manga_preview
Boruto TBV 09

Ashimaru

Ashimaru.jpg

Ashimaru (葦丸) je bývalý shinobi, který se společně s Hidarim obrátil proti své vesnici a stal se z něho žoldák a nukenin (ztracený ninja). Je velmi chladnokrevný, bojechtivý a neváhá pro svůj cíl zabít dítě či osobu, která si ho najala. Natolik věří svým schopnostem, že zbrkle útočí, aniž by myslel na obranu.
Poprvé se objevil ve 40. epizodě anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Arc Mise geninů (pouze v anime, zahrnuje 40. – 42. epizodu)
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhAshimara s Hidarim si najalo Bleděmodré údolí, které kvůli suchu začalo rabovat sklady malé vesnice zvané Zelený břeh. Vůdkyně vesnice Kiri proto požádala Skrytou Listovou vesnici o pomoc. Když shinobi z Listové do vesnice dorazili, Ashimaru zavraždil jednoho vesničana. Horlivý Uzumaki Boruto se s Ashimarem pustil do souboje. Boruta před smrtí zachránil Sarutobi Konohamaru. Ashimaru se chystal zaútočit, nicméně Hidari jej zastavil a společně zmizeli.
Na vesničany bylo následně uvrženo genjutsu a v nastalém zmatku Kiri unesli. Ashimaru s Hidarim za ni požadovali výkupné v podobě plánu mostu, který navrhl Kiriin otec.
Konohamaru vs Ashimaru a HidariKdyž se dvojice uprchlých ninjů střetla s týmem 7, Konohamaru své žáky poslal se zachráněnou Kiri zpět do vesnice a sám s nukeniny bojoval. Nicméně Ashimaru se po chvíli vydal geniny pronásledovat. Zatímco Boruto s Mitsukim odváděli Ashimarovu pozornost, Uchiha Sarada
zanalyzovala jeho útoky a vymyslela strategii, což se Ashimarovi stalo osudným.

Schopnosti

Ashimaru u sebe nosí dva meče, což znamená, že je velmi schopný v kenjutsu. Navíc je odolný vůči výbušným lístkům.

Zajímavosti

  • znak 葦 (ashi) znamená rákos a znak 丸 (maru) znamená mimo jiné kruh

 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí