manga_preview
Boruto TBV 08

Araya

Araya.jpg

Araya (アラヤ) je genin ze Skryté písečné vesnice. Je součástí týmu Shinki, jeho týmovými parťáky jsou Shinki a Yodo. Jedná se o bystrého a klidného chlapce, nicméně v anime znejistí, pokud je středem pozornosti a podobně jako Metal Lee nemá rád pozornost lidí.
Poprvé se objevil ve 3. kapitole mangy Boruto a 55. epizodě anime Boruto.

Boruto: Nová generace

VS Momoshiki
Zahrnuje arc Chuuninské zkoušky z mangy a anime
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřed zahajovací ceremonií na Chuuninské zkoušky se v Hromových burgerech Araya se svými týmovými partnery, Shinkim a Yodo, střetli s Týmem Konohamaru. Poté tým Shinki na nic nečekal a všichni tři okamžitě zamířili k místu, kde se měla konat první zkouška. Úspěšně na cestě překonali veškeré překážky, aniž by použili své techniky. Araya v boji
První kolo se skládalo z otázky, na které byly pouze dvě odpovědi. Nicméně se jednalo o chyták, pravou zkouškou byl test reflexů. Shinki rychle zareagoval a pouze díky jeho Železnému písku postoupili do druhého kola. O tři dny později se konalo druhé kolo, které spočívalo v ukořistění vlajky odlišné barvy. Tým Shiki se snažil vzít vlajku Týmu 5, který nakonec porazili a postoupili tak do třetího kola.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTřetí kolo spočívalo v boji jeden na jednoho a za jeho soupeře byl vylosovaný Yamanaka Inojin. Toho Araya velmi lehce porazil. V anime během semi-finálehového kola čelil Uchiha Saradě. Araya na své Araya vs Inojinmísto nenápadně před zápasem podstrčil loutku,kterou ovládal z dálky a dokázal tak lehce odrážet všechny její útoky. Sarada však díky své svému Sharinganu jeho strategii odhalila. Araya se přestal soustředit, což Saradě umožnilo loutku porazit a eliminovat Arayu.

Doprovázení Jednoocasého
Jedná se pouze o arc v anime, v manze se nevyskytuje. Zahrnuje epizody 120 – 126.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKdyž Gaara a Uchiha Sasuke bojovali proti Ootsutsuki Urashikimu se Araya společně s Yodo a Kankurem vydali na pomoc. Když však na místo dorazili, Sasuke byl Urashikim vhozen do jiné dimenze, avšak Gaara díky Shukakově pomoci dokázal Urashikiho zapečetit.
Následně bylo rozhodnuto, aby Araya s Yodo doprovodili zraněného Gaaru do Písečné a, zatímco Kankurou společně s Shinkim a Uzumaki Borutem kvůli ochraně eskortovali Jednoocasého do Skryté listové.

Schopnosti

Bukijutsu (Používání zbraní v boji)
Araya je schopný v kenjutsu, v boji využívá dlouhou katanu a jedná se o jeho oblíbený styl boje. Tímto způsobem dokázal snadno rozsekat TenTeniny loutky. Araya a chakrová vlákna

Ninjutsu
V anime Araya vyniká v loutkářství. Často používá loutku, která je vzhledově totožná s ním samým, Dokáže se tak vyhnout situacím, které mu jsou nepříjemné. Dokáže ovládat i loutky jiných loutkářů, např. Kankurovo loutku Sanshouuo.

Zajímavosti

  • Narodil se 13. března
  • Mezi Arayovy koníčky patří hry a modelování
  • Má rád marshamllows a gumové bonbony, nemá rád donuty
Jutsu (nindža techniky): 
Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí