manga_preview
Boruto TBV 09

Metal Lee

Metal.png

Metal Lee (メタル リー) je genin ze Skryté Listové vesnice a člen Týmu 5 (týmu Udon) spolu s Denkim a Iwabeem. Je to syn Rock Leeho. V manze se poprvé objevil v posledním díle základní Naruto série (700. kapitola), v anime měl debut v 1. díle Boruta.
Jedná se o horkokrevného a nadšeného shinobi podobně jako jeho otce Rock Leeho a mistra jeho otce Maito Gaie. Trpí však sociální úzkostí, vždy hledí na názory ostatních a rád by na lidi zapůsobil. Je trémista a nervák, když ho pozoruje příliš mnoho lidí, ztuhne a nedokáže se normálně pohybovat. Metal je také dobře všeobecně vzdělaný, má hluboké znalosti o pěti současných Kage, ale paradoxně neví, jak silný je Naruto.

Příběh

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJelikož se jeho otec ještě před Metalovým nástupem do Akademie často setkával se svými kamarády z dětství, Metal hned od začátku velmi dobře znal všechny jejich děti a později s nimi chodil na Akademii. Během inaugurace Sedmého Hokageho můžeme Metala vidět, jak sleduje slavnost spolu se svým otcem, Tenten a Gaiem.
Metal Lee chodil do stejného ročníku Akademie jako např. Uzumaki Boruto, Uchiha Sarada, Nara Shikadai nebo Yamanaka Inojin. Kvůli tomu se často dostával do různých problémů.
Během vstupní slavnosti před nástupem do Akademie, které se Metal zúčastnil, Boruto bez varování naboural vlakem do monumentu Hokagů, a slavnost tak zrušil. O dva týdny později, když Borutovo následné vyloučení skončilo a on se konečně mohl zúčastnit vyučování, se okamžitě dostal do sporu s premiantem třídy, Yuinem Iwabee. Oba ninjové se začali dohadovat, co znamená být shinobi a rozhodli se, že vynechají hodinu a spor vyřeší bojem. Lee, stejně jako zbytek třídy, s nimi odešel do tréninkové arény a sledoval jejich boj. Boj byl nakonec díky Inojinovi ukončen, ale Metal a ostatní byli za vynechání hodiny vyhubováni mistrem Mitarashi Anko.Metalova nervozita

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději se třída učila házet shurikeny a během tréninku se začala projevovat Metalova nervozita. Lee se s některými dalšími spolužáky musel kvůli Borutovi zúčastnit opravy kamenné tváře Sedmého Hokage. Jeho dychtivost zapůsobit na ostatní mu způsobila další problém, omylem tváři způsobil nový šrám. Nara Shikadai si jeho nervozity všiml a řekl mu, aby tento svůj neduh překonal. Jeho slova ho však ranila a Metal utekl. Metal posedlý NieO den později Metala posedl temný stín, který zvyšoval jeho agresivitu a nepřátelství vůči ostatním, takže když poprvé uviděl Shikadaie, zaútočil na něj. Díky pomoci Boruta a Inojina se Shikadaiovi podařilo Metalovo řádění zastavit. Stín, který Leeho posedl, ho začal opouštět; Metal kvůli tomu zakopl, sám se omylem omráčil a díky tomu ho tajemný stín nadobro opustil. Jakmile se Metal probudil, Shikadai se mu omluvil za svá drsná slova. Metal, který si nepamatoval, co se stalo, okamžitě přijal Shikadaiovu omluvu. Později ho mistr pochválil, když během tréninku neznervóznil – za což podle slov Metala mohl jeho tvrdý trénink. To motivovalo ostatní, aby se více snažili. Metal se tak se svými kamarády více spřátelil a začali spolu např. hrát videohry.
Během hodiny, při které byla studentům představena přivolávací technika, se Boruto dostal do dalšího sporu se Saradou. Tento spor, do kterého se přidali i ostatní, rozdělil třídu na dva tábory, kluky a holky. Shino navrhl, aby své problémy vyřešili závodem o vlajku, ve kterém holky Metala chytily, protože znervózněl. Přestože dívky nakonec soutěž vyhrály, s kluky se usmířily. Později do třídy přišel nový student ze Zvučné vesnice, Mitsuki. Shino chtěl, aby se třída s Mitsukim skamarádila a uspořádal uvítací párty, ta se ale pokazila. Shino totiž přivolal své brouky, kterých se bál Denki a prosil, aby od něj někdo brouky odehnal. Pomohl mu Mitsuki, který se brouky snažil odfouknout svým Fuuton: Toppa, ale technikou Akademii akorát způsobil větší škody.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději bylo studentům řečeno, že po několik dalších týdnů budou pracovat na různých místech, aby lépe porozuměli životu ne-nindžů. Metal přesvědčil Inojina, aby pracovali u hasičů. Během své služby měli uhasit oheň, kvůli trémě však Metal oheň akorát víc rozdmýchal, takže se ještě rozšířil. Později šel Metal zkontrolovat své kamarády, kteří byli kvůli dalšímu útoku tajemné bytosti hospitalizováni. Protože útoky bytosti se stupňovaly, Shikadai se rozhodl vytvořit tým, který by viníka našel. Metal byl do tohoto týmu také rekrutován. Spolu s kamarády se sešli u pošty, aby prodiskutovali plán. Rozdělili se, aby mohli hlídkovat po vesnici. Viník útoků mezitím znovu vypustil svoje stíny, které napadly šéfa pošty, Komameho. Metal a ostatní se nicméně rychle objevili, protože tento krok předpovídali, jelikož si uvědomili, že byli špehováni. Polovina týmu zůstala a snažila se posednutého Komameho zachránit a druhá půlka, ve které byl Metal, pronásledovala maskovaného viníka. Pošťák byl zachráněn, nicméně viník unikl.
O pár týdnů později se Shino pro další úkol rozhodl pozměnit složení týmů, aby mohl odhadnout vhodné rozdělení týmů po promocích. Metal byl dán do trojice s Borutem a Mitsukim. Během boje o chycení vlajky Shikadai využil Metalova neduhu a připomněl mu, že ho všichni sledují. Když Metal ztuhl, Chouchou ho rychle z boje vyřadila.
Když se třída začala připravovat na test z lezení pomocí chakry po stromech nebo stěnách, Denki byl jediný ze třídy, který nedokázal tuto techniku použít. Po skončení hodiny Denki pokračoval v tréninku a Metal se mu rozhodl pomoct. Přesvědčil ho, aby se k němu přidal při lezení po útesu. Denki ale na útesu uklouzl. V čas byl zachráněn Rock Leem. Tomuto staršímu shinobimu zaimponovalo Denkiho odhodlání a rozhodl se dohlížet na jeho trénink.

Naruto Gaiden: Sedmý Hokage a purpurový měsíc

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem dne, kdy v Konoze proběhl sraz Kagů, Metal tvrdě trénoval se svým otcem. Otec mu řekl, že je právě v rozkvětu jeho mládí, což Leeho povzbudilo.

Školní výlet

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKe zlepšení vztahů s ostatními vesnicemi a symbolickému důkazu, že doba válčení skončila, Sedmý Hokage vymyslel oficiální výlet třídy z Akademie do Mlžné vesnice. Když do ní přijeli, potkali Karatachi Kaguru, který byl Mizukagem jmenován jejich průvodcem. Později se třída setkala s Choujuurem, Šestým Mizukagem, který třídu uvítal ve vesnici.

Promoce

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJak se Metalův život na Akademii blížil ke konci a čekaly ho finální zkoušky, sešel se svými učiteli a otcem, aby prodiskutovali jeho pokrok na Akademii a co chce v budoucnu dělat.
Během zkoušek Metal spolu s kamarády první psanou zkouškou jednoduše prošli, když správně prohlédli Shinova slova a ukradli odpovědi testu. Později, během praktického a finálního testu, se třída přemístila na tréninkové pole. Tam po 24 hodin museli čelit Shinovi, Anko, Konohamarovi a Kakashimu. Učitelé během bojů hodnotili jednotlivý pokrok studentů. Šestý Hokage rychle vysvětlil, že projde pouze jediný student, který mu ukradne jeho zvonek připevněný k boku. Jakmile test začal, Metal rychle zjistil, že je pod vlivem Ančina genjutsu. Z iluze se uvolnil a přidal se ke svým přátelům, kteří Anko čelili.
Nový Tým 5Anko své nepřátele porazila a chytila trio Ino-Shika-Chou. Metal se potom přidal ke zbývajícím studentům. Boruto se díky Kakashiho tvrdým slovům omluvil svým kamarádům za to, že se pořád chová laxně. Nicméně Metal a další řekli, že právě díky Borutovi dokázali překonat spoustu svých problémů. Boruto inspirován jejich slovy vymyslel strategii, jak projít testem. Společně dokázali porazit učitele a zachránit chycené studenty, kteří se k nim přidali ke konečnému boji s Kakashimu. Zaútočili na něj přeměnění za Boruta, ale Šestý Hokage jejich útok rychle zablokovat. To bylo nicméně strategií, jak ho chytit do Hromadného koordinovaného vláknového útoku a znehybnit ho. Kakashi techniku ale rychle porazil svými blesky. Čas vypršel. Nicméně, ačkoli nikdo nezískal zvonek, Kakashi nechal všechny studenty projít, jelikož prošli pravým cílem testu, který bylo prokázání loajality a týmové spolupráce.
Metal byl po projití zkoušek umístěn do Týmu 5 společně s Iwabeem a Denkim, a jejich mistrem se stal Ise Udon. Tým osobně získal svoji první misi od Sedmého Hokageho a dostali za úkol vytáhnout obří tuřín ze země, což zvládli.

Gang Byakuya

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhMetal chrání DenkihoKrádeže gangu Byakuya se čím dál více stupňovaly, a proto dostal Tým 5 společně s ostatními týmy geninů za úkol pomoct při jejich lapení. Nicméně geninům neměli dovoleno gang chytat, aniž by jim nepomáhal výše postavený shinobi, jako je chuunin nebo jounin. Někdy později Tým 5 pracoval na opravě mostu a během oprav toho zahlédli postavy připomínající členy gangu. Iwabee se ale i přes zákaz rozhodl zloděje chytit a Metal s Denkim se k němu přidali. Zlodějové byli příliš silní a útoky geninů jednoduše odrazili. Metal vyblokoval útok, který mířil na Denkiho, ale přitom si poranil svoji paži a musel se zraněním do nemocnice. Tým 5 byl za neuposlechnutí rozkazu suspendován.

Natočení filmu

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPřed vypuknutím dalšího ročníku chuuninských zkoušek si Naruto se Shikamarem při procházení registrací geninů všimli, že jich ubývá. Naruto se proto rozhodl, že se natočí dokument, který ukáže důležitou práci geninů a zvedne počet jedinců hlásící se na Akademii. Misi natočení filmu dal Týmu 5, kterému zrušil vyloučení. Tomu se ale prvně nedaří správně před kamerou hrát, hlavně Metalovi, který je zase nervózní. Režisér proto chce nový tým geninů, ale Udon mu říká, že tenhle tým byl osobně vybrán Hokagem. Režisér navrhne geninům, aby ukázali nějaké ninjovské techniky, ale to se zase nelíbí Udonovi, protože to podle něj děsí občany, a misi odvolá. Což se samozřejmě nelíbí geninům a s Udonem se začnou hádat. Nakonec neshody vyřeší a svého mistra ještě lépe poznají. Misi poté splní a film natočí.

Boruto movie

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV Boruto movie se Metal spolu se svým týmem zúčastní chuuninských zkoušek, kde projdou prvním testem. Během druhého testu ale narazí na Tým Shinkiho. Metal bojuje se Shinkim, který ale pomocí svého železného písku získá vlajku Metalova týmu, což je vyřadí ze zkoušky. Později je Metal viděn, jak sleduje finální kolo zkoušky za Konohamarem.

Jezevci a Kara

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKonohamaru požádá Metala, aby předal Borutovi zprávu, že má za ním přijít. Poté v tréninkové hale Metal sleduje, spolu s ostatníma, jak Boruto bojuje se Sedmým Hokage.

Vzhled

Vzhledově se Metal velmi podobá svému otci: má lesklé černé vlasy, které nosí ve stylu mísy, tmavé oči a velmi tlusté obočí. Jeho oči jsou nicméně mnohem pichlavější. Nosí zelenou kombinézou, oranžové návleky na nohy, šálu a své ruce má omotané v obvazech.
Měří 150 cm.

Schopnosti

Metal se specializuje na taijutsu. Používá Tvrdou pěst. Pokud nepropadne své trémě, je taijutsu génius stejně jako jeho otec. Má velkou výdrž a vytrvalost a dokáže udržet krok s otcovým denním intenzivním tréninkem. Také má velkou sílu, dokáže pěstmi prorazit kameny a zasadit zničující kopy. Za další má rychlé reflexy a mrštnost.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí