manga_preview
Boruto TBV 07

Kiri (vesničanka)

Kiri.jpg

Kiri (伎璃) je současná vůdkyně vesnice Zelený břeh. Kvůli smrti svého otce Tofu musela nastoupit na jeho místo. Ke svému otci vzhlížela, a tak se snažila vést vesnici podle svého vzoru. Jenže byla přesvědčená, že Tofu vše řešil sám, a tak si usmyslela, že veškeré problémy musí vyřešit sama, aniž by se s někým poradila. Až teprve výpomoc Týmu 7 ji naučila, jak důležité je svým lidem věřit a spolupracovat s nimi.
Poprvé se objevila ve 40. epizodě anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Arc Mise geninů (pouze v anime, zahrnuje 40. – 42. epizodu)
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVesnice Bleděmodré údolí chtěla získat plány mostu, který Kiriin otec navrhl, a tak si najala nukeniny Ashimara a Hidariho. Ti tři měsíce nelítostně útočili na sklady Zeleného břehu, což Kiri, která jako jediná věděla pravý důvodu útoků, vesničanům vysvětlovala jako snahu zmocnit se jejich zásob kvůli suchu a špatné úrodě. Když už situace byla bezvýchodná, Kiri požádala Skrytou listovou vesnici o pomoc. Mise byla zadána Týmu 7 sestávajícího se ze Sarutobiho Konohamara, Uzumakiho Boruta, Uchihy Sarady a Mitsukiho.
Kiri ninji z Listové zpočátku zpochybňovala kvůli jejich věku, avšakPřijetí mise Konohamaru se za své geniny zaručil, a tak jim Kiri sdělila detaily mise. Poté, co se Konohamaru dozvěděl, že mise zahrnuje spor s ninji, své studenty vyhnal z formálního setkání, aby s Kiri prodiskutoval, jestli v misi budou pokračovat či ne. Jenže setkání bylo narušeno, když Hidari zavraždil vesničana a málem i Boruta, který na Hidariho zaútočil. Naštěstí zasáhl Konohamaru a Hidari se stáhl.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKonohamaru poté Kiri požádal, aby k nim byla upřímná, a tak jim nakonec sdělila pravý důvod útoků. Když vesničané dělali rozruch, Kiri se běžela podívat, co se děje. Zastavil ji Iori, který následně Kiri unesl, aby za ni Ashimaru s Hidorim mohli požadovat výkupné v podobně plánů mostu.
Iori jí nakonec také prozradil, že jejího otce otrávil a že si ho najalo Bleděmodré údolí, aby jim svitek ukradl. Ashimaru s Hidorim ale Ioriho Kiri a tým 7zradili a přímo před Kiri ho zabili, aby plány získali pro sebe.
Konohamaru následně chtěl plány za Kiri vyměnit, ale nukeninové měli v plánu shinobi z Listové pozabíjet. Nicméně týmu 7 se povedlo Kiri zachránit a Konohamaru následně geniny poslal zpět do vesnice. Kiri předání plánů neschvalovala, jenže Boruto jí vysvětlil, že se pro předání svitku shodla celá vesnice proto, aby ji zachránili.
Protože je Ashimaru pronásledoval, Tým 7 se rozhodl spolupracovat a nukeninovi čelit. Ukrytá Kiri bitvu s úžasem sledovala a konečně jí došel význam spolupráce. Když se vrátila zpět do vesnice, všem se omluvila a slíbila, že bude více otevřená a ptát se ostatních na jejich názor.

Zajímavosti

  • Znak 伎 (waza, wazaogi) znamená skutek, dovednost, pokud se kanji používá samostatně, čte se jako ki / gi
  • Znak 璃 (ri) znamená skleněný, lapis lazuli (drahý kámen s výrazně modrou barvou)
Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí