manga_preview
Boruto TBV 09

Shinki

Shinki.jpg

Shinki (シンキ) je genin ze Skryté písečné vesnice, jehož adoptivním otcem je Pátý Kazekage Gaara. Je součástí týmu Shinki a jeho týmovými parťáky jsou Araya a Yodo.
Poprvé se objevil ve 3. kapitole mangy Boruto a 55. epizodě anime Boruto.

Jako malý nedokázal svou sílu ovládat, a tak za ním Gaara přišel během písečné bouře, kterou Shinki způsobil. Vyděšený chlapec vytvořil písečné bodce a na Gaaru zaútočil. Gaarovo objetí ho zaskočilo a písečná bouře ustala. Gaara Shinkimu slíbil, že ho naučí, jak sílu ovládat. Chlapce si adoptoval a začal s ním řádně trénovat.

Díky Kazekageho výchově z Shinkiho vyrostl klidný a vyrovnaný jedinec. Umí Shinki jako dítěrespektovat ostatní, dokonce i ocasé démony. Na svůj adoptivní původ je velmi hrdý a snaží se tak dostát vysokým očekáváním, která jsou na něj kladena, a reputaci rodinného původu. Dokonce natolik, že úspěch mise staví nade vše.

Na svůj věk je velmi vyspělý, snaží se věci řešit mírovou cestou či použít pouze nezbytnou sílu. Co se jeho schopností týče, velmi si věří, a tak se občas chová arogantně. Odmítá se svým oponentem bojovat, pokud si o něm usmyslí, že je slabý. Pokud však čelí někomu, koho uznává za silného protivníka, je nadšený a projevuje se jeho soutěživá stránka.

Boruto: Nová generace

VS Momoshiki
Zahrnuje arc Chuuninské zkoušky z mangy a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřed zahajovací ceremonií na Chuuninské zkoušky se v Hromových burgerech se svými týmovými partnery, Arayou a Yodo, střetli s Týmem Konohamaru. Poté tým Shinki na nic nečekal a všichni tři okamžitě zamířili k místu, kde se měla konat první zkouška. Úspěšně na cestě překonali veškeré překážky, aniž by použili své techniky.
První kolo se skládalo z otázky, na které byly pouze dvě odpovědi. Nicméně Shinki a první zkouškase jednalo o chyták, pravou zkouškou byl test reflexů. Shinki rychle zareagoval a pouze díky jeho Železnému písku postoupili do druhého kola. O tři dny později se konalo druhé kolo, které spočívalo v ukořistění vlajky odlišné barvy. Tým Shinki se snažil vzít vlajku Týmu 5, který nakonec porazili a postoupili tak do třetího kola.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTřetí kolo spočívalo v boji jeden na jednoho. Jeho soupeřem byla Akimichi Chouchou, kterou porazil. Avšak v anime se v semi-finále utkal s Mitsukim. Přestože ho Mitsuki dokázal na chvíli rozhodit, nakonec ho Shinki donutil k použití Sage módu.Shinki vs Boruto a Sarada Mitsuki se však rozhodl jej z osobních důvodů nevyužít a zápas vzdal. Shinki tedy prošel zkouškami až do finále, kde se jeho soupeři stali Uzumaki Boruto a Uchiha Sarada. Shinobi z Listové se v bitvě spojili proti němu. Shinki Saradu porazil, načež Boruto využil své ninjovské rukavice (technologie, která byla na zkouškách zakázána) a Shinkiho přemohl.
V manze měl Shinki ve finále bojovat s Arayou, ale zápas byl přerušen ještě dřív než začal, protože došlo k útoku Ootsutsuki Kinshikiho a Momoshikiho.
Během útoku se chtěl Shinki připojit k ofenzivní linii, ale Gaara jej zarazil a přikázal mu, aby se soustředil na evakuaci civilistů.

Doprovázení Jednoocasého
Jedná se pouze o arc v anime, v manze se nevyskytuje. Zahrnuje epizody 120 – 126.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV anime se Ootsutsuki Urashiki zaměřil na ulovení Jednoocasého. Shinkiho tým se společně s Gaarou, Kankurem a Uchihou Sasukem vydali na místo, kde se Jednoocasý nacházel. Gaarovi se nakonec s pomocí Jednoocasého Shinki a jednoocasýpodařilo Urashikiho dočasně zapečetit. Kvůli ochraně se měl Shukaku přesunout do Skryté listové vesnice a na cestě jej měli doprovázet Kankurou s Borutem. A přestože se Shinkimu nechtělo, byl donucen jít s nimi.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem cesty bylo evidentní, že Shinki nemá Boruta moc v lásce. Skupinu přepadly čtyři Urashikiho loutky. Kankurou s nimi bojoval, zatímco skupina geninů pokračovala v cestě. Nicméně z místa, kde Kankurou bojoval, se ozval hlasitý výbuch. Přestože měl Shinki o svého adoptivního strýce obavy, chtěl pokračovat dál v cestě, a tak se Boruto vrátil zpět sám.
Samotného Shinkiho přepadly další Urashikiho loutky, které ho paralyzovaly. Shinki, Kankurou a BorutoNaštěstí ho zachránili navrátivší se Boruto, Nara Shikadai a Temari. Nicméně Boruta s Shinkim přepadl Urashiki samotný. Boruto nakonec Shinkiho přesvědčil, aby pokračoval sám, zatímco on se pokusí Urashikiho zdržet.
Shinkimu se tak podařilo dostat se k hranicím se Zemí Ohně, kde ho konfrontovala Sarutobi Mirai kvůli neschválenému hraničnímu přechodu. Shinki trval na tom, že chce mluvit pouze s ninjou vyšší hodností, než je chuunin.
Narazil na ně Yamanaka Sai, který byl na cestě do Písečné kvůli vyšetřování náhlého Sasukeho zmizení.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhShinki, spokojený se Saiovou hodností, jej informoval o misi, kterou obdržel přímo od Gaary, tedy ohledně eskortování Jednoocasého do Listové a varování Sedmého HokagehoShinki a Boruto vs Urashiki o Urashikiho přítomnosti. Sai se rozhodl Naruta varovat sám a nakázal Mirai se Shinkim, aby zůstali na místě. Jenže místo toho se Shinki rozhodl vrátit k Borutovi.
Dorazil právě včas, aby zabránil Urashikiho ničivému útoku. Díky Borutově Jouganu se jim podařilo Urashikiho vážně zasáhnout. Rozzuřený Ootsutsuki chtěl oba geniny dorazit, ale jeho snahu zmařil Sasuke. Díky tomu se Urashiki stáhl. Oba geninové byli přijati do nemocnice a o pět dní později se Shinki vrátil zpět domů.

Schopnosti

Fyzická síla
V boji je většinou nehybný, ale pokud někdo dokáže prorazit jeho obranu, Shinkiho loutkadokáže překvapit velmi rychlými reflexy a mrštným protiútokem. Prý disponuje velkou zásobou chakry, díky čemuž dokáže bez viditelné námahy provést dost pokročilých technik.

Ninjutsu
Shkinki se od svého adoptivního strýce naučil používat loutky. Nosí u sebe Shinki a blesková podstataloutku připomínající kostlivce, svou loutku však ovládá pomocí svého písku a ne chakrových vláken.
V anime umí používat pokročilé pečetící techniky, díky kterým své loutky schovává ve svitku.

Přírodní transformace
Shinki má větrnou a zemní podstatu. Ty umí zkombinovat a použít tak živel železa. Tento vzácný živel, pokládaný za kekkei genkai, Železný píseknedokázal zprvu ovládat, ale pod Gaarovým vedením, se naučil Železný písek efektivně využívat. Konstantně jej má kolem sebe ve formě pláště.
V anime dokáže použít i živel blesku, kterým vytvoří elektromagnetické pole, čímž posílí svůj Železný písek. Stejně jako Gaara, i on dokáže použít Daisan no Me.

Zajímavosti

  • Shinkiho koníčky jsou zahradničení a vyšívání
  • Má rád svalnatý žaludek, což je část žaludku ptáků, a dušené hovězí, nesnáší natto (kvašené sójové boby)
Techniky: 

Kurohigi: Kurogane (Tajná černá technika: Černé železo) (v anime)
Sabaku: Hando (Pouštní ruka)
Písečné techniky jako Sabaku Fuyuu, Sabakuha, Sabaku Kyuu, Sabaku Sousou si Shinki přizpůsobil, místo obyčejného písku v nich využívá svůj Železný písek. Některé použil jen v anime.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí