manga_preview
Boruto TBV 09

Ootsutsuki Kinshiki

Kinshiki.jpg

Ootsutsuki Kinshiki (大筒木キンシキ) byl člen hlavní větve Ootsutsuki klanu a sloužil svému adoptovanému synovi Momoshikimu. V určitém bodě pohltil chakru svého strážce. Poprvé se objevil ve filmu Boruto: Naruto the Movie, 1. kapitole mangy Boruto a 15. díle anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Nástup na Akademii (pouze anime)Kinshiki s Momoshikim ve vesmíru
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo prozkoumání Kagyuina světa (Země) se ohlásil Momoshikimu na neznámé planetě. Uvedl, že v něm vypozoroval slzy a že zakřivení prostoru přesáhlo 16, což je abnormalita, která by se měla nahlásit klanu. Zvažovali, zda Kaguya zradila klan nebo jestli byla zničena obyvateli tohoto světa, a tak Momoshiki Kinshikimu přikázal, aby se připravil na odchod.

VS Momoshiki
Zahrnuje film Boruto: Naruto the Movie, "arc" Chuuninské zkoušky z mangy a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKinshiki a Momoshiki se setkali se Kinshiki a SasukeUchihou Sasukem, který cestoval skrz dimenze, aby získal informace o hrozbách podobným Kaguye. Ve vánici v další dimenzi proti Sasukemu bojoval. Se svou ohromnou silou málem Sasukeho porazil, ale ten nakonec vyvázl. Později Momoshiki použil své pilulky, aby je přenesl na Zemi, kde začali pátrat po kouskách Kaguyiny Kinshiki a Killer Bchakry. Pátrání je zavedlo ke Killer Beemu, kterého porazili. Poté Momoshiki absorboval jeho chakru a Kinshiki mu oznámil, že na východě je další ohromný zdroj chakry.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem chuuninských zkoušek se objevili v Listové a vyvolali chaos. Kinshiki zničil arénu a pokusil se zaútočit na Sasukeho a jeho dceru Saradu. Pomocí Kage Nui no Jutsu se je Nara Shikamaru pokusil zastavit, ale Momoshiki jeho techniku pohltil. Poté, co lidem Momoshiki Kurama a Susanoovysvětlil jejich cíl získat Kaguyinu chakru a proměnit ji na nový elixír života, aby získali věčné mládí a nadpřirozené schopnosti, Kinshiki bojoval s Uzumaki Narutem a Sasukem, kteří na svou ochranu zkombinovali Kuramu (Kyuubiho) a Susanoo. Jenže Kinshikimu a Momoshikimu se podařilo Naruta zajmout, když se Naruto postavil před jejich techniku, aby ochránil svého syna Boruta, Sasukeho a Saradu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVzali Naruta do další dimenze, kde ho spoutali a začali s rituálem, který z něho měl Kyuubiho vyjmout. Nicméně proces byl až moc pomalý. Do dimenze mezitím stihl dorazit záchranný tým: Sasuke, Boruto, Gaara, Chojuurou, Darui a Kurotsuchi. Kinshiki bojoval Uvězněný Kinshikiproti čtyřem Kage, kteří ho sice spoutali, ale on se z jejich technik vymanil. Poté okolo nich způsobil ohromný výbuch, který ho vážně zranil. Ke zděšení všech Momoshiki proměnil Kinshikiho v chakrovou pilulku, kterou nakonec snědl, aby zvýšil svou sílu.

Osobnost a vzhled

KinshikiKinshiki byl ke svému synovi velmi loajální a poddajný. Svého syna také oslovoval s honorifikem –sama. Byl také pomstychtivý, což se ukázalo ve chvíli, když byl odhodlaný zabít Sasukeho za to, že mu v jejich prvním boji usekl roh. Díky jeho ohromné síle byl Kinshiki velmi vznešený a sebevědomý.

Měl bledou pleť, krátké modro-šedé vlasy, vousy a dlouhý roh, který později Sasuke usekl. Měl velké ruce, statnou postavu a byl vysoký přes dva metry. Nosil světlé triko s dlouhými rukávy, černými manžetami a vysokým límcem, přes který měl černý přívěšek. Oko pasu měl uvázanou šedou šerpu. Nosil šedé kalhoty a černé do špičky zahnuté boty.

Schopnosti

Kinshiki byl neuvěřitelně silná bytost a společně s Momoshikim a Ootsutsuki Urashikim (který byl pouze v anime) byl větší hrozbou, než byla Kaguya. Dokázal zajmout perfektního Jinchuurikiho, vydržel proti několika protivníkům na úrovni Kage a jeho boj se Sasukem zcela vyrovnaný.

Ninjutsu
Kinshiki dokázal pohltit jakékoli ninjutsu a podle vůle proměnit Kinshikiho chakrová zbraňsvou chakru v různé červeně zářící ninja zbraně. Uměl létat a vycítit chakru na míle daleko, což se prokázalo, když dokázal vycítit fragmenty Kaguyiny chakry. V anime dokázal použít Jikuukan ninjutsu (časoprostorové techniky), aby se mohl přemístit.

Fyzická síla
Kinshiki oplýval ohromnou silou a výdrží, když dokázal uniknout ze zajetí dvou Kage. Sasuke poznamenal, že své svaly musí posilovat nějakou technikou. I když byl na pokraji smrti, zvládl jedním úderem pokosit Boží strom. Byl schopný v boji na blízko a vykazoval i ohromnou rychlost.

Byakugan
Kinshiki měl Byakugan, což mu umožnilo téměř 360° teleskopické a rentgenové vidění, schopnost vidět chakrový oběh a jeho chakrové body tenketsu.

Zajímavosti

  • Kishimotova skica zobrazuje Kinshikiho s normální velikostí rukou
  • skica Kinshikiho

  • Stejně jako Momoshiki a Urashiki, byl i Kinshiki byl pojmenován po lidovém hrdinovi jehož jméno končí na -tarou: válečníkovi jménem Kintarou. V lidovém příběhu je Kintarou panovačné dítě s nelidskou silou a podle některých legend uměl prý mluvit i se zvířaty.
  • Kinshikiho vzhled a schopnosti byly převzaty také z folklorního válečného mnicha Benkeie.
Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Technika vytváření nástrojů

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí