, to se však v ději nikdy neodehrálo.

Na konoze se nacházel další profil Gozu, který napsala Kimm-chan, a který byl objeven až po aktualizaci. Z důvodů pěkného napsání je přiložen níže, můžete si tak přečíst obě verze Smiling

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Střely bahna
Proměna těla v bahno
Manipulace s tělem; zvětšení, zmenšení

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie