manga_preview
Boruto TBV 07

Kumo Senkyū: Suzaku

Český název: 
Válečný pavoučí luk: Hrůzostrašný rozštěp
Název ve znacích: 
蜘蛛戦弓・凄裂
Typ (úroveň): 
bez úrovně
Kdo ho používá: 
Kidoumaru
Popis: 

Válečný pavoučí luk: Hrůzostrašný rozštěp je Kidoumarova destruktivní lučištnická technika, která slouží k zabití cíle jedním úderem.

Přehled

Když má aktivovanou druhou úroveň prokleté pečeti, Kidoumaru vyplivne ze svých úst Zlatá pavoučí vlákna a vytvoří z nich velký válečný luk. Kidoumaru může pomocí svých osmi "nohou" natáhnout luk do takové dálky, kterou by normální člověk nezvládl. Také tím, že přidá čakrové vlákno k šípu, může jeho let ovládat na 50 metrů, takže má neuvěřitelnou přesnost. Během jeho aktivované druhé úrovně se mu také otevře třetí oko, takže se mu zvýší zrak a přesnost. Šíp dokáže trefit cíl i na vzdálenost, kdy ho ani nepřítel neucítí. Šíp probodne nepřítele ve velké rychlosti a způsobí obrovské zranění, které bývá většinou fatální. Pokud se náhodou netrefí, bude Kidoumaru vypouštět další šípy, dokud protivníka nedostane.

Síla šípů může vytvořit krátery v zemi, a jeho síla může být ještě zvýšena přidáním vrtáku na hlavici šípu. Šíp s vrtákem se může provrtat skrze veškeré objekty a dovolí tak Kidoumarovi zaútočit i na nepřítele, který se schovává např. v hustém lese - šíp normálně prorazí všechny stromy a probodne nepřítele.

V anime poté co byl Kidoumaru obživen, mohl vytvořit a zároveň střílet tři šípy.

Další informace

Debut:
Anime - Naruto 195
Manga - Naruto 116, str. 18-19
Název techniky zazněl pouze ve druhém databooku.

Zajímavost:
Jméno techniky je slovní vtip: Suzaku (朱雀) je také "rumělkový pták"; jeden z posvátných zvířat čtyř symbolů čínské, japonské a korejské mytologie. Vypadá podobně/stejně jako Ho-Oh z Pokémonů.

Obrázek: 
Kumo Senkyū Suzaku.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie