manga_preview
Boruto TBV 07

Shuradō

Český název: 
Sféra Asura
Název ve znacích: 
修羅道
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Nagato, Uchiha Obito, Uchiha Madara, Ootsutsuki Hagoromo, Uchiha Sasuke
První objevení: 
Anime - Naruto Shippūden 133; Manga - Naruto 383, str. 4
Popis: 

Sféra Asura (修羅道, Shuradō) poskytuje uživateli schopnost přivolat na tělo mechanické brnění a různé balistické a mechanické zbraně. Během svého života Nagato poskytl schopnost sféry tělu ninji loutkáře.

Použití

Pomocí sféry Asura na svém těle uživatel vytvoří další čtyři paže a dvě tváře; a okolo svého pasu ozubený opasek, který může použít jako čepel. Celé tělo a také tyto další končetiny jsou navíc naplněny různými mechanickými zbraněmi. Uživatel dokáže vystřelit předloktí jako kulku dlouhého dosahu, nebo je stáhnout, a odhalit tak arzenál raket, které znovu může střílet po cílech. Uživatel z těla také může nechat vyrůst několik ohebných čepelí, vrtáků nebo různých mechanických "úponů". Může také zrychlit pomocí výbuchů čakry z otvorů na jeho chodidlech. Své ruce nebo vršek hlavy si může přeměnit na obrovský kanón, kdy střela z něj je schopná zničit naráz několik budov.

Tělo, kterému Nagato poskytl schopnost sféry Asura, mělo samo o sobě velkou fyzickou sílu, jak bylo ukázáno, když dokázalo utrhnout Jiraiyovu paži a rozdrtit jeho hrtan jednoduchým taijutsu; a také dokázalo hodit Zvířecí sféru z okraje Listové vesnice až doprostřed. Také sféra Asura dokázala přežít fatální zranění díky svému mechanickému tělu.

Původ jména

V budhismu je sféra Asura sférou polobožských válečných démonů, do kterých se lidé reinkarnují, pokud byli v předešlém životě žárliví, bojovní či systematičtí. Ve sféře nedojdou klidu a míru, protože žijí v neustálém násilí a konfliktech. Běžný popis obyvatel Asury je, že mají šest paží a tři tváře, kdy na každé z ní je jiná emoce. Podobně jako u sféry Deva, obyvatelé jsou rasa nadpřirozených bytostí. V hinduismu jsou známy jako nejnižší vrstva božských bytostí. Během života neustále prahnou po síle a představují materialistické a tělesné potěšení. Podle obou znázornění byly vymyšleny schopnosti sféry Asura.

Sféra Asura je jednou ze schopností Techniky šesti sfér.

Obrázek: 
Shuradō 1.png
Shuradō 2.png

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie