manga_preview
Boruto TBV 07

Informace o mangách

Hlavními mangami, s nimiž se na těchto stránkách setkáte, je NARUTO a BORUTO. Těm se věnují samostatné stránky.

Kromě toho manga-tým za dobu své existence přeložil řadu vedlejších příběhů i několik mang z jiného prostředí, které také najdete na našich stránkách.

Kishimotovy jednorázovky

Máme tu přeložené tři nenarutovské jednorázovky (neboli oneshoty) z tvorby pana Kishimota. Jedná se o sci-fi Karakuri, za které Kishimoto získal roku 1996 cenu Hop Step Award, příběh z baseballového prostředí jménem Bench a mafiánskou mangu Mario.

Město beze mne

Roku 2018 jsme se rozhodli vykročit i za hranice Kishimotovy tvorby a vzít pod svá křídla mangu Město beze mne (Boku dake ga Inai Machi) od autora Sanbeho Keie. Jde o seinen s detektivní a parapsychologickou zápletkou z prostředí Japonska nedávné doby.

Samurai 8

Samurai 8: Hachimaruovy příběhy (Samurai 8: Hachimaruden) je manga kombinující science fiction se světem samurajů a princezen. Její příběh pocházel z hlavy Kishimota Masashiho a kreslil ji Ōkubo Akira. Jejích 43 kapitol vyšlo od května 2019 do března 2020.

Burn the Witch

Jako dárek k Vánocům 2020 jsme vydali pilotní díl krátké mangy Burn the Witch od Tite Kuba, autora mangy Bleach. Pojednává odlehčeným stylem o dvou hraničářkách, které dostaly za úkol zlikvidovat temného draka ohrožujícího Londýn.

Rock Leeho jaro mládí: Extrémní nindža trénink

Rock Leeho jaro mládí: Extrémní nindža trénink (Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden) je narutovský spin-off (vedlejší příběh), jehož hlavním hrdinou je Rock Lee a Gaiův tým. Jeho autorem je Kishimotův asistent Kenji Taira. Tato humorná manga je kreslená stylem SD (z anglického super deformed), což znamená, že postavy mají velké hlavy, drobná těla a v případě vyjádření emocí i přehnané výrazy tváře. Konožský manga-tým přeložil celkem 6 kapitol z celkových 39. V současné době je překlad pozastaven.

Sasukeho příběh – Uchiha a hvězdný prach

Novela Sasukeho příběh je příjemným větrem přinášejícím příběh s oblíbenými postavami z Naruta. Odehrává v čase mezi mangou Naruto a Boruto.
Hlavní příběh se točí okolo Sasukeho mířícího do astronomické observatoře Tatar daleko od Ohňové země. Spojí se zde se Sakurou a společně se ponoří do tajného hledání stop po Mudrci šesti cest. Na jejich úspěchu či nezdaru stojí život Naruta. Brzy však budou zataženi do smrtícího spiknutí, které otestuje tento manželský pár.