manga_preview
Boruto TBV 07

3. Tsuchikage: Oonoki

tumblr_m147avkN171r921zvo1_500.png

Oonoki (エー) je Třetí Tsuchikage (Sandaime Tsuchikage, 三代目土影 ) Skryté Kamenné vesnice v Zemi Země, následovník Druhého Tsuchikageho Muu. Jeho dědem byl První Tsuchikage Ishikawa. Poprvé se objevil v 454. kapitole mangy a 199. dílu Naruto Shippuudenu.

Jeho přezdívka/titul ryōtenbin odkazuje ke dvěma „sloupům“; Konoki a Oonoki jsou dva typy okapů, které v japonské architektuře vždy tvoří pár – přesněji „malý okap“ a „velký okap“. Tsuchikage má své jméno po tom velkém. (Převzato z překladu mangy týmu na konoha.cz, díl 454.)

Život; mládí a doba Třetího Tsuchikage

Ve mládí se musel pod dozorem svého děda starat o Kamenný monument Skryté Kamenné; monumentem je pouhý kámen velikosti dlaně položený na zdobeném kamenném podstavci uprostřed ostrůvku s můstkem obklopeného vodou s mnoha dalšími kameny. Oonoki považoval Ishikawu za držgrešli, jelikož kupříkladu Listová má velké kamenné tváře vytesané do skály, které dominují celé vesnici. I Písečná má své velké kamenné sochy v síni Rady. Opečovávaný kamínek Kamenné, který musel leštit, mu tedy přišel směšný. Ishikawa poučil svého vnuka o této jednoduchosti jako o symbolu reprezentujícím silnou kamennou vůli, která je nezdolná, která nehledá výhod a zkratek.
Budoucí Třetí studoval u Druhého Tsuchikageho, který mu odkázal tajemství Jintonu (Prašné techniky). Oonoki má stejně jako kdysi Muu unikátní Kekkei Touta, dokáže smíchat tři elementy dohromady. Skrz kombinaci ohně, větru a země Oonoki vytvoří trojrozměrný objekt, který uvnitř sebe dokáže rozložit všechno na jednotlivé částice (věc, člověka, ...). Více o jednotlivých elementech zde. Muu později zemřel v souboji s Druhým Mizukage.
Přibližně ve stejné době, tedy studiem u Druhého, bojoval proti Madarovi – jako jediný ze žijících Kage v Naruto Shippuudenu. Byl otřesen Madarovým prohlášením, že Kamennou a Listovou už nepojí pouta spojenectví, nýbrž že Listová převzala dominantní pozici a Kamenná se musí podřídit. Oonoki nakonec své střetnutí s Madarou přežil, jelikož Madara se nechtěl snížit k regulérnímu boji s (pro něho) dítětem.

Oonoki se později stal Deidarovým učitelem, a přestože mu názory a styl boje žáka vadily, byl na něho hrdý. Deidara však nakonec z vesnice utekl a ukradl přitom tajné kinjutsu; pomohlo mu zdokonalit techniky s jílem, do kterého dokázal dostat svoji chakru a vytvořit tak výbušný jíl.

Během vlády Třetího Tsuchikage bylo v anime ukázáno, že se Oonoki těžce vyrovnával s Třetí válkou ninjů, kde byl nucen vidět mnoho ze svých ninjů padnout. Listová (za vlády Třetího Hokage) posléze nabídla Kamenné mírovou smlouvu, s čímž však rada Kamenné nesouhlasila a takové jednání pokládala za pobuřující. Oonoki si na rozdíl od přísedících uvědomoval dopady války a smlouvu podpořil ve snaze zabránit dalším krveprolitím (Shippuuden 349).
Ve své funkci Tsuchikageho několikrát využil služeb Akatsuki, což hájil především svým cílem dostatečně chránit vesnici před zbrojením v Oblačné. Se Čtvrtým Raikagem se zná už od dob mládí tohoto oblačného shinobi.

Ve filleru anime (Shippuuden 394) Oonoki obdržel od Listové a Písečné pozvánku na chuuninské zkoušky, arogantně však pozvánku odmítl a vzkázal, že vesnice má příliš mnoho své vlastní práce. Ve skutečnosti si myslel, že spojené vesnice chtějí otestovat sílu Kamenné a případně se podle toho vyzbrojit k boji.

Setkání Pěti Kage

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPoprvé je možno Oonokiho vidět při přípravách na cestu do Země Železa na setkání Pěti Kage. Doprovází jej Akatsuchi a jeho vnučka Kurotsuchi. Oonoki je radou Kamenné povzbuzován, aby ostatním Kage ukázal svoji sílu a intelekt, zatímco jeho doprovod mu naopak doporučuje blízký odchod do důchodu. Třetí trpí silnými bolestmi zad – a také velkou tvrdohlavostí – když si chce sám nést svoje zavazadla. Po křupnutí v zádech je však nucen být sám nesen Akatsuchim.
Při příchodu do Země Železa Oonoki Akatsuchimu vysvětluje, že země je územím samurajů.
Na Setkání Oonoki ukázal svoji nevrlou povahu a pohrdání Kazekagem Gaarou, rovněž vyjádřil svoje opovržení nad tím, že Akatsuki dokázali polapit mnoho jinchuuriki tak lehce. Byl však usazen Čtvrtým Raikagem, který jej obvinil z najímání si služeb této zločinecké organizace – Třetí se bránil tím, že Oblačná zbrojila v dobách míru a vesnici hrozilo potenciální nebezpečí.
Mifune, nezávislý člen setkání a dozorce z řad samurajů, navrhl, aby pět Kage spojilo své síly proti Akatsuki a za svého vůdce si zvolili Danzoua. Oonokimu se tento návrh spolu s Raikagem nelíbil, Mifune ho však odrazil názorem, že on sám je příliš starý na takovou funkci a navíc služeb Akatsuki v minulosti využíval.
Ao, strážce Páté Mizukage, při zasedání pomocí svého Byakuganu objevil Danzův skrytý Shisuiho sharingan – díky němuž lze manipulovat s myslí oběti, aniž by si to sama oběť uvědomovala - a upozornil na něj. Svým zjištěním zajistil zmatek a obviňování.
Na scénu setkání neočekáváně vpadne bílý Zetsu, který všechny upozorní na přítomnost Uchihy Sasukeho. Tato zpráva nabudí Čtvrtého Raikageho a spolu se svými ochránci se vydává nenáviděného Uchihu zajmout. Danzou se svými vlastními ochránci utíká a Ao se je po souhlasu své paní rozhodne pronásledovat. Kurotsuchi, zvědavá na Uchihu, který prý zabil Deidaru, následuje Raikageho a odchází z místnosti.
Zatímco zbytek osazenstva čeká, Oonoki vybídne mladého Gaaru, aby se zeptal na cokoliv chce, že mu jako starší Kage může poskytnout mnoho rad. Gaarova otázka je jednoduchá: „Kdy jste ztratili sami sebe?“
To starým Třetím otřese a postupně díky tomuto Gaarovu zásahu mění svoje přesvědčení i nevíru v pevný svazek mezi vesnicemi.
Sasuke vpadává do místnosti a Oonoki se rozhoduje nechat vše na Mizukage, která chce s Uchihou bojovat jako s členem Akatsuki. Když však je Mizukage v boji přerušena technikou bílého Zetsu, Oonoki dokáže techniku Zetsu sám na sobě zrušit a Sasukeho chytit do svého Jintonu. Příchozí Raikage je rozhořčený, že Oonoki zabil Uchihu a nenechal ho jemu, je však přerušen Tobim, který Sasukeho zachránil z Tsuchikageho techniky. Tobi následně všem čtyřem přítomným Kage vysvětlí svůj Plán měsíčního oka - a představí se jako Uchiha Madara.
Oonoki spolu s ostatními odmítá vydání zbývajících jinchuuriki. Je vyhlášena Čtvrtá válka shinobi.

Vznik aliance

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhS válkou za zády se čtyři Kage (bez přítomnosti Hokageho) a Mifune rozhodnou založit společnou alianci ninjů všech vesnic. Oonoki souhlasí s navržením Hatake Kakashiho do funkce Hokage (Danzou byl v mžiku odvolán). Třetí navrhuje, aby jinchuuriki využili v boji jako svoji výhodu, ostatní vůdci vesnic však nesouhlasí. Je rozhodnuto, že alianci povede Raikage jako důvěryhodný, protože Oblačná byla vždy proti Akatsuki a žádný z členů této organizace z Oblačné nepochází ani nepocházel. Raikage Oonokiho žádá o informace o Madarovi, jelikož Tsuchikage je jediný z žijících shinobi, kdo s touto oživlou legendou bojoval.
Po skončení Setkání Oonoki překvapuje svoji ochranku; rozhodne se nezabíjet jinchuuriko, protože si vzpomněl, jakým byl před tím „nevrlým staříkem“ - díky Gaarovi.

Naruto Gaiden

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJeho vnučka Kurotsuchi se stala v Naruto Gaiden Čtvrtou Tsuchikage.

Popis

Oonoki je muž velmi malé postavy, za to ohromně silné mysli. Má bílé trojúhelníkové vousy a výrazný knír, jeho hlava je holá až na chonmage (japonský tradiční účes pro muže, často viděný v dobách Edo na samurajích) stažené žlutou stužkou. Nosí zelený plášť se žlutým lemováním a červeným límcem (v anime tento límec značí vyšší hodnostní postavení v Kamenné). Pod pláštěm se skrývají tmavé kalhoty a světle zelená vesta. Pro Třetího je charakteristický jeho velký zarudlý nos.
Jelikož byl Oonoki ukázán i jako mladík, je nám známo, že jeho vlasy byly původně hnědé, nosil ochrannou čelenku Kamenné jako čepici a vlasy mu vykukovaly zespodu ní. Nosil tmavou výzbroj.

Zajímavosti

Narodil se 8. října a v Shippuudenu je mu 79 let. Je poměrně malý, měří pouhých 130 centimetrů a váží 42, 3 kilogramů. Jeho krevní skupinou je 0.
Je narozen ve znamení Vah, což odkazuje na jeho přízvisko ryoutenbin.

Osobnost

Je velmi hrdý, ale také starý, neustále si stěžuje na bolest zad. Kurotsuchi ho popisuje jako "tvrdohlavej starej muž".
K jeho obličejovým rysům patří trojúhelníkové vousy a knír. Výrazem působí jako nevrlý stařík. Za mlada byl ale slavným a obávaným ninjou.

Editace bude pokračovat.

Techniky: 

Jinton: Genkai Hakuri: Hashira
Doton: Kengan no Jutsu
Doton: Gōremu no Jutsu
Doton: Chōkajūgan no Jutsu
Doton: Chōkeijūgan no Jutsu

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie