manga_preview
Boruto TBV 07

Chikushoudou

Český název: 
Zvířecí sféra
Název ve znacích: 
畜生道
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato, Uchiha Obito, Uchiha Madara, Ootsutsuki Hagoromo, Uchiha Sasuke
První objevení: 
130. díl Shippuudenu, 374. kapitola mangy, str. 1
Popis: 

Zvířecí sféra (畜生道, Chikushoudou) poskytuje uživateli Rinneganu schopnost přivolávat různá zvířata a kreatury, které mu můžou pomáhat v boji. Tyto kreatury jsou zřejmě nesmrtelné, přestože byly zabity, byly poté později znovu přivolány. Zvířata přivolaná skrze Zvířecí sféru nevyžadují krevní oběť nebo použití ručních pečetí. Zvířecí sféra také dokáže přivolat lidi pomocí ručních pečetí, jak bylo ukázáno, když sféra přivolala ostatní sféry a Konan. Základní rolí Zvířecí sféry v boji je přivolání silných zvířat, které převálcují velké množství protivníků.

Nagato poskytl schopnost Zvířecí sféry mrtvole shinobimu z klanu Fuuma a poté mrtvole Ajisai. Přivolaná zvířata měly stejné úpravy jako jeho sféry Peina - v tělech měly zabudované černé přijímače. Nagato má také sklon poslat Zvířecí sféru jako první do bitvy, aby zmátla nepřítele reálným počtem nepřátel, kterému čelí. Jelikož zvířata mají také Rinnegan, Nagato může skrze ně vidět a sledovat jejich boj. Během Čtvrté světové války nindžů Nagato použil přivolaná zvířata k transportu, před tím než se mu obnovila schopnost samostatně se pohybovat.

Přivolaná zvířata

Jejich bližší popis naleznete zde.

  1. Obří pták
  2. Obří mnohohlavý pes
  3. Obří chameleon s hadím ocasem
  4. Obří panda
  5. Obří buvol
  6. Obří nosorožec
  7. Obří korýš
  8. Obří stonožka

+ Další sféry Peina
+ Konan

Původ techniky

Buddhisté věří, že zvířata obývají rozdílné dimenze odlišné od lidí, ne pouze místně, ale i mentálně. Obývají nešťastné roviny znovuzrození, které jsou založené na strachu, instinktu a přežití nejschopnějších.

Zvířecí sféra je jednou ze schopností Techniky šesti sfér.

Obrázek: 
Kuchiyose Rinnegan.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie