manga_preview
Boruto TBV 07

Suna no Tate

Český název: 
Štít z písku
Název ve znacích: 
砂の盾
Typ (úroveň): 
neznámé
Kdo ho používá: 
Gaara
Popis: 

Technika, která je specifická pro Gaaru. Kdykoliv Gaarovi hrozí zranění, automaticky ho obklopí štít z písku a ochrání ho. Písek reaguje samovolně bez Gaarovy vůle, dokonce ho ochrání, pokud by se sám chtěl zranit.Suna no Tate

Obranná síla a všestrannost písku je největší výhodou techniky. V 1. části byl štít velmi silný jak v rychlosti, tak síle - dokázal ustát velmi silné útoky a zablokovat rychlé střely. Nicméně bylo možné ho prorazit pomocí velké rychlosti a množství brutální síly, jak předvedl Rock Lee pomocí Ura Renge (Vedlejší lotos).
Později v 2. části se stal Gaarův štít z písku tak rychlý, že si s ním ani neporadilo Amaterasu. Podobně se mu zvýšila i síla, takže ho neprorazila ani extrémní síla Gilotinového kopu Čtvrtého Raikageho. Štít z písku a Písečné brnění společně tvoří Gaarovu "absolutní obranu" (絶対防御, Zettai Bōgyo) (dobře známá a vychvalovaná dokonce i Narutem, který zažil obranu Třetího Raikageho. I Čtvrtý Kazekage poznamenal, že kvůli této technice bylo možné, aby se stal Gaara Kazekagem v tak mladém věku).

Gaara také může libovolně měnit tvar štítu a jeho hustotu a tak zvýšit jeho rychlost nebo obranu. Variace techniky jsou štít Písečné sféry, Shukakův štít a forma Karury. Kdykoliv je jeden ze štítů proražen, Gaara si vždy vytvoří silnější verzi.

Gaara se také může kompletně štítem obalit a zvýšit tak jeho obranné schopnosti. Následně použije Třetí oko ke sledování pohybů protivníka a kontrole písku mimo štít. Díky extrémní hustotě, písek se může shromáždit do tvaru kopí, které prorazí nepřítele. V 1. části Gaara používá tuto techniku (plného obklopení pískem), aby se mohl proměnit do Shukaka.

V Gaarově novele: Po Čtvrté světové válce nindžů je Gaara schopen zahrnout do techniky jeho větrnou podstatu a kekkei genkai. Spojením unikátních zářících kovových částek do Písku ze štítu byl schopen vytvořit komplexní a silnou obranu; schopnou ubránit se i proti technikám speciálně vytvořených proti jeho slabinám písku.

Překlad od CRWE: Písečný štít
Debut:
Anime - Naruto 34
Manga - Naruto 58, str. 18

Zajímavosti:
1) Věřilo se, že tahle technika funguje kvůli Shukakuově touze přežít; ale poté co byl vyjmut z Gaarova těla, technika fungovala nadále. Jak Gaarův otec, tak i strýc, řekli, že písek se hýbe díky matčině vůli ochránit vlastního syna a ne díky Shukakuově touze.
2) V Gaarově novele bylo řečeno, že technika funguje nekonečně dlouho, protože nevyužívá čakru od Gaary; bylo to popsána jako "živá věc", protože místo toho využívá Karuřinu čakru.

Obrázek: 
Karura's_will_inside_Gaara.png

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí

 
 

Encyklopedie