manga_preview
Boruto TBV 09

Suiton

Suiton (水遁, Živel Vody) je jedním z pěti základních živlů  přeměny podstaty. Nejjednodušší způsob užití je využitísuiton_symbol již existujícího vodního zdroje jako je jezero či řeka. Složitější způsob je vytvoření vodní techniky pouze pomocí chakry, což vypovídá o velmi dobrých schopnostech. Živel vody je nejčastěji využíván pro útočné techniky. Obranné techniky mohou zahrnovat vysoké vodní zdi či hustou mlhu.

Suiton je přirozeně silný vůči Živlu Ohně a slabý vůči Živlu Země. Zkombinováním vody s technikou větru, může dojít ke zvýšení ničivosti a rozsahu techniky. Zkombinováním s bleskovými technikami může voda zvýšit dosah blesku. Pokud je Suiton zkombinován s ostatními podstatami, dochází ke zrození určitých Kekkei genkai,suiton což znamená, že tyto podstaty mohou využít pouze konkrétní klany (či pouze jeden jedinec). Voda v kombinaci s Větrem vytvoří Živel Ledu; Voda v kombinace se Zemí vytvoří Živel Dřeva; Voda v kombinaci s Bleskem vytvoří Živel Bouře; Voda v kombinaci s Ohněm vytvoří Živel Varu. V novele Příběh Akatsuki: Ďábelské květiny v rozkvětu Voda v kombinaci se Zemí může vytvořit i Živel Bahna (泥遁, Deiton).

Suiton se nejčastěji vyskytuje mezi ninji z Mlžné. Ti své vodní techniky mohou přizpůsobit, např. Hoshigaki Kisame vodu často tvaruje do podoby žraloka, členové Hoozuki klanu dokáží svá těla proměnit ve vodu apod.

Seznam uživatelů

Seznam technik

0

Kategorie: