manga_preview
Boruto TBV 08

Akebino Jinin

jinin-akebino.jpg

Akebino Jinin (通草野餌人) byl jounin ze Skryté Mlžné a jeden ze Sedmi legendárních šermířských pánů. Poprvé se objevil v 522. kapitole mangy a 265. epizodě Shippuudenu. Neví se, co předcházelo jeho vstupu do elitní skupiny Sedmi šermířů, ani kdy k němu došlo. Jinin si byl velmi jistý svým šermířským uměním a zvláště tupým mečem zvaným Kabutowari (Helmodrť nebo také Drtič přileb), který dokázal prolomit veškerou obranu. Prohlašoval, že je zbytečné se jeho meč snažit zastavit nebo blokovat. Spolu se svým mečem tvořil hrůzostrašnou dvojici a vypadalo to, že si zabíjení nepřátel užívá.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNěkdy po Třetí válce ninjů Jinin spolu se svými společníky napadl tým z Listové ve složení mladý Maito Gai, Ebisu a Shiranui Genma. Mladí ninjové na protřelé Šermíře na první pohled nestačili. Než však stačil Jinin s ostatními zaútočit, přispěchal Gaiův otec, věčný genin Maito Dai, a obětoval svůj život za syna a jeho přátele ve zbrani. Použil nebezpečnou techniku otevření Osmi bran. V anime jsme se dozvěděli, že právě ta byla Jininovi osudná (456. díl Shippuudenu).

Čtvrtá válka ninjů
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto oživil Jinina skrze nečistou techniku Edo Tensei a spolu s dalšími oživenými Šermíři ho poslal proti Spojeneckým silám shinobi. Bývalých Sedm šermířských pánů se střetlo s Třetí divizí, v níž se nacházel už dospělý Maito Gai a Hatake Kakashi. Hoozuki Mangetsu vyvolal ze svitku dostupné meče a Jinin se znovu dostal ke svému Helmodrti, načež začal masakrovat nepřítele, sám skrytý v mlze. Poté, co se Třetí divizi podařilo zapečetit Zabuzu, mlha ustoupila a Jinin se dál nemohl skrývat. Přestože se Kakashi a Gai museli vydat na pomoc Narutovi, Třetí divizi se nakonec podařilo Jinina zapečetit.
V anime oživeným Šermířům věnovali více prostoru a jejich zapečetění se protáhlo. Pokračovali v útoku další den při rozbřesku, na scéně se objevil také Kakashi, který podpořil skupinku bojující proti Jininovi. Nara Ensui dokázal Jinina chytit pomocí své techniky Kage Nui no Jutsu a Sai se následně pokusil oživeného šermíře zapečetit. Zranila ho však Gariho vybuchující technika a Jinin znovu hmátl po meči, načež Sai vyvolal obrovského tygra a Jinina s konečnou platností zapečetil. Po ukončení techniky Edo Tensei se Jininova duše spolu s ostatními oživenými znovu osvobodila.

Zajímavosti

Jinin měřil 179 cm, vážil 92,5 kg, bylo mu 42 let a měl krevní skupinu 0.
Přezdívalo se mu Kirigakure no Tettsui aneb Železné kladivo Mlžné.

Techniky: 

Sairento Kiringu (Muon Satsujin Jutsu) - Tiché zabíjení

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí