manga_preview
Boruto TBV 08

Iori

Iori.jpg

Iori (衣織) je vesničan z vesnice Zelený břeh, jejíž vůdkyní je Kiri. Zelený břeh se v okolí vyjímá mostem, který navrhl předchozí vůdce vesnice Tofu. Jedná se o velmi sobeckého muže, který pro rychlý zisk neváhal zaprodat svou vesnici. Navíc byl velmi neopatrný, když předpokládal, že se najatí zločinci neobrátí proti němu.
Poprvé se objevil ve 40. epizodě anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Arc Mise geninů (pouze v anime, zahrnuje 40. – 42. epizodu)
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVesnice Bleděmodré údolí měla zájem o plán mostu, a tak předešlému vůdci vesnice za něj nabízela peníze. Jenže Tofu plán neprodal, a tak Iori, poháněn vidinou rychle získaných peněz, neváhal vůdce vesnice zabít. Na jeho místo nastoupila Tofuova dcera Kiri.
Iori najal nukeniny Ashimara a Hidariho, aby plány získali. Ti tak po tři měsíce útočili na sklady Zeleného břehu a Iori doufal, že se Kiri plánu vzdá. Jenže Kiri, která chtěla veškeré problémy řešit sama, požádala Skrytou Listovou vesnici o pomoc.
A tak, když do vesnice shinobi z Listové dorazili, s pomocí nukeninů Iori v nastalém zmatku Kiri unesl. Při únosu Kiri prozradil, že to byl právě on, kdo jejího otce zavraždil a chvástal se, jak vše šlo hladce. Nicméně Ashimaru s Hidarim jej zradili a zavraždili, protože si plány chtěli nechat pro sebe.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí