manga_preview
Boruto TBV 07

Raikiri

Český název: 
Bleskové ostří
Název ve znacích: 
雷切
Typ (úroveň): 
úroveň S
Kdo ho používá: 
Hatake Kakashi, ve filmu Hiruko
Popis: 

Raikiri je vylepšená a koncentrovanější forma Chidori se stejnými účinky a nevýhodami.

Přehled

Podle Maita Gaie obdržila technika svoje jméno potom, co s ní Kakashi rozdělil blesk. Ačkoli je Chidori samo o sobě dostatečně silné, Raikiri vyžaduje lepší ovládání čakry - projeví se to na jeho vzhledu. Chidori normálně vypadá jednoduše jako masa bílé elektřiny okolo uživatelovy ruky, kdežto Raikiri je více zhuštěné (a modré v anime). V 1. části může Kakashi používat techniku pouze 4x denně, ale v 2. části alespoň 6x denně.

Použití

Kakashi předvedl rozdílné možnosti, jak používat Raikiri. Během jeho střetu s Orochimarem v 1. části byl schopen techniku aktivovat bez použití ručních pečetí. V 2. části je schopen aktivovat Raikiri v obou rukách, aby mohl ustát Kakuzovu techniku Raiton: Gian (Živel blesk: Falešná tma).

Později Kakashi předvedl schopnost spojit techniku s vrhací zbraní, jako je kunai, a může ji tak využívat i na delší vzdálenost. V tomto případě kunai byl schopen jednoduše prorazit několik kamenů bez toho, aniž by ztratil rychlost nebo se vychýlil ze směru.

Spojení se silou Šesti cest

Kakashiho Raikiri a síla Šesti cestPoté co obdržel oba Obitovy Sharingany a sílu Šesti cest, byl schopen Kakashi spojit její sílu s Raikiri. Využitím její větší síly a Kamuie byl schopen Kakashi dokonce účinně schopen zranit Ootsutsuki Kaguyu a skoro odseknout její celou pravou paži.

Další informace

Ruční pečetě: vůl → králík → opice
Překlad od CRWE: Blesková čepel
Debut:
Anime - Naruto 17
Manga - Naruto 30, str. 4

Zajímavosti

  1. Jméno Chidori vychází z příběhu o známém samuraji jménem Dousetsu Tachibana: Tachibana vlastnil známý meč jménem Chidori. Jednoho dne, když byl stále mladý, pršelo a on se schoval pod stromem. Náhle do něj udeřil blesk. Nicméně Tachibana použil své Chidori a prořízl Boha hromu uvnitř blesku; a přežil. Po této události přejmenoval své Chidori na Raikiri (Bleskové ostří).
  2. Ve filmu Naruto Shippuuden: Dědicové ohnivé vůle, když byla technika zkopírována Hirukem, použil elektrickou energii k pokrytí okolí a mohl tak zaútočit na Narutovy klony ze střední vzdálenosti.
  3. Poté co se ztratil svůj Sharingan, Kakashi nadále nemohl řádně používat Raikiri; kvůli tomu si vytvořil novou techniku Raiton: Shiden (Živel blesk: Fialové blesky)
Obrázek: 
Raikiri.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie