manga_preview
Boruto TBV 07

Aburame Torune

Torune.png

Aburame Torune (油女トルネ) je jounin ze Skryté Listové (Konohagakure no Sato), člen klanu Aburame a rovněž člen tajné frakce Root, kterou vytvořil Danzou. Torune se poprvé objevil v 454. kapitole mangy a 198. epizodě Shippuudenu. Jeho otcem byl Aburame Shikuro.
Je jedním ze dvou strážců, které si Danzou vybral jako doprovod na Setkání pěti Kage v Zemi Železa, ten druhý byl Yamanaka Fuu.

Toruneho otec v anime zemřel, ještě když byl Torune malý, a chlapec pak zůstal sám. Proto se ho ujal Aburame Shibi a vychovával ho jako Shinova bratra. Bratrské pouto ještě podpořila Toruneho vrozená unikátní technika nanobrouků, kvůli které nemohl navštěvovat Akademii jako ostatní. Toto pouto však přetrhla žádost (popravdě příkaz), Danzou chtěl posílit řady Root mladým členem Aburame klanu. Danzou stál o Shina, starší Torune se však nabídl dobrovolně, aby ochránil svého přítele od života v osamění a lhostejnosti. V Rootu se seznámil s mladým Yamanakou Fuu a vytvořili silnou bojovou dvojici.

Podle Danza jsou Fuu a Torune nejlepší z celého ANBU Root. Torune dostal rozkaz poslat pár svých mužů, aby hlídali Naruta, protože Danzo nechtěl, aby Naruto jako jinchuuriki vesnici opustil.

Sraz Pěti Kage

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo nepodařeném konci srazu se Danzou, Fuu a Torune střetli s maskovaným Madarou. Ten Toruneho i Fuu "vcucl" do jiné dimenze, takže dlouho nebylo jasné, jestli jsou ti dva mrtví anebo ne. Nakonec se to objasnilo, když mu Kabuto ukazoval, jak funguje technika Edo Tensei. Kabuto potřeboval mrtvé tělo a živého člověka, kterého by obětoval, aby přivolal duši mrtvého. Maskovaný Madara zabil Toruneho a Fuu posloužil jako oběť...
Torune se objevil ještě ve filleru anime, kde se znovu setkal se Shinem. Právě tehdy jsme se dozvěděli o jeho dětství, smrti otce a nástupu k Root.

Techniky:

Torune má jednu z nejsilnějších dědičných vlastností svého klanu. Ovládá nebezpečné nanobroučky (rinkaichuu), kteří sídlí v jeho těle a protivníkovo tělo napadají na buněčné úrovni, takže se proti nim lze jen těžko bránit. Torune nosí rukavice, aby nikoho nechtěně neinfikoval. Po vypuštění broučků broučci ovládnou nepřítelovu nervovou soustavu, ochromí ho a způsobí velké bolesti.

Zajímavosti

Torune u sebe nosí jednu středně dlouhou katanu.
Jeho registrační shinobi číslo bylo 012360.
Narodil se 24. října a bylo mu 19 let, měřil 178 centimetrů a vážil téměř 69 kilogramů. V japonštině jej dabuje Hidenori Takahashi.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Dokujin no Jutsu (Torune tuhle techniku předvedl jen v anime - 317. díl Shippuudenu)
Kodoku no Jutsu (je v anime)
Ansatsu Jutsu (jen v anime)

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie