manga_preview
Boruto TBV 08

Suikazan Fuguki

fuguki-suikazan-foto.jpg

Suikazan Fuguki (西瓜山河豚鬼) byl jounin ze Skryté Mlžné a jeden ze Sedmi legendárních šermířských pánů. Poprvé se objevil v 507. kapitole mangy a 251. epizodě Shippuudenu. O jeho životě před vstupem k elitní skupině šermířů se mnoho neví; používal meč zvaným Samehada (Žraločí kůže).
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNěkdy po Třetí válce ninjů napadl Fuguki spolu se svými společníky ve zbrani napadl tým z Listové ve složení mladý Maito Gai, Ebisu a Shiranui Genma. Než však stačila skupina zaútočit, přispěchal Gaiův otec, věčný genin Maito Dai, a zachránil svého syna i jeho přátele technikou Osmi bran. Dai na následky techniky zemřel, Fuguki vyvázl.
O nějaký čas později pověřil Hoshigaki Kisameho chráněním Šifrovací jednotky. Kisame však usoudil, že tajný kód je důležitější než životy jeho společníků a celý tým vyvraždil.
Na konci svého života Fuguki dodával informace nepříteli, Kisame ho zabil na příkaz Čtvrtého Mizukageho. Kisame ukořistil Samehadu a stal se jedním ze Sedmi šermířů, navíc zjistil, že Yaguru ovládá maskovaný Uchiha Madara a přidal se na jeho stranu.

Čtvrtá válka ninjů

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto Fugukiho tělo oživil skrze nečistou techniku Edo Tensei, na Kabutův popud ho spolu se zbylými mrtvými Šermíři vyvolali Pakura s Garim, aby šel do bitvy proti Třetí divizi. Šermíři (mimo Zabuzy) zpočátku postrádali své meče, jenže poté Hoozuki Mangetsu vytáhl svitek a dostupné meče vyvolal. Fugukiho Samehada se zde nenacházela, neboť ji používal Killer Bee. Svůj meč tedy Fuguki nezískal, přesto dokázal útočit na jednotky Aliance shinobi a zabíjet je pomocí svých vlasů. Divize mezitím zapečeťovala jednoho šermíře za druhým.
V anime Fuguki bojoval tak dlouho, dokud ho nepřítel neodfoukl a Sai ho nepolapil pomocí inkoustového tygra, který představoval pečeť. Díky Kakashiho předchozí práci s Kubikiribouchou a Raitonem nebyl schopný své oživené tělo uzdravit a zapečetili ho jako čtvrtého v pořadí.
Po zrušení techniky Edo Tensei se Fugukiho duše znovu osvobodila.

Popis

Fuguki věřil, že chránění informací je důležitější než životy společníků, což svěřil i Kisamemu. Sám však svoji vesnici zradil a prodal.
Byl to vysoký statný muž s nápadnými zrzavými vlasy a zelenými znaky na tvářích. Nosil standardní uniformu Mlžné a ochrannou čelenku na čele. Jeho výraz trochu připomínal rybu.
Používal Samehadu, která mu byla schopna předat chakru nepřítele. Jelikož ovládání tohoto meče není snadné, sám jí zřejmě měl dostatek.

Zajímavosti

Narodil se 22. února, bylo mu 36 let, vážil téměř 157 kilogramů a měřil přes 2 metry. Jeho jméno je inspirováno známou rybou fugu, která je jedovatá a dokáže se nafouknout.

Jutsu (nindža techniky): 
Techniky: 

Sairento Kiringu - Tiché zabíjení

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí