manga_preview
Boruto TBV 08

Ootsutsuki Toneri

Toneri.jpg

Ootsutsuki Toneri (大筒木トネリ) je potomek Ootsutsuki Hamury a jediný přeživší z větve klanu Ootsutsuki žijícího na Měsíci.
Poprvé se objevil ve filmu The Last: Naruto the Movie a 8. díle anime Boruto.

Toneri se narodil do větve Ootsutsuki klanu, která hned po narození odebírala členům jejich oči, které byly zapečetěny uvnitř Energetické schránky kvůli Tenseiganu. Když žil se svým otcem na Měsíci, přál si mít lidské kamarády a ne sluhy, kteří sloužili jeho rodině.Ootsutsuki klan Několikrát prošel na Zemi, aby mohl pozorovat Hyuuga klan v Listové vesnici.

Když Toneri pozoroval Hyuugu Hinatu, jeho otec se rozhodl, že se za deset let vrátí, aby se z ní stala Toneriho nevěsta. Na smrtelné posteli Tonerimu otec řekl, aby zapomněl na nařízení klanu a šel žít na Zemi, kde by si mohl najít kamarády. Poté, co jeho otec zemřel, Toneri přemýšlel o přáních jeho předků a rozhodl se, že zůstane na Měsíci jako jediný přeživší jeho klanové větve.

The Last: Naruto the Movie

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMimo Konohu Toneri konfrontoval Hyuugu Hiashiho a zeptal se ho na otázku, která měla určit budoucnost Hyuuga klanu. Jenže Hiashi na Toneriho zaútočil, aniž by mu odpověděl, a tak Toneri zmizel a vyslal do útoku svou armádu loutek. Hrozilo, že se Měsíc rozpadne a jeho kousky dopadnou na Zemi, Toneri tedy infiltroval Listovou vesnici se svou Únos Hanabiarmádou loutek, a zatímco loutky zajaly Hyuugu Hanabi, Toneri se střetl s plačící Hinatou. Zeptal se jí, proč pláče a poukázal na to, že šála, kterou plete, je mokrá od slz. Na to Hinata odpověděla, že ji už nepotřebuje. Toneri se rozhodl, že si šálu vezme a představil se Hinatě. Prohlásil, že si pro ni přišel. Později se snažil Hinatu unést, ale jeho pokus selhal kvůli Uzumaki Narutovi. Poté, co Naruto Hinatu zachránil, se Toneri před nimi zjevil a prohlásil, že se blíží konec světa. Oznámil Hinatě, že si pro ni den před pohromou přijde a zmizel těsně předtím, než v blízkosti Listové vesnice dopadl meteorit.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhÚspěšně ale unesl Hanabi, které ukradl Byakugan a implantoval si ho do svých prázdných očních důlků. Byakugan se vyvinul v Tenseigan, legendární oční techniku, která je vytvořená kombinací klany Hyuuga a Ootsutsuki. Toneri za Hinatou pak vyslal loutku s jeho podobou a komunikoval s ní do doby, než jí Naruto přišel na pomoc. Když Naruto Toneriho loutku porazil, loutka Hinatě oznámila, že až si pro ni pravý Toneri přijde, dá mu odpověď. Potom se loutka rozpadla dřív, než ji Naruto stihl zasáhnout.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž záchranný tým skládající se z Hinaty, Naruta, Haruno Sakury, Nara Shikamarua a Saie dorazil na Měsíc, Toneri loutkám rozkázal, aby je nechali být, než se setká s Hinatou. Toneri se skrz přemístění setkal s Hinatou a Narutem. Ten se Toneriho zeptal, jestli jeToneri s Hinatou jenom další loutka a kde je Hanabi. Toneri ho však umlčel s tím, že čeká na Hinatinu odpověď. Hinata se k Tonerimu připojila a rozloučila se se zmateným Narutem. Toneri mu vysvětlil, že Hinata za ním šla dobrovolně a přijala tak jeho žádost o ruku. Naruto se od Hinaty dožadoval odpovědi, jestli Toneri lže nebo ne, jenže Toneri ho zelenou koulí sejmul do bezvědomí. Následně uspal Hinatu a přenesl ji do svého paláce na Měsíci. Poté ji sledoval při spánku a obdivoval její krásu, přičemž z jejích myšlenek ucítil její náklonnost k Narutovi.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPoté, co se Hinata probrala, šla do ložnice, kde ležela Hanabi. Toneri k Hinatě přišel a oznámil jí, že je šťastný, když Hinata chápe, jak se cítí. Provedl ji po zámku a vyprávěl jí o loutkách stvořenými jeho předky a jak po smrti otce žije v zámku sám. Také jí vysvětlil svatební ceremonii, která se měla odehrát v zámku, a že později vstoupí do Místnosti znovuzrození, kde upadnou v hluboký spánek, dokud se Země nevzpamatuje z destrukce. Hinata mu však oponovala tím, že to je nemožné a Měsíc bude také zničen. Toneri ji však ujistil, že zámek je chráněn velmi silnou chakrou, která je silná natolik, že dokáže pohnout Měsícem.
Při večeři Toneri chtěl, aby mu Hinata vyprávěla o sobě, jenže ona však po něm chtěla, aby s ninji na Zemi vyjednával. Vyprávěla mu, jak se ninjové spojili, aby ochránili mír. Snažila se ho přesvědčit, ale na to Toneri odpověděl, že ninjové začnou další válku a že Země, stvořená Mudrcem šesti cest, musí být zničená.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž přistihl Hinatu při pokusu zničit Energetickou schránku, rozzuřil se. Zničil šálu, kterou mu Hinata upletla se slovy, že ji stejně pletla pro Naruta. Pomocí zelené chakry jí vymyl mozek, aby ho znovu Hinata a Toneri svatbanezradila. Následující den se konala svatební ceremonie. Svatební obřad narušil záchranný tým, který vtrhl do zámku. Naruto ceremonii na poslední chvíli přerušil, ale Toneri na něj poslal své loutky a Hinatu přenesl do Místnosti znovuzrození. Když za nimi Naruto dorazil, Toneri Hinatě přikázal, aby proti Narutovi bojovala. Avšak Naruto z ní zelenou chakru vyjmul. Toneri se sice snažil do Hinaty vložit další zelenou chakru, ale Tenseigan do Toneriho vyslal další vlnu bolesti, a tak Hinata s Narutem stihli utéct zničit Energetickou schránku.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPoté, co se Toneri vzpamatoval, se snažil dohnat shinobi z Listové. Přitom probudil chakrový Tenseigan mód a pomocí obrovského víru oddělil Naruta s Hinatou od ostatních. Chytil Hinatu a uvěznil ji ve zlaté kleci, přičemž ji chtěl donutit sledovat Narutovu smrt. Během boje Toneri rozpůlil Hinata v kleciMěsíc na dvě poloviny. Ale i tak obrovská síla nestačila k tomu, aby Naruta porazil. Ten na Toneriho zaútočil stínovými klony. Toneri se bránil pomocí Gudoudam, ale neúspěšně. A tak na svou ochranu vztyčil bariéru, jenže o pár sekund později ho překvapil Naruto útokem ze země. Narutův Rasengan rozbil bariéru, a i když na něj Toneri vystřelil chakru, Naruto tento útok ustál. Následující Nárutův protiútok byl pro Toneriho fatální.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPoražený Toneri se vzpamatovával z prohry a jeho Tenseigan se proměnil zpět v Byakugan. Hanabiny oči byly Tonerimu vyjmuty, díky čemuž znovu oslepl. Toneri, hnán nesprávným výkladem Hamurovy vůle a odhodláním zničit Zemi a lidstvo, se snažil pohltit celý Byakugan a zničit tak Zemi. poražený ToneriTento pokus však selhal a Toneri se proměnil v nestabilní bílou hmotu. Narutovi se podařilo Toneriho osvobodit a nějak zastavit Měsíc, aby nespadl a dokázal ho vrátit do původní podoby. Po boji ho Hinata společně s Narutem a ostatními zavedla na místo, kde potkala Hamurovu duši. Poté, co se Toneri dozvěděl pravdu o pravé vůli jeho předka, začal svých skutků litovat. Rozhodl se, že zůstane sám na Měsíci, i když mu Hinata s Narutem nabízeli místo na Zemi. Toneri je ujistil, že se Měsíc již nikdy k Zemi nepřiblíží a sám sobě přísahal, že ve svém exilu na Měsíci bude na Zemi dohlížet jako její strážce.

Boruto: Nová generace

Nástup na Akademii (pouze v anime)
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV anime si o několik let později při čtení hvězd všiml komety, která letěla do souhvězdí. Poznal, že brzy nastane sklizeň a že Uzumaki Boruto bude hrát důležitou roli v nadcházejících osudných událostech.
I když si byl vědom o existenci Nue, Toneri nemohl osobně zasáhnout, protože se bál, že přitáhne nepřítelovu pozornost k Zemi, a tak byl donucen vyřešit problém jinými prostředky. Promluvil k Borutovi Toneri v Borutově snuprostřednictvím snu a donutil chlapce, aby si byl vědom své speciální síly skryté v jeho pravém oku. Varoval ho, že jednoho dne na něm bude ležet osud světa, ale že ho oko povede ke světlu, které prosvětlí temnotu.
Nakonec Boruto dokázal Nue zastavit a brána, kterou otevřená do jiné dimenze byla zapečetěna. Hrozba byla eliminována a Toneri poznamenal, že Jougan se po nějakou dobu nevrátí, ale předpověděl, že vítězství bylo pouze dočasné, a že Bohové brzy dorazí na Zemi. Kvůli své porážce při boji s Narutem Toneri sílu ninjů obdivoval, a tak si byl jistý, že shinobi dokážou překonat sílu Ootsutsuki a že jednoho dne bude Boruto s neomezeným potenciálem stát na vrcholu jejich odkazu.

VS Momoshiki
Zahrnuje "arc" Chuuninské zkoušky z a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOotsutsuki Urashiki nakonec Toneriho našel. Řekl mu, že hlavní větev klanu vše během století pozorovala včetně Toneriho pokusu zkamenělý Tonerizničit Zemi. Poznamenal, že Toneriho změna postoje a snaha chránit Zemi, je považována za zradu jejich klanu a odhalil, že ví o tom, že Toneri něco Borutovi udělal. Toneri proti Urashikimu vystartoval, ale ten ho znehybnil svým chakrovým prutem, který v něm zastavil čas na deset tisíc let.

Osobnost

Toneri nenáviděl lidstvo za to, že se z chakry stala zbraň a plánoval ho za trest zničit. Což prý byl cíl, po kterém jeho klanová větev toužila po tisíce let. Obvykle je zobrazován s klidným a chladným vystupováním, toužící po uskutečnění Plánu tisíce let, který by vymazal shinobi z jejich existence. Jenže i když nenáviděl lidstvo za používání chakry v boji, sám ji použil proti Narutovi a zbytku záchranného týmu, což ukázalo jeho pokrytectví.

Protože miloval Hinatu, přál si ji vzít pryč, než zničí svět. Poté, co Hinata „přijme“ jeho žádost o ruku, ukáže i svou jemnější stránku. Například jí dá volnou ruku nad vládou jeho zámku, ukáže jí umístění Tenseiganu či Hamurovo mauzoleum, a dokonce ji i požádal, aby mu upletla šálu. Navíc souhlasil s tím, že ušetří Hinatinu sestru Hanabi a možné navrácení Byakuganu, pokud si ho Hinata vezme. Jenže když zjistil, že Hinata miluje pouze Naruta a jediný důvod, proč přijala jeho žádost, byla záchrana její sestry a zastavení jeho plánu na Hamuroův rozkaz, ukáže se, že je Toneri velmi žárlivý. Nejenže zničil šálu, kterou mu Hinata upletla, ale také jí vymyje mozek, aby ho znovu nezradila. Byl sobecký a nezajímalo ho, co si Hinata myslí o tom, že by si ho měla vzít. K Hinatě ho přitahovala síla a potenciál její nevyužité Hamurovy chakry. Ale při jejím odchodu ji nezastavil, když si uvědomil, že se Naruto s Hinatou navzájem milují.

Kvůli svému božskému původu byl tvrdohlavý a nevěnoval pozornost Hinatiným a Narutovým pokusům ho přesvědčit, aby od svého destruktivního plánu upustil. Tato tvrdohlavost ho málem stála život. Poté, co se dozvěděl, že Hamura nikdy nechtěl zničit svět, Toneri svých činů litoval. Aby své hříchy odčinil, zapřísáhl se, že Měsíc se již nikdy k Zemi nepřiblíží a on bude žít v klidu sám na Měsíci.

Vzhled

Toneri má bledou pleť, rozcuchané vlasy a atraktivní obličejové rysy. Na klíčních kostech má vytetovaných šest magatam, které Toneri outfitpřipomínají náhrdelník. Většinou má své oči zavřené, protože mu byly po narození obřadně vyjmuty. Později do svých prázdných očních důlků implantoval Byakugan, který vyjmul Hanabi. Po nějaké době se Byakugan proměnil v Tenseigan. Když byl Toneri poražen, ukradené oči se proměnily zpátky v Byakugan a navrátily se k původní majitelce.
Toneri obvykle nosí oblečení typické pro Ootsutsuki klan – bílé kimono s vysokým límcem, černým pásem obi, světle zelenou šerpu uvázanou přes pravé rameno. Vzadu na kimonu je vyobrazen emblém Ootsutsuki klanu: žluté slunce Toneri svatebníobklopeno srpkem měsíce. Nosí černé bezprsté rukavice, dlouhé černé kalhoty a shinobi sandály.
Jako dítě má podobné oblečení – bílé kimono, světle zelená šerpa a černé sandále.

Během svatební ceremonie měl na sobě tradiční svatební oděv Ootsutsuki klanu – šedou tuniku s vysokým límcem, šedé pytlovité kalhoty s černým obi páskem a černými shinobi sandály. Přes to měl přehozený plášť bez rukávů a tmavě modrou šerpu uvázanou přes pravé rameno. Tunika i plášť jsou pošité šesti zlatými magatamami okolo límce a vzadu je vyšitý emblém klanu. Na hlavě měl černý turban a na zápěstích měl černé náramky.

Schopnosti

Tenseigan Chakra módToneri je velmi silný jedinec. Dokáže kontrolovat Tenseigan do takové míry, že vychýlí Měsíc z jeho oběžné dráhy. Jeho boj s Narutem byl vyrovnaný. Má také dostatek léčitelských dovedností, aby dokázal transplantovat oči a léčit vážná zranění. Dokázal kontrolovat golema, který byl dostatečně silný na to, aby dokázal bojovat proti Kyuubimu. Podobně jako jeho předek Hamura i Toneri dokázal s ostatními komunikovat z dálky prostřednictvím snů.
Vzhledem k tomu, že je slepý, jeho cit pro vjem je nezměrný, když dokázal pozorovat události na Zemi. Také dokázal nepozorovaně překonat senzorickou bariéru (Kanchi Kekkai) Listové.

Chakra a fyzická síla
Jako Ootsutsuki Toneri disponuje extrémně silnou chakrou a dokáže pohltit oponentovu chakru či techniky. Měl dostatek chakry na to, aby vychýlil Měsíc Naruto VS Tonerize své oběžné dráhy, dokonce ho přitáhl k Zemi poté, co byla zničena energetická schránka zničena a jeho vlastní Tenseigan zmizel a byl vyjmut. Také vykazoval pokročilost v taijutsu a v boji se vyrovnal Narutovi jak v původní, tak i v pokročilém módu (Tenseigan-chakra mód a mód chakry Devítiocasého). V boji byl mrštný a zručný, disponoval extrémní rychlostí.

Ninjutsu
Toneri dokázal vytvořit zelené orby, které využíval pro různé účely. Např. pokud je poslal do lidského těla, mohl dotyčného ovládat, číst jeho myšlenky, pohlcovat jeho chakru a také mohl nechat orb explodovat, pokud to bylo nutné. Dokázal vytvořit projekci sama sebe, což využíval pro doručováníToneri pohlcuje Hinatinu chakru zpráv a skrz projekci dokázal zhmotnit svou zelenou sféru. Na čele střádal chakru, a díky tomu dokázal vycítit jedince do té míry, že zvládl určit přesně jeho vzhled. Dokázal využívat časoprostorové techniky.

Navzdory své slepotě byl nadaným loutkářem schopným kontrolovat tisíce loutek, které v různých úkolech jednaly nezávisle na sobě. Tím dokázal zatlačit Naruta v jeho základním módu do kouta a také přemoci Hyuugu Hiashiho. Své loutky kontroloval využitím síly z energetické schránky. Jakmile byla tato schránka zničena, loutky okamžitě přestaly fungovat.

Doujutsu
Byakugan

I když se narodil s Byakuganem, tak i jemu, stejně jako všem ostatním z této větve klanu, byl odstraněn a zapečetěn uvnitř energetické schránky, díky čemuž Toneri oslepl. Později Toneri vyjmul Hanabiny oči, které si implantoval zpět do svých prázdných očních důlků. Tím získal téměř 360° rozhled a rentgenové vidění umožňující vidět chakrový systém. Poté, co se jeho Tenseigan vrátil zpět na formu Byakuganu, Hinata si Hanabiny oči vzala zpět.

Tenseigan
Díky kombinaci Hanabinina Byakuganu a Ootsutsuki chakry se Toneriho oči vyvinuly v Tenseigan. S těmahle očima dokázal kontrolovat přitažlivé a odpudivé síly, díky kterým dokázal zvednout kameny na Měsíci, aby je využil jako projektily a přitáhl Měsíci k Toneriho TenseiganZemi, aniž by využil energetickou schránku. Dokázal aktivovat chakrový mód Tenseiganu, což mu posílilo sílu, rychlost a výdrž.
Tuto sílu dokázal soustředit i do dlaně a vytvořit tak ohromně silný výboj chakry, který dokázal vyplýtvat zásoby chakry ostatních a zároveň zničit povrch Měsíce. Poté, co ho Naruto porazil, jeho Tenseingan zmizel a proměnil se zpět na Byakugan.

Gudoudama (Koule pátrající po pravdě)
Po aktivaci Tenseiganového chakrového módu Toneri zvládne vytvořit devět Gudoudam, díky kterým disponuje všemi pěti přírodními elementy, elementy Yin a Yang. Gudoudamy dokáže využít jak na obranu, tak na útok. Při útoku Toneriho Goudamanapustí Gudoudamy svou chakrou, a kvůli tomu koule září zeleně. Dokáže se rychle otáčet a vytvořit tak obrovský vír, zkombinovat jej s obrovským zlatým mečem z chakry silným natolik, že by dokázal rozseknout Měsíc na polovinu.
Poté, co do jedné koule napustil svou chakru, dokázal ji proměnit v obří zlatou klec.

Zajímavosti

  • Toneri (舎人) byl titul pro nízko postavené sluhy sloužících u královské rodiny či šlechticů během 7. století.
  • Jeho jméno může být odvozeno od prince Toneriho, císařského prince, který žil během období Nara a byl editorem Nihon Shoki, což je druhá nejstarší japonská kronika.
  • Podle režiséra Tsuneo Kobayashiho byl Toneri původně založen podle mladého Johnnyho Deppa, když hrál Střihorukého Edwarda. A to kvůli tomu, že Toneri nedokázal pochopit pocity ostatních, protože žil sám na Měsíci, když byl malý.
Techniky: 

Kinrin Tensei Baku (Výbuch zlatého kola reinkarnace)
Kinbou Tensei Baku (Lokalizovaný výbuch reinkarnace)
Technika projekce
Kugutsu Tensei (Loutková reinkarnace)
Sféra loutkového prokletí
Ginrin Tensei Baku (Výbuch stříbrného kola reinkarnace)
Tenseigan Chakura Moudo (Chakrový mód Tenseiganu)

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí