manga_preview
Boruto TBV 09

Maki

20130616141442!Maki_mugshot.png

Osmadvacetiletá Maki (マキ) pochází ze Skryté Písečné a kdysi se učila u Pakury, protože chtěla pomstít smrt svého otce, kterou zavinila Mlžná. Pakura ji v tomto podporovala a chválila ji, že zesílila. Maki velmi zarmoutilo, když její učitelka zemřela. Poprvé se objevila v 270. kapitole mangy a 12. epizodě Shippuudenu.

Gaarův únos
Maki patřila do týmu, který měl podpořit Kakashiho tým s Chiyo během únosu Pátého Kazekageho Gaary, když se Gaara stal obětí Akatsuki. Spolu s Matsuri, Temari a dalšími ji vyslali do Říční země, kde se nalézal úkryt Akatsuki. V anime měl tento tým doprovodit Kakashiho tým, ale místo toho dostal za úkol střežit hranice vesnice, kdyby se snad útok na vesnici opakoval.

Čtvrtá válka ninjů
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhBěhem války Maki umístili do Třetí divize pod Kakashiho, kde patřila k pečetící jednotce. Spolupracovala s Kakashim, Santou a Ensuim na zapečetění oživeného Zabuzy, kvůli kterému celé bojiště zalila mlha a nebylo vidět nepřítele. Svojí technikou Nunoshibari no Jutsu na Kakashiho signál zapečetila Haku i Zabuzu. Maki nechtěla, aby mrtvé znovu někdo přivolal, a tak umístila navrch smotku pečeť.
V anime se Maki znovu setkala s oživenou Pakurou a dozvěděla se pravdu o její smrti. Samotnou Maki kdysi zžírala zášť k mlžným ninjům, ale při utvoření Aliance a během války změnila názor, jak dokazovala i její spolupráce s Rukou. Pakura její názor nesdílela, ale nakonec se pokusila svoji bývalou žačku chránit před Gariho technikou a dát jim čas k útěku, dokud je paní svého vědomí. Maki se za ní modlila a později bojovala jak s ní a s Garim, tak s Fugukim a Mangetsuem. Maki viděla, jak se Pakuřina duše znovu osvobodila. Pakura si přála, aby její bývalá žačka zbytečně nezemřela.

Zajímavosti

Maki (巻) znamená role látky, což pravděpodobně odkazuje na Makin způsob pečetění.
V 523. kapitole mangy se Maki objevila také pod jménem Aki, ale dál je pak zase Maki.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Nunoshibari no Jutsu
Nunogakure no Jutsu

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí