manga_preview
Boruto TBV 07

Co byste změnili na konoze.cz?


*
Do tohoto topicu, prosím, pište vaše návrhy a poznámky ohledně věcí, které byste na Konoze změnili.
Chybí vám tu něco? Bylo by lepší udělat něco jinak?

*
*
Budeme rádi za každý hodnotný příspěvek Eye-wink
*
*
Uskutečněné návrhy:
Online/offline status v profilu
Jakou mangu jsem četl(a) v profilu
Seznam oblíbených FF
Seznam uživatelů online (po kliknutí na číslo dole na stránce)

Zamítnuté návrhy:
Mazání vlastních komentářů
Tlačítka na úpravu textu u psaní podpisu - bohužel z technických důvodů nelze provést

O čem uvažujeme:
Friendlist
Seznam oblíbených FA
Data vydání v seznamu kapitol mangy
Změna náhledů u nové kapitoly mangy

Chcete-li se vyjádřit k věcem, o kterých zatím jen uvažujeme, směle do toho!
Příspěvek by ale měl mít hlavu a patu. Proč tohle udělat a tamto ne? Komentáře typu „Jo, ten friend udělejte!“ nám moc nepomůžou.


Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Pá, 2022-01-21 01:26 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Jenom aby to nezapadlo, když se o tom mluvilo v jiném fóru... Mariko vyslovila zájem o to, aby se v profilu v sekci Fanart zobrazovaly obrázky vložené do této složky:
https://konoha.cz/node/120481
A já bych k tomu dodala ještě 18 dalších složek (misí nebo nověji přidaných postav), u kterých je stejný problém, tedy že do nich vložené obrázky nejdou vidět v profilu autorů:
https://konoha.cz/node/118426
https://konoha.cz/node/118538 (ta je ovšem kombinovaná s fotkami, což může být problém)
https://konoha.cz/node/118133
https://konoha.cz/node/117678
https://konoha.cz/node/117115
https://konoha.cz/node/118970
https://konoha.cz/node/120036
https://konoha.cz/node/120608
https://konoha.cz/node/118699
https://konoha.cz/node/119728
https://konoha.cz/node/120356
https://konoha.cz/node/119214
https://konoha.cz/node/117913
https://konoha.cz/node/117448
https://konoha.cz/node/117449
https://konoha.cz/node/117080
https://konoha.cz/node/117081
https://konoha.cz/node/117082

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Po, 2022-01-24 06:24 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Okrem tej ktorá má v sebe fotky pridané.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Po, 2022-01-24 23:01 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Děkujeme.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Pá, 2021-06-04 22:19 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

A ke stránce Časté problémy. Nejsem si jistá aktuálností bodů „jak zobrazit externí titulky“, „jak zobrazit ASS titulky“ a „jak přehrát video soubor MKV“. To je asi otázka na někoho jiného. Vím, že Boruto je v MP4, ale v MKV jsou starší díly Naruta. Jsou potíže s kompatibilitou vůči dnes používaným přehrávačům videí, nebo je přehrávání naopak jednodušší, než bývalo?

No, přejdu k tomu, v čem se orientuji. Poslední bod s obrázky není více než dva roky aktuální, nováčci již povolení nepotřebují. A první bod sice aktuální je, ale myslím, že to lidi netrápí natolik, aby byl hned nahoře. Nejčastěji se tu lidi ptají na termín dalšího překladu. Zkrátka, chtělo by to předělat celkově.

Takže otázky by mohly stát například, jak...
...zjistím, kdy bude další díl anime
Český překlad anime se na Konoze zpravidla objeví v neděli odpoledne či večer. Pokud má anime-tým zpoždění, často tuto skutečnost oznámí v šedém boxíku na titulní straně Konohy i s odhadem, kdy asi díl vydají. Někdy má anime přestávku a danou neděli se nevysílá. V takovém případě bude o výpadku jistě zmínka v hlavičce fóra Anime (nové díly) a případně i v onom šedém boxíku na titulní straně.
...zjistím, kdy bude další díl mangy
Boruto zpravidla vychází 20. dne v měsíci. Česká verze kapitoly se na Konoze objeví za 3-7 dní od japonského vydání. Manga-tým svůj odhad data vydání píše do hlavičky diskusního fóra Manga (nové díly).
...zjistím, v kolikátém díle anime či mangy se odehrála konkrétní scéna
Na Konoze najdete stručné popisky jednotlivých dílů anime i mangy, které vám usnadní hledání konkrétního místa v ději. K popiskům anime se dostanete, když v bočním menu v panelu Anime kliknete na název příslušné série (Naruto, Naruto Shippuuden, Boruto). Zajímá-li vás manga, klikněte v bočním menu na Popis kapitol a pak zvolíte konkrétní svazek (například podle náhledu obálky). V případě, že se vám nedaří požadovaný díl dohledat, můžete se zeptat ostatních Konožáků např. v tomto fóru.
...najdu na Konoze první kapitoly mangy
Ty tu nenajdete. Mangu oficiálně vydává nakladatelství Crew, které má na ni koupená práva přímo od Japonců. Kapitoly, které u Crwe již vyšly, tu smažeme, abychom s oficiálním vydavatelem nebyli v konfliktu. A vám můžeme doporučit, abyste si mangu koupili, protože podpoříte správnou věc. Překlad mangy od Konohy, MangaČesky či jiných překladatelů možná ještě na internetu koluje, ale jak ho tam najít, vám neporadíme.
...mohu nahlásit technický či jiný problém
Obecné problémy související s provozem celé Konohy řešte nejlépe v diskusních fórech k tomu určených. Např. Hlášení chyb nebo některé z fór v tomto seznamu. Pokud narazíte na problém u překladu anime nebo třeba nějakého článku, upozorněte na něj přímo tam.
...změním údaje ve svém profilu
V bočním menu hned druhá položka shora je „Můj účet“. Když ji rozkliknete, nahoře na stránce pod vaším jménem je několik „tlačítek“. Páté zleva nese nápis „upravit“, tak na to kliknete. Na další stránce máte pod zmíněnými „tlačítky“ další menu (Nastavení účtu; Anime a Manga; Kontaktní info; Naruto; Osobní data; Statistics; Vzhled) Až na Statistics, kde nic není (nebo možná jen pro adminy) je ve všech částech menu možnost upravit buď informace o vás, nebo to, jak se vám Konoha bude zobrazovat.
Upozorňujeme ještě na to, že pokud si chcete změnit profilový obrázek (avatar), tak nezaklikávejte „smazat“. V takovém případě se vám smaže jak stávající avatar, tak i ten, který jste chtěli nahrát.
...se mohu zapojit do dění na Konoze
Různě Smiling Můžete komentovat děj nových dílů anime a mangy, můžete vyjádřit svůj názor v některém z mnoha diskusních fór, můžete si prohlédnout a okomentovat některé z mnoha obrázků a povídek, nebo vytvořit vlastní. Také se můžete účastnit našich misí. Můžete přispět k vylepšení Konohy psaním článků nebo svými návrhy, které se dají směřovat např. sem. Také se můžete zapojit do textové RPG hry, kterou najdete zde. Se svými kamarády si můžete psát soukromé zprávy - odkaz na zaslání zprávy je v profilu daného člověka. Soukromou zprávou můžete rovněž oslovit někoho z editorů, pokud mu chcete např. navrhnout téma mise nebo se ujistit ohledně pravidel. Prosím, nezneužívejte soukromé zprávy k rozesílání reklamních sdělení a spamu.
...naformátuji text svého komentáře
Použijte formátovací tlačítka umístěná nad polem pro komentář. Nejjednodušší je zatrhnout myší část textu, kterou chcete mít tučně, kurzívou, barevně atd. a kliknout na příslušné tlačítko. Popisky, co dělá které tlačítko, se zobrazí, když na něj najedete myší (i=kurzíva, b=tučně atd.). Postup si můžeme ukázat na příkladu spoileru:


Další možnost je kliknout na příslušné tlačítko, napsat text a opětovným kliknutím na tlačítko uzavřít naformátovanou oblast. Pokud jste zvyklí používat HTML tagy se „zobáčky“ < a >, tak ty v místních komentářích většinou nefungují.
...si smažu komentář
Běžní uživatelé Konohy nemají možnost mazat komentáře, a to ani vlastní. Pokud máte dojem, že jste napsali něco špatně, můžete si komentář upravit, a to až do doby, než na něj někdo odpoví. Pokud jej opravdu chcete zcela smazat, kontaktujte někoho, kdo má funkci editora nebo moderátora. Stejně tak ho můžete kontaktovat, pokud jste omylem poslali komentář dvakrát.
...přidám na Konohu obrázek, povídku, článek atd., když jsem si už přečetl/a ta pravidla ;-)
V bočním menu, v prvním oddílu označeném Vaším jménem, se nachází odkaz „Vytvořit obsah“. Když na něj kliknete, ukáže se vám nabídka, co všechno můžete přidat. K tomu pár poznámek - Obrázek se po přidání okamžitě zveřejní, ale článek i povídka nejprve musí projít schválením od nějakého editora. Dokud nebudou článek či povídka vydány, najdete je po kliknutí na „moje příspěvky“ a můžete si tam zkontrolovat, jestli vám příslušný editor něco nenapsal. Pokud chcete přidat do galerie obrázek, který jste sami kreslili, volte opravdu položku „obrázek“ a nikoli „obrázek pro misi“, ten se týká jenom některých druhů misí (např. fotografických).
...smažu svůj obrázek, povídku, článek atd.
Toto na rozdíl od komentářů smazat opravdu můžete. Nahoře pod názvem příspěvku máte tlačítko „upravit“, které vás dopraví na stánku, kde můžete změnit nadpis, text, atd. A úplně dole na té stránce je tlačítko „smazat“.
...se dají na Konoze získat body
Plněním misí Smiling Mise najdete tady. Hlásit se můžete jen na mise, které jsou zrovna aktivní, to bývá několik málo nejsvrchnějších položek. Za body si sice nic nekoupíte, ale můžete získat nějakou nindžovskou hodnost a zároveň si užijete spoustu zábavy.
...si smažu účet, když už sem nechci chodit
Účet vám může smazat pouze admin stránky.

(a dále mohou být ty otázky na MKV, ASS apod.)

Edit: No, původně jsem chtěla hodit tento text opravdu na stránku Časté problémy. S tím, že stránka Časté dotazy, která momentálně začíná otázkou „Co je to anime?“ by se mohla změnit čistě na slovníček pojmů pro začínající otaku. Ale vlastně pod Častými dotazy je diskuse a v té diskusi se lidi baví i o problémech popsaných tu... takže jo, toto by se mohlo hodit na Časté dotazy, ovšem s formátováním spíše odpovídajícím Častým problémům, tam je to přehlednější. Každopádně by mi přišlo přehlednější vyčlenit zvlášť slovníček pojmů a zvlášť rady, jak se zabydlet na Konoze. Jo, tak by to šlo, a v pravidlech na titulní straně by byl odkaz na ten text tady, ale ten by byl na stránce, kde už je zřízena diskuse, tedy na Častých dotazech. A Časté problémy by se z odkazů úplně škrtly. Teď si ty dvě stránky tak jako tak lezou částečně do zelí.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Út, 2021-06-08 02:30 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Titulky: Toto by musel pozrieť Prasátko vzhľadom na to, že toto je jeho doména a vyzná sa v tom. Takže tento bod by som nechal na ňom.
-
Zatiaľ som si to prečítal 2 krát a nevidím tam moc nejaký problém alebo niečo čo by som formuloval nejako výraznejšie inak. veci čo by som napísal asi inak nepovažujem za natoľko iné aby som niečo zásadne menil takže za mňa by toto mohlo byť.
-
Ale myslím, že by bolo dobré aby sa na tento zoznam a návrh ešte pozreli Aku, Sayoko a Prasátko pretože môžu mať nejakú vec ani oni čo by tam doplnili.
-
K Edit: Tá stránka je priamo popísaná FAQ - čož je dosť presné a dá sa to brať aj ako slovníček takže tu nevidím až taký dôvod to nejako meniť v názvoch. Poprave tento edit som nie úplne pochopil alebo teda príde mi hodne neprehľadný že čo by si vlastne chcela takže poprosím to nejako upresniť lebo teraz mi to tak prišlo že by si chcela aby sa zmenili tie názvy.
Prípadne môj názor by bol taký že pri FAQ by sa mohli vypnúť komentáre a na koniec tej stránky by sa nahodil veľký link na toto fórum kde by sa mohli viesť všetky diskusie o tom čo opraviť a čo zmeniť, doplniť...
Avšak tu som otvorený návrhom ako by by to vnímali aj ostatný editory a kľudne aj užívatelia.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Út, 2021-06-08 23:13 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Nemusí jít nutně o Prasátka, to může napsat i někdo jiný, kdo si ta videa přehrává a v oboru se vyzná. Hodila by se znát právě ta uživatelská zkušenost, např. zjistit, jakým způsobem lidé dneska s videi nakládají. Např. zda ještě využívají externí titulky (myšleno hlavně nováčci, co potřebují návod - jestli si externí titulky stahuje někdo, kdo je na tento způsob zvyklý od začátku Konohy, tak ten už nápovědu nepotřebuje). Čekala bych, že dnešní mládež využije spíše online přehrávání nebo stažení hardsubu, a obojí snad funguje i bez potřeby návodu (ne-li, je možné jednoduchý návodeček vytvořit). Jen u starších videí v MKV můžu říct, že Windows Media Player mi to nepřehrál (VLC, který je na té stránce doporučen, přehrává bez problémů, ale víc programů na videa na tomto počítači nemám a mohlo by se zjistit, které další dnes používané programy mají dobrou a které špatnou kompatibilitu).

Je to tu napsáno veřejně, může se vyjádřit kdokoli, ať nováček s čerstvými zkušenostmi, nad čím vším na Konoze kroutil hlavou, nebo starší uživatel, ba i editoři a to nejen jmenovaní. Ale bylo by vhodné, aby to řešily tu. Prostě napíšou návrh, a pokud bude rozumný, tak se začlení.


P.S. Bojuji s jakousi virózou, na jejíž vrub může připadat občasný překlep a roztěkanost myšlenek. I proto asi spíš další text k tématu nepřibude zítra, spíš ve čtvrtek/pátek.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Tlačka
Vložil Tlačka, Čt, 2021-06-17 14:34 | Ninja už: 5120 dní, Příspěvků: 437 | Autor je: Tsunadin poskok

Nové díly Boruta stahuju v neděli večer nebo v pondělí ráno podle toho, jak to zrovna vyjde a vzpomenu si. Každopádně to stahuju jako hardsub verzi do mobilu - nechám stahovat, mezitím dělám něco jiného, chystám si věci atd., a pak na video koukám na mobilu cestou do práce v MHD Laughing out loud

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, St, 2021-06-09 03:08 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Prasátka som navrhol preto, že pozná to pozadie vytváranie nie asi úplne používania takže aj nejaká spätná väzba od užívateľov by bolo dobrá ale neviem ako by sme sa k nej nejako reálnejšie dostali v normálnom časovo horizonte. Lebo asi písať na náhodné nové účty by nebolo zrovna efektívne a neviem či by sa ľudia len tak vyjadrili keby sa dala nejaká výzva povedzme pri novom dieli anime. - Takže toto by chcelo trochu premyslieť ešte.
-
Jo ok ja sa skúsim ozvať ostatným ed nech si pozrú túto diskusiu či niečo nechcú doplniť.
-
K editu - ok toto si potrebujem aj ja trochu lepšie premyslieť a predstaviť si to ako by to vlastne fungovalo. Takže tu budem potrebovať trochu času.

-
Myslím, že sme si na to nevybrali najlepší čas mne sa za konečne po 9 mesiacoch bez kontaktu s ľuďmi dá cestovať takže sa snažím skombinovať čo sa dá. takže tiež toho času nieje toľko ako povedzme bolo cez koronu. Takže nieje problém a nemusíme sa s tým vôbec ponáhľať. Takže či nikto napíše hneď alebo o 2-3 nieje problém keď viem ako sme na tom teraz takže pohoda.
- Naviac ja tu zas nebudem od piatku do nedele a budúci týždeň dokonca od štvrtku rána do nedele neskorého večera takže času na premyslenie je dosť.

EDIT 15.6: Tak Prasátko už je informovaný a predbežne mi povedal že by nemal nič meniť v tom čo sme tu zatiaľ navrhli. Musí si to ale ešte pozrieť ale údajne nemá nejako problém takže môžme pokračovať v kľude.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-07-14 23:40 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

No, po měsíci zkouším dodat další verzi FAQ. Doplnila jsem tam nějaké otázky, původní odpovědi na titulky a přehrávání MKV jsem ponechala, jen aktualizovala odkazy. A některé body jsem ještě přidala na základě toho, co si pamatuji, že s tím měl někdo problém. Můžete na to mrknout.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Pá, 2021-07-16 01:37 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Chápem správne že chceš zlúčiť dve samostatné fóra: "FAQ - nejčastěji kladené otázky" spolu s "Časté problémy, aneb Jak..." ???
lebo mi príde, že tento nový návrh má oba prvky. Takže aby som si to ujasnil ako príde mi v pohode to zlúčiť. Len aby som to zle nepochopil a nebola to len úprava jedného z nich.

Čo sa týka samotného obsahu tak tam nevidím nejaký zásadný problém alebo rozpor. To vidím ako dobre odvedenú prácu.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, So, 2021-07-17 07:07 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Ano. Nechala bych jen jednu z těch stránek, neboť už teď se tematicky překrývají. A jako vhodnější na ponechání vidím FAQ, protože pod tou je i diskusní fórum, kde jsou zodpovězené nějaké otázky, co jsem nahoru nevypsala, a dá se tam diskutovat i nadále. Jenom bych vyměnila text samotné stránky.


Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Út, 2021-07-20 01:55 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Jo to zjednotenie by bolo logické a príde mi v pohode takže tam nevidím problém. Vzhľadovo mi to tiež vyhovuje takže myslím, že celkovo sa to môže prehodiť jednoducho a "často kladené otázky" zmažem (ak teda prídem na to ako ich odstrániť bez poškodenia z dolnej nápovedy). Nikto tu k tomu nič nenapísal tak to beriem že s tým nemajú asi problém.
Skúsim to zajtra prehodiť lebo potom idem smer Dečín na dovolenku a hneď ako sa z nej vrátim v utorok v noci tak to vyzerá že pôjdem hneď na ďalšiu stanovačku vo štvrtok. Takže ak by mi to zajtra nevyšlo tak to hold trochu potom posunieme a pohrám sa s tým ako sa vrátim.

Dobrá robota.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Út, 2021-07-20 22:29 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Po přečtení komentáře jsem se lekla, jestli tu nedošlo k nedorozumění. Takže - prosím, nemaž Často kladené otázky, ale Časté problémy. Jinými slovy, na smazání je stránka bez diskusního fóra, stránku s diskusním fórem se hodí ponechat, v těch komentářích jsou také zajímavé věci.
Nemám technické možnosti na zazálohování 326 komentářů, tak doufám, že tu zůstanou.

No, zařazení do menu se, alespoň u položek, které jsou na boku, dalo s editorem všeho upravit přímo v daném příspěvku někde dole. Pokud by to u odkazů ze spodního menu fungovalo stejným způsobem, tak by bylo nejjednodušší to ještě před mazáním zkusmo vyřadit s tím, že kdyby se tou úpravou něco pokazilo, tak se to v příspěvku vrátí na původní verzi. Tak by mělo být bez rizika, že se něco pokazí nevratně...

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, St, 2021-07-21 00:54 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Neboj tak to bolo myslené s tým mazaním.

Ok FAQ som aktualizoval.
A Často kladené dotazy sa mi podarilo s trochu pátraním odstrániť zo spodného menu a potom aj zmazať celkovo.

Takže by to už malo byť. OK.

Prípadne by to chcelo ešte jednu nemilú prácu a to zistiť či niekde neexistuje odkaz na tie často kladené dotazy a prepísať to na odkaz na FAQ.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-07-21 10:17 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Nenarazila jsem na odkaz mimo titulní stránku (a menu). Ale budu dávat pozor.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Ne, 2021-08-08 23:42 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Super tak potom by to už malo byť uzavreté.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-07-14 23:39 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

...omyl, tento komentář prosím smažte (rozkazovací způsob od slovesa „smazat“, nikoli „smažit“)

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele suiken
Vložil suiken, St, 2021-06-09 02:11 | Ninja už: 3908 dní, Příspěvků: 2753 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

hmm...ja používam aktualizovanú windows 10-ku a nemám problémy s prehrávaním mkv. No tiež používam primárne VLC na prehrávanie videí v mkv,mp4. Moja skúsenosť s Titulkami je taká..že pred rokmi som doma nemal dobré internetové pripojenie a chodil som si sťahovať videá na usb kľúč do internetovej kaviarne. Kvôli nedostatku času (platilo sa na hodinu) Som sťahoval videá vo formáte FLV s anglickými titulkami. Z Konohy som si potom stiahol titulky ku každej epizode a vo VLC som si tie titulky ručne vždy zapol ked som išiel sledovať video. Prečo som to v tej dobe riešil takto je pre mňa dnes záhadou Laughing out loud no ja som dokonca platil spolužiakom aby mi stiahli epizody a dali mi to na CD/DVD lebo som mal proste pomalý internet. Mal som celú pôvodnú seriu naruta (220 dielov) na diskoch Laughing out loud Dnes má dobré pripojenie takmer každý. Internetové kaviarne do ktorých som chodil už neexistujú pretože ich zrušili..neboly už nutné Laughing out loud Malé deti vyrastajú mobilom v ruke či pred počítačom a už sú aktívne na internete. Takžeee..je otázne..či je v tejto dobe problém stiahnuť si epizodu z Uložto či inej stránky kde už sú titulky priamo vo videu. Pamätám si aké otravné bolo ked som sťahoval videá z rôznych stránok a snažil sa dať si tam titulky a nesedelo mi časovanie. Potom som si musel na to stiahnuť program alebo už ani neviem ako som to vyriešil. Uprimne nikto by sa tým už nemal zaťažovať ak nemusí Laughing out loud
NO sto ľudí..sto chutí. Je možné že hrstka ľudí je na tom podobne dnes ako som bol ja pred 10+ rokmi dozadu Laughing out loud Teraz už pozerám akékoľvek anime s Eng titulkami..online..a nič nesťahujem. No..neviem nakoľko nápomocná bola moja skúsenosť. No chcela si vyjadrenie...ako niekto používal v minulosti titulky alebo akú má skúsenosť. K prehrávačom som sa vyjadril. Mkv mi bez problémov prehrá. V starších Windowsoch som musel inštalovať kodeky aby mi to prehrávalo rôzne formáty. V dnešnej dobe ale stačí mať aktualizovaný Windows na najnovšiu verziu a nič som inštalovať nemusel Laughing out loud Možno iné.. menej používané formáty by neprehralo ale zatiaľ som nemal problém.

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, St, 2021-06-09 09:57 | Ninja už: 4672 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Taky mám celého Naruta na dévédéčkách. Laughing out loud Jinak já obecně radši stahuji, než koukám online, protože máme doma stabilně slabší internet, takže načítání není vždy kdovíjaké, a externí titulky jako možnost cením, protože občas člověk prostě hardsub nechce (když si třeba chce z dílů stříhat AMV, uznávám, že to nebude zas tak časté, ale když už do toho člověk jde, tak hardsuby everywhere ho nepotěší). Ale obecně myslím, že člověk, který externí titulky využívá, s nimi spíše pracovat už umí, a nenáročný uživatel si bude pravděpodobněji stahovat hardsuby nebo koukat rovnou online, čiliže v zásadě souhlasím s tím, že návody k externím titulkám nejsou nijak extra nutné.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Út, 2021-06-15 23:53 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Díky moc za vyjádření tobě i suikenovi! Ještě to zkusím zpracovat.

A pardon, že jsem si teď nenašla čas na doplnění toho, co jsem avizovala. Říkala jsem si, že pro zapracování to bude stačit poslat v neděli, ale nevyšlo mi to. Ale myslím, že by se už dala aktualizovat ta pravidla na titulní stránce Konohy. Kdyby to bylo potřeba, tak se ostatně dají upravit ještě později. Každopádně hodilo by se, aby tam už např. byla ta informace o smajlících a mizejících komentářích, jen za červen jsem si i pouhým pozorováním všimla dvou případů, kdy se to pravděpodobně stalo (dotyčným jsem psala, bohužel mi neodpověděli, jestli jsem se trefila a jestli šlo o smajlíky). Toto upozornění jsem ještě trochu upravila.

Ta pravidla jsem pro jednoduchost vykopírovala ještě jednou sem, posílám je i s tagy pro odrážky, které se v komentáři sic nezobrazí, ale unadní to vykopírování formátu. Snad.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Út, 2021-06-22 23:41 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Ok tak toto mi asi zaberie trochu dlhšie lebo celé je to tam spravené v html s čím som nerobil už dosť rokov. Skúšal som to už dnes ale narazil som na pár problémov lebo žiaľ nieje to len štýl ctrl-c a ctrl-v. Takže poprosím o trochu strpenia.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-06-23 12:53 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Tak ten oddíl s pravidly už tam je a má nějaké formátování, takže jestli je to složitější než formátování, co mám v předchozím komentáři, tak se to dá okopírovat podle stávajícího... Nebo vykopíruj do textového souboru, jak se ti při úpravách zobrazuje celá pasáž stávajících pravidel, a zkus ho sdílet (nebo aspoň printscreen té pasáže). Kdyby se formátování při úpravách zobrazovalo třeba tak, jako v kódu stránky, tak ti můžu přesně rozepsat tagy, aby to fungovalo.
P.S. A neradím testovat HTML v komentářích. Tam funguje jen málo tagů, jak jsem psala, ani odrážky tam nefungují. Nebo sis zapnul nefiltrované HTML, což jako admin asi můžeš? Testnu v domku, jestli to pomůže, aby se zobrazovalo vše. Každopádně momentálně v kódu stránky s tím komentářem je nefunkční tag, nevím, jestli jsi tam měl předtím funkční a po konci pokusů ho zrušil, ale kdyžtak napiš a dám vědět, jak se ty odkazy v HTML píšou. A není ta stránka rovnou v PHP? Ale to by nejspíš tak jako tak nemělo vliv na formátování oddílu s pravidly...

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Čt, 2021-06-24 02:01 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

V pohode písal som o tom Prasátkovi, že mi tam niečo nesedelo a odpoveď ma zabila: "jasny, ona ta uvodni stranka je totiz castecne konozacke tagy, castecne html a castecne php"... takže sa dohodnem s ním ako na to pôjdeme. Len to asi bude trvať lebo mi už na správu neodpovedal tak uvidím kedy sa k tomu dostane.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, Čt, 2021-06-24 13:36 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Tak prosímtě vykopíruj, jak to vypadá. Dole v pravidlech by snad PHP být nemělo a jestli ano, tak by nemělo být potřeba na něm něco měnit. A to PHP, co je (předpokládám) nahoře, nás teď nezajímá. Jestli to vypadá jako v kódu stránky, to jest takto:


tak je to úplně v pohodě a na úpravu nepotřebuješ větší znalosti, než základy HTML.

Nebo jsem zkusila ta pravidla přepsat u sebe v prohlížeči a vypadalo ve výsledku takto:


Kód takto upravených pravidel klidně pošlu, ale nejsu si jistá, jestli prohlížeč ty tagy vypisuje ve stejném formátu, jako adminovi při úpravách. Tuším, že spíš asi ne Laughing out loud

P.S. A je to, potvora, delší, než současná verze. Aspoň k tomu bylo užitečné to hraní, že vidím záležitost v reálu. Tak bych vynechala odstavec o podpisu, ať je šance, že to lidi dočtou do konce. Dlouhý podpis je dnes minoritní problém a dá se řešit individuálně až v případě výskytu, případěn hodit info do FAQ. Možná bych v případě dalšího zkracování smázla i „info o formátování“, kde je stejně odkaz na stránku, z níž nováček mnoho nepochytí a ajťák se plácne do čela. V FAQ o tom formátování mám, myslím, už smysluplnější info.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Pá, 2021-06-25 02:13 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Presuniem to radšej do PM.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, St, 2021-06-16 22:31 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Ok s textom súhlasím a nevidím tam nejaký zásadný problém takže za mňa pohoda a nemal by byť ani problém to nahodiť.
Akurát sa do toho pustím až po víkende lebo síce dalo by sa to nahodiť už teraz ale ráno odchádzam smer česko a čakajú ma nejaké tie kopece, hrad, rozhľadne, svadba a oslava narodenín takže k netu sa nedostanem až do nedele večera. A buď to vtedy nahodím alebo až potom v utorok lebo pondelok mi budú dávať injekciu do oka a s tým sa mi ťažko pracuje na compe... Takže taká je situácia. Kľudne tu ešte doriešte prípadné drobné úpravy alebo nejaké doplnenia.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, Pá, 2021-06-04 23:48 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Moje ospravedlnenie ale dostal som sa poriadnejšie k netu až teraz a ráno cestujem takže sa na to pozriem v kľudne až v nedeľu večer. trochu sa mi to tu zbehlo. To len aby nedošlo k nedorozumeniu že by som to ignoroval alebo niečo podobné. Len mi to dnes skrátka nevyšlo tak ako som plánoval. Takže v nedeľu si to prečítam celé a podrobne a vyjadrím sa k tomu.
EDIT: Trochu sa mi to tu komplikuje ale tak na 95% by som sa už k tomu zajtra mal dostať aj keby to bolo až v neskorej noci. Mea culpa.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Ironhide
Vložil Ironhide, St, 2021-06-02 01:20 | Ninja už: 6021 dní, Příspěvků: 3259 | Autor je: Admin v důchodu , Erokage

Je 5 hlasov takže "Jiná dimenze" tam už je zaradená.
Čo sa týka "Výzkumný ústav" a "Kara" som tiež za vzhľadom na to že dej sa posunul a je to vhodné na aktualizáciu.
Takže dokopy som tam doplnil tieto 3 položky.
Ak sa tu príde ešte s niečim ďalším tak to uvítam a nevidím v tom problém. Len som rád keď majú návrhy nejaký základ a podporu.
Myslím, že tu by sa mal písať každý čokoľvek ho napadne na zlepšenie a ak to tu nájde nejakú podporu tak sa s tým dá pracovať.
Sledujem to tu minimálne raz denne takže zapadnúť to tu nezapadne ak sa jedná o dobrý nápad alebo niečo čo sa dá spraviť.

Ironhide aneb Iron, Ero-kage, Šibe-kage, Baka-kage, Nevinnosť-sama, Fairon, Iron D. Absint, Al-kage... By Strigga: Mudr. Ironhide

Všichni povinně přečíst PRAVIDLA VKLÁDÁNÍ FA!!!

Vážne už 10 rokov???

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-06-02 07:30 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

Tak potom bych se vrátila k tomu, že by mělo být někde veřejně viditelné upozornění, že si Konoha neporadí se smajlíky odjinud. Je to důvod, proč některým lidem „zmizely“ komentáře, obrázky i soukromé zprávy. Pokud se to danému člověku stane v jednom z prvních příspěvků, co sem vůbec pošle, může ho to odradit od toho, aby na Konohu vůbec něco zkoušel přidat.

Provizorně se to upozornění dá hodit třeba na titulní stránku dolů mezi „Důležité informace a nařízení“. Nebo do informací pro registrující se uživatele https://konoha.cz/user/register Asi se to dá vymyslet i lépe, ale takto by to bylo rychlé.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.

Obrázek uživatele Poštolka
Vložil Poštolka, St, 2021-06-02 10:18 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 5825 | Autor je: Admin, Editor obrázků, Manga tým, Člen Dvanácti strážných ninjů

To „provizorně“ jsem psala např. proto, že dalším řádkem by se oddíl „Důležité informace a nařízení“ protáhl ještě víc a snížilo by to čitelnost. Takže by se zároveň s přidáním nového řádku mohlo něco umazat. Ovšem možnosti zkrácení tu jsou, protože to, co tak moc tížilo editory před deseti lety, už není vždy úplně aktuální. Stejně jako se dají zkrátit některé formulace.


Edit: V komentáři nefungují tagy pro odrážky, ale to teď nebudu řešit. Snad večer. Stejně to bude chtít projít ještě jednou pro případ, že jsem něco opomenula, pro ujištění, že něco není nadbytečné a pro případné přeházení pořadí bodů, což jsem teď neřešila.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránkách Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA.

Jinak pořád na Konoze funguje hra Útok na Konohu, kde si můžete pořádně zmasakrovat pár „padouchů“.