manga_preview
Boruto TBV 07

Raiton: Shiden

Český název: 
Živel blesk: Fialové blesky
Název ve znacích: 
雷遁・紫電
Typ (úroveň): 
neznámé
Kdo ho používá: 
Hatake Kakashi, Mitsuki, Uzumaki Boruto
Popis: 

Raiton: Shiden je bleskové ninjutsu, které vytvořil Hatake Kakashi poté, co ztratil Sharingan ve Čtvrté světové válce nindžů a nadále nemohl řádně používat Raikiri.

Přehled

Uživatel ze své ruky uvolní proud fialové elektřiny, který zamíří na cíl nacházející se v krátké až středně dlouhé vzdálenosti. Tato technika byla dostatečně silná, aby přivolala dešťové mraky, když byla vystřelena do nebe. Kakashi také předvedl, že dokáže technika projít skrze vylitý alkohol.

V anime bylo ukázáno, že Fialové blesky mají velký počet možných použití. Můžou být použity jako Chidori nebo Raikiri, tím že uživatel zkoncentruje blesky ve své ruce a s nimi přímo zaútočí; zjevně bez nežádoucího tunelového vidění, které způsobují zmíněné dvě techniky. Za další s nimi může dokonce předvést podobnou techniku jako bylo Sasukeho Chidori Nagashi: pošle výboje fialových blesků okolo sebe jako všesměrný útok.

Další informace

Debut:
Úplně poprvé se technika objevila v novele Kakashiho příběh: Blesk na ledové obloze.
Anime - Boruto 13
Manga - Boruto 21, str. 14

Zajímavost:
Slovo shiden je součástí idiomu (ustáleného rčení) shiden'issen (紫電一閃, volně přeloženo: fialový elektrický blesk), což odkazuje na sek nebo rychlé máchnutí meče, které připomínají blesk.

Uživatelé:

Obrázek: 
Shiden.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie