manga_preview
Boruto TBV 07

Bijuudama

Český název: 
Bomba ocasého démona
Název ve znacích: 
尾獣玉
Typ (úroveň): 
úroveň S
Kdo ho používá: 
Jinchuuriki, Bijuu, Ootsutsuki Momoshiki
První objevení: 
42. díl Shipuudenu, 295. kapitola mangy, str. 6
Popis: 

Bijuudama je ultimátní technika ocasých démonů, kterou můžou také používat přeměnění jinchuuriki.

Přehled

Vytváření BijūdamyBomba ocasého démona se skládá ze dvou druhů čakry v poměru 8:2 - pozitivní černé čakry (+の黒チャクラ, purasu no kuro chakura) a negativní bílé čakry (−の白チャクラ, mainasu no shiro chakura). Uživatelé musí ve svých ústech čakru shromáždit a vyvážit. Změní ji do tvaru koule (nebo v případě Desetiocasého kónické koule), a poté ji vystřelí na cíl; Gyuuki to přirovnává k zvracení. Většina uživatelů střílí Bijuudamu tak, jak je, ale někteří ji spolknou a následně vystřelí jako paprsek. BijūdamaGyuuki dokonce předvedl něco mezi tím, nepotřeboval kouli spolknout, ale přesto ji vystřelil ve formě vlny. Není žádná hranice toho, kolik čakry je potřeba do Bijuudamy přidat - stačí aby byla splněna podmínka poměru 8:2. Kurama ale jednou ukázal, že když použije všechnu svoji čakru, vytvoří kouli mnohem větší, než je on sám. Dalším unikátním případem bylo, když pět ocasých démonů spojilo své Bijuudamy do jedné obrovské.
Naruto vs. Kurama
Bijuudamy jsou extrémně zhuštěné a z toho důvodu, když Uzumaki Naruto ve Verzi 2 jednu spolkl, začal se kvůli zvýšené tíze propadat do země. Přestože jsou ale tak těžké, když jsou vystřeleny, pohybují se ve velké rychlosti. Když ji použil Desetiocasý, Bomba ocasého démona byla schopna v několika vteřinách proletět několik kilometrů. Bijuudamy mají obrovskou ničivou sílu, vytvářejí exploze, které jsou viditelné z velkých vzdáleností a v jejich okruhu výbuchu se vše vypaří. Velikost výbuchu závisí na tom, jak byla koule vypálena a kolik čakry se do ní dalo - "normální" velikost je schopna zničit hory. Bijuudamy jsou poměrně slabší, když je používají jinchuuriki, kteří nejsou v Módu ocasého démona, ale stejně představují vážnou hrozbu pro lidi a infrastruktury.
Bijūdama Osmiocasého
Někteří jinchuuriki jsou schopni použít Bijuudamy netypicky. V případě jinchuurikiho Desetiocasého byl Uchiha Obito schopen vytvořit několik Bomb ocasých démonů pomocí jím vytvořeného stromu a každou vystřelit jiným směrem. Naruto, když je v Módu ocasého démona, dokáže vytvořit Bijuudamu pomocí svých rukou, podobně jak vytváří Rasengan. Také dokáže přidat do Bijuudam přírodní energii, což je dělá mnohem silnější a za další se můžou používat proti Gudoudamám. Přeměněný Sora v anime používá plně bílou Bijuudamu.

Zajímavosti

  1. Namikaze Minato vytvořil Rasengan na motivy Bijuudamy. Killer Bee si všiml, že proces vytvoření Rasenganu je přesně stejný jako při tvorbě Bijuudamy, kdy jeho rotace čakry slouží jako náhrady formy ocasého démona.
  2. V manze je Bijuudama vytvořena z pozitivní černé a negativní bíle čakry a kompletní koule je černá. V anime je vytvořena z pozitivní modré a negativní červené čakry a kompletní koule je fialová. Když je poté vystřelena, občas na sebe bere rudou barvu.
  3. Shukaku a Son Goku jsou jediní ocasí démoni, kteří v manze neukázali Bijuudamu. Nicméně ji ukázali v anime, když byli v snovém světě, které vytvořilo Nekonečné Tsukuyomi.
  4. V anime v jednom ze snových světů Nekonečného Tsukuyomi používá tuto techniku Socha kacířského démona.

Uživatelé

Ocasí démoni

Jinchuuriki

Ostatní

Obrázek: 
Tailed_Beast_Balls.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie