manga_preview
Boruto TBV 07

Kuroki Jushinki

Český název: 
Černé přijímače
Název ve znacích: 
黒き受信機
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato, Uchiha Obito, Uchiha Madara, Černý Zetsu, Gedou Mazou, Ootsutsuki Momoshiki
Popis: 

Černé přijímače fungují jako vysokofrekvenčí čakrové demodulátory. Dovolují uživatelům poslat svoji čakru do těchto přijímačů. Tuto techniku můžou používat pouze uživatelé Rinneganu. Čakra může být posílána na velké vzdálenosti, ale lepších výsledků se dosahuje, když je přijímač blízko a uživatel co nejvýše. Černé přijímače se rozpadnou, když je jejich stvořitel zabit nebo zapečetěn.

Původ

Není znám přesný zdroj těchto černých přijímačů, jelikož byly vytvářeny různými cestami:

  1. Uživatelé Rinneganu jsou schopni je vytvořit ze svých vlastních těl, obvykle z jejich dlaní.
  2. Nagatových Šest sfér Peina dokáže přijímače také vytvářet ze svých těl.
  3. Uchiha Madara vytvořil černý přijímač z Hashiramova umělého těla a nazval to, že je to jeho vůle ve fyzické formě. Řekl Obitovi, aby to používal skrze Techniku Šesti sfér.
  4. Černé přijímače vyčnívaly ze Sochy kacířského démona. Těmi se jednou nechal probodnout Nagato svoje záda a ty mu vysávaly jeho životní sílu. Poté byl schopen ovládat Démonickou sochu.
  5. Černé přijímače vyrašily několikrát na Obitově prostetické končetině; většinou když byl ovládán někým jiným.
  6. Když byl Obito jinchuuriki Desetiocasého, začlenil jednu Gudōdamu do šesti černých přijímačů, aby mohl používat Musekiyōjin (Bariéru šesti plamenných světel).

Použití

Moc RinneganuUživatelé můžou vytvořit černé přijímače v různých tvarech a velikostech, jak se jim hodí v současné situaci. Nejpoužívanější použití je jako součást Šesti sfér Peina, kdy uživatel vloží do šesti mrtvol tyto čakrové přijímače, které můžou být opticky kamuflovány jako piercingy a po oživení získá nad nimi plnou kontrolu. Uživatel je schopen skrze těla používat techniky a dokáže vidět jejich zorné pole. Zvířata přivolaná Zvířecí sférou mají také tyto piercingy, což značí podobný způsob kontroly. Přijímače implantované do Obitových Šesti sfér Peina fungovaly také k částečné vazbě čakry ocasatých démonů, které byly zapečetěné do Démonické sochy; a ty jim poskytovaly schopnosti jinchuuriki.

Černé přijímače můžou být použity i útočně - uživatel je může držet v rukách jako meče. Když uživatel bodne cíl tímto černým přijímačem, může přes něj do těla poslat čakru, čímž mu částečně zabrání se pohybovat; pokud je zasaženo více tlakových bodů, tělo bude úplně paralyzováno. Kontakt s těmito přijímači bude mít stejný dopad; pouze uživatelé Rinneganu jsou vůči jejich účinkům imunní. Teoreticky pokud je uživatel dostatečně silný a pošle velké množství čakry do cíle přes přijímače, může i ovládat jeho pohyby; ale cíl je schopen se těmto účinkům bránit svojí vlastní čakrou.

Řetězy čakrových tyčíPokud Šest sfér Peina používá k útoku tyto přijímače, nese to s sebou risk: senzibilové jsou schopni se probodnutím naladit na vysílanou čakru a zjistit uživatelovu lokaci. U oživených jedinců mají podobný účinek jako Gudōdamy - místa zasažená těmito přijímače se nedokážou zregenerovat do té doby, dokud z nich není přijímač vyjmutý. Obito používal velké černé přijímače jako střely, které střílel z dimenze Kamui. Také dokázal z přijímačů vytvořit čakrové řetězy, které sloužily k pevnějšímu svázání a znehybnění cíle.

Další informace

Ruční pečeť: beran
Debut:
Anime - Naruto Shippūden 80
Manga - Naruto 327, str. 17
Název techniky zazněl ve čtvrtém databooku.
Pro černé přijímače se používali i jiné výrazy: Černé přijímače (黒い受信機, Kuroi Jushinki), Černá tyč (黒い棒, Kuroibō), Kůl (杭, クイ, Kui) nebo Vysílač (発信機, Hasshinki)

Zajímavosti:

  1. Uzumaki Naruto použil tyto tyče k znehybnění Madary a později Černého Zetsu; podobně i vytvaroval Gudōdamy do podobných tyčí.
  2. Když se černé přijímače rozpadnou, rozpadnou se podobným způsobem jako Gudōdamy.
  3. Když Obitových Šest sfér Peina vstoupilo do Módu Ocasého démona, černé přijímače se posunuly z jejich hrudí do krku démonů.
Obrázek: 
Kuroki Jushinki.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie