manga_preview
Boruto TBV 07

Shirohigi: Jikki Chikamatsu no Shū

Český název: 
Tajná bílá technika: Chikamatsuova sbírka deseti loutek
Název ve znacích: 
白秘技・十機近松の集
Typ (úroveň): 
úroveň S
Kdo ho používá: 
Chiyo, Monzaemon Chikamatsu
Popis: 

Tajná bílá technika: Chikamatsuova sbírka deseti loutek je ninjutsu, které vynalezl Monzaemon Chikamatsu.

Přehled

Po rozvinutí svitku se ve znacích brány (門, mon) objeví kolekce deseti Chikamatsuových loutek. Použití Loutkové techniky k ovládání těchto loutek dle vůle se nazývá metoda "počtu loutkových prstů" (指に数, Yubi ni sū). U téhle loutkové kolekce je přímo vyžadováno ovládat jednu loutku pomocí jednoho prstu - každá loutka má sílu tisíce loutek. Nicméně ovládání všechno těchto tajných mechanismů loutek vyžaduje extrémně špičkové odborné znalosti a dovednosti.

Těchto deset loutek bylo vytvořeno prvním loutkářem Monzaemonem Chikamatsuem a později se staly sbírkou Chiyo, která díky nim získala velký věhlas. Tyhle loutky jsou velmi silné - Sasori řekl, že dokonce existují zvěsti, že byly jednou použité k dobytí celého hradu. Chikamatsuova kolekce má děsivé schopnosti v taijutsu, ninjutsu, bukijutsu atd. Za další může měnit svoje počty díky spojování, čímž zvýší svoje možnosti a schopnosti. Loutky byly vytvořeny, aby dokázali pracovat společně a navzájem fungovali útočně a obranně.

Další informace

Překlad od CRWE: Tajná bílá technika: Deset Čikamacuových loutek
Debut:
Anime - Naruto Shippūden 26
Manga - Naruto 272, str. 10-11

Seznam a popis loutek

  • 1. loutka: Loutka připomíná oniho (démona). Má velké pěsti a velkou útočnou sílu, kterou Chiyo využívala k odražení protivníka. Nenosí žádné zbraně a ani nemá žádné zabudované skryté mechanismy. V boji se držela vždy blízko Chiyo a byla využívána k její ochraně, zatímco Chiyo ovládala ostatní loutky.
  • 2. loutka: Tato loutka má šedé zbarvení okolo svých úst a vlasy, které vyrůstají z jednoho místa na hlavě. Bylo ukázáno, že má obří ruce a děsivé taijutsu schopnosti. V anime byla schopna prodloužit svoje ruce a vytvořit jakousi klec k uvěznění protivníků. Navíc dokázala střílet ze svých úst čtyři malé bomby. Výbuch byl přesný a velmi malý a dokázal dosti zranit nepřítele, a při tom nepoškodit vlastní klec.
  • 3. loutka: Tahle loutka má rudou tvář s bílými vlasy. Byla využívána společně s černovlasou loutkou. Je schopna odklopit část své tváře a odhalit rotující kouli s čtyřmi velkými čakra čepelemi. Jelikož tyto čepele jsou tvořené z čakry a rychle rotují, pouhé škrábnutí může být smrtící. Tahle loutka je držena svým partnerem jako zbraň.
  • 4. loutka: Tahle loutka má dlouhé, černé vlasy a pracuje společně s rudou loutkou. Je schopna prodloužit svoji ruku přes řetěz, spojit se partnerovou rukou a následně využít partnera jako jo-jo. Toho hází do řad nepřátel, které velmi rychle a efektivně bude "krájet". Nicméně pokud jedna z nich bude poničena, druhá se stane zranitelnou.
  • 5. loutka: Plešatá loutka s velkými dírami v lebce. Skryté zbraně téhle loutky jsou dlouhé kabely zabudované v lebce, které můžou propíchnout mnoho nepřátel. Jelikož jejich délka je velká, můžou propíchnout i vzdálené nepřátele. Také je schopna pomocí nich zachytit protivníka, nepustit a pomalu ho rozmačkat. Také dokáže v boji používat taijutsu, ale chybí ji brutální síla.
  • 6. loutka: Tahle loutka má špičaté vlasy a její spodní tvář je zelená. Na svých úst má kanji znak pro "Sanghu" (僧, ) a při technice Sanbō Kyūkai pracuje společně s loutkami Buddhy a Dharmy.
  • 7. loutka: Tahle loutka má vlasy do koňského ohonu, brandku a červené pruhy pod očima. Na svých ústech má kanji znak pro "Dharmu" (法, ) a při technice Sanbō Kyūkai pracuje společně s loutkami Buddhy a Sanghy.
  • 8. loutka: Tahle loutka má bílé vlasy a velké licousy. Na svých ústech má kanji znak pro "Buddhu" (仏, Butsu) a při technice Sanbō Kyūkai pracuje společně s loutkami Dharmy a Sanghy.
  • 9. loutka: Tahle loutka byla vyrobena na motivy ženy a má červené vlasy svázané do drdolu. Drží dva velké široké meče, kterými jednoduše prorážela nepřítele, ačkoli velká síla zbraní snižovala pohyblivost samotné loutky. Tahle loutka sloužila jako jedna z hlavních útočníku a dokázala odrážet děsivou rychlostí i nejsilnější nepřátele.
  • 10. loutka: Poslední loutka má jedno oko a dokázala ze svých úst vypustit kouli, která se používala k pečetící technice Fūinjutsu: Shishi Heikō.

Obrázky jednotlivých loutek byly vytaženy z článku na anglické Naruto wiki.

Obrázek: 
Jikki Chikamatsu no Shū.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie