manga_preview
Boruto TBV 09

Jiongu

Český název: 
Zemský odporný strach
Název ve znacích: 
地怨虞
Typ (úroveň): 
bez úrovně
Kdo ho používá: 
Kakuzu
Popis: 

Jiongu je tajné kinjutsu Takigakure, které přemění uživatelovo tělo do něčeho připomínající hadrovou panenku drženou pohromadě stovkami tlustých černých provazů/vláken.

Použití

Kakuzu, který ukradl tuto vědomost o technice, předtím než utekl z Takigakure, byl schopen manipulovat s černými vlákny k různým účelům. Dokázal sešít dohromady jakékoli zranění, který on nebo někdo jiný utrpěl, pouhým sešitím částí těla; tahle schopnost dokázal znovu sešít i nervy a svaly, jelikož pacienti se mohli normálně po proceduře hýbat. Nicméně to vypadá, že tahle schopnost má své hranice, jelikož varoval Hidana, aby moc nehýbal s hlavou, když mu ji sešil zpět, protože by mu mohla spadnout. Kakuzu si dokáže oddělit části jeho končetin a následně je ovládat, např. je může poslat pod zemí.

Nejvýraznějším aspektem těchto provazů je, že poskytují Kakuzovi druh nesmrtelnosti, ačkoli sám to tak nevnímá. Podobně jak si sešívá svoje vlastní zranění, dokáže těmito provazy roztrhat tělo oběti, ukradnout jejich stále funkční orgány a vložit do svého těla, čímž si prodlužuje život. Kakuzu obvykle používá tuto metodu k ukradení srdcí od silných shinobi a byl schopen v různých časech do sebe vložit čtyři různé srdce, což znamená, že aby Kakuzu zemřel, musí přestat fungovat všechny jeho srdce. Dokáže také vložit jedno z těchto srdcí do jedné končetiny, která se poté sama dokáže svévolně pohybovat, jak bylo vidět, když použil svoji ruku k odstranění stínami vylepšeného čakrového ostří, které nedovolalo zbytku jeho těla se hýbat.

Masky

Kakuzu CompanyDalší srdce, které jsou normálně uložené v Kakuzově těle v různých zvířecích maskách sešitých k jeho zádům, mu poskytují velké množství čakry a další živelné podstaty. Tyto masky může oddělit a vyrobit jim vlastní tělo z jeho provazů. Yamanaka Ino poznamenala, že masky vysílají špatnou čakru. Tyto masky byly schopny samostatně útočit a vypouštět devastující proudy živelné čakry. Tyto těla se dokážou také spojit a vytvořit podobné tělo jako má Kakuzu (připomíná pavouka), což jim dovoluje spojit útoky a zvětšit jejich útočnou sílu.

Kakuzovy maskyKakuzovy zvířecí masky obsahují jeho další srdce. Pokud si jedno z těchto srdcí přivlastní, daná maska se roztříští.
Ohnivá maska: Tahle maska měla ohnivou čakru a brala na sebe podobu démonického tygra. Používala techniku Katon: Zukokku. Tahle maska se také mohla spojit s větrnou maskou a střílet tak ohnivo-větrný útok, který byl téměř nezastavitelný.
Blesková maska: Tahle maska měla bleskovou čakru a brala na sebe podobu nějakého deformovaného dvojnožce. Používala techniku Raiton: Gian.
Vodní maska: Tahle maska měla vodní čakru a brala na sebe podobu démonického, zobatého dvojnožce. Dovolovala Kakuzovi používat vodní techniky, ačkoli žádná z nich nebyla ukázána, protože byla maska zničena dřív, než nějakou Kakuzu použil.
Větrná maska: Tahle maska měla větrnou čakru a brala na sebe podobu podivného čtvernohého těla s tenkými křídly. Používala techniku Fūton: Atsugai. Tahle maska se také mohla spojit s ohnivou maskou a střílet tak větrno-ohnivý útok, který byl téměř nezastavitelný.

Další informace

Debut:
Anime - Naruto Shippūden 79
Manga - Naruto 326, str. 5
Název techniky zazněl pouze ve třetím databooku.

Zajímavost:
Jako zbytek Kakuzových technik, jméno této techniky vychází z legendárního mecha anime Mobile Suit Gundam (機動戦士ガンダム, Kidō Senshi Gandamu). Slovo Jiongu bylo převzato z Mobile Suit MSN-02 Zeong (ジオング, Jiongu), mecha, které dokáže oddělit své paže pro dlouhé útoky, ale stále je bude mít dráty připojené k hlavnímu tělu.

Obrázek: 
Jiongu.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie