manga_preview
Boruto TBV 07

2. Mizukage: Hoozuki Gengetsu

images.jpg

Hoozuki Gengetsu (鬼灯幻月) byl Druhý Mizukage (Nidaime Mizukage, 二代目水影) Skryté Mlžné vesnice v Zemi Vody a člen klanu Hoozuki stejně jako Suigetsu nebo Mangetsu. Poprvé se objevil v 525. kapitole mangy a 267. dílu Shippuudenu.
Jeho velkým nepřítelem byl Druhý Tsuchikage Muu, se kterým se nakonec zabili navzájem. Díky této rivalitě poznal i budoucího Třetího Tsuchikageho Oonokiho, mladého žáka Druhého.
Gengetsu byl velmi žoviální, charismatický a poněkud volnomyšlenkářský typ člověka s velkým smyslem pro humor. Poměrně rychle si oblíbil každého schopného shinobi, aniž by mu záleželo na jeho původu; jak ukazuje nadšená reakce na Gaarův písek. Zajímal se o osudy shinobi své vesnice. Někdy byl však Gengetsu poněkud netrpělivý a horkokrevný, jak se ukázalo v debatě nad jeho vousy; sliboval smrt každému, kdo by jen zmínil, jak řídké je má.

Čtvrtá válka shinobi

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Čtvrté války ninjů ho vyvolal Kabutem ovládaný Druhým Tsuchikage skrz nečistou techniku Edo Tensei spolu s několika dalšími Kage, aby oslabil a pozdržel Spojenecké síly shinobi. Vůdci vesnic si nejdříve mysleli, že za jejich oživením stojí Druhý Hokage, později Orochimaru. Jelikož Gengetsu nechtěl útočit na živé shinobi a zabíjet je, pomáhal jim naopak zjistit jeho styl boje a napovídal, jak ho mohou porazit. Při boji používal iluze ve spolupráci se svojí obří vyvolanou škeblí.
Gengetsu si liboval v otevřeném nepřátelství s Druhým Tsuchikagem. Neměl rád jeho sobeckost; obzvlášť se to projevilo při rozhovoru Druhého Tsuchikageho s Oonokim. Muu Oonokiho varoval před událostmi doprovázející konec války a nabádal ho k využití všech zdrojů po očekávaném rozpadu Aliance.
Druhý Mizukage si velmi oblíbil Gaaru, kterému říkal zlaté vejce a odmítal mu pomoci zjistit nevýhody své techniky, aby Gaara musel využít svých schopností a zlepšoval se jako shinobi. Zpočátku nechápal údiv vyvolaného Čtvrtého Kazekageho nad tím, že má Gaara přátele - tvrdil, že je pro muže Gaarova věku přece běžné, aby nějaké ty kamarády měl. Rovněž Gaaru označil za velmi charismatického člověka, protože neměl obočí stejně jako on.
Bojoval i proti starému Oonokimu, na kterého použil techniku vodní pistole.
Gengetsu chtěl shinobi naučit něco nového, chtěl si také potvrdit, že další generace je silnější než ta předchozí. Shinobi museli objevit pravou přivolanou škebli a poradit si i s jeho zmenšujícím se/zvětšujícím tělem, které vybuchovalo. Gaara jej však nakonec přece jen dokázal zapečetit. Při zapečeťování dorazil i Narutův klon a Gengetsu označil jejich duo (klidný Gaara, idiot Naruto) za skvělé. Také byl rád, že si po tak dlouhé době zase užil tolik zábavy.

Po zapečetění

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem Čtvrté shinobi války byl přivolán spolu s ostatními Kage Seninem šesti cest, aby přivolali bývalý Tým 7 z Kaguyiny dimenze.

Zajímavosti

Gengetsu se neobjevil na Prvním setkání pěti Kage, kde se rozhodovalo o přerozdělení ocasých démonů mezi shinobi vesnice; místo ochránce Prvního Mizukage zaujal budoucí Třetí Mizukage - ten se jako jediný z ochránců Prvních stal až třetím, ne druhým vůdcem vesnice.
Gengetsu znamená iluzivní měsíc, jde o jev, kdy měsíc září tak jasně, až se zdá, že má po stranách dva zářící body. Gen poukazuje i na genjutsu, tedy iluze, zřejmě kvůli jeho umění Intonu.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Inton
Mugen bakuha: Konečná exploze
Suika no Jutsu: Zkapalnění těla
Přeludy
Klon z páry
Mizu Fuusen no Jutsu: Technika vodních bublin
Mizudeppou no Jutsu: Technika vodní pistole

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie