manga_preview
Boruto TBV 09

Kujaku

Kujaku.jpg

Kujaku (孔雀) byla ninja z vesnice Takumi a zároveň jedinou kunoichi ve skupině Shitenshounin. Poprvé se objevila ve 216. díle anime Naruto.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSpolečně se svou skupinou unesla Gaarovu studentku Matsuri. Jejich cílem bylo získání Shukakovy síly, aby mohli oživit ultimátní zbraň vesnice - jejich zakladatele Seimeie.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhZatímco je Gaara s Temari a Kankurem pronásledovali, Kujaku je přepadla a začala bojovat s Temari. Kujaku byla silnější a měla Shitenshouninnad Temari navrch. Nebýt Nary Shikamara a Yamanaky Ino, bývala by Temari zabila. I tak měla Kujaku navrch a nedala Shikamarovi šanci vymyslet pořádnou strategii. Nakonec se jim však podařilo Kujaku nalákat pod stín, který Temari vytvořila vychýlením vodopádu, a Shikamaru ji uvěznil pomocí Kagemane no Jutsu. Temari Kujaku odrovnala pomocí tenchiky Kuchiyose: Kirikiri Mai.

Osobnost a vzhled

Kujaku byla velmi arogantní žena a svým nepřátelům se ráda vysmívala. Byla Kujaku vzhledpoměrně štíhlá, bledá a měla tmavě zelené vlasy s dvěma žlutými prameny a světle hnědé oči bez zornic. Na rtech měla světle červenou rtěnku. Nosila tmavě fialový kabát s chlupatým bílým límcem, tmavě červené šaty bez rukávů a černé kozačky dosahují až na stehna. Okolo pasu měla dva tmavě hnědé řemeny Na pravé ruce měla dlouhou, černou rukavici, na levé ruce černo-hnědou. Na čele nosila světle béžovou ochrannou čelenku se znakem vesnice Takumi. Vlevo nosila své dva meče zvané Fujaku Hishou Shouken (dosl. Neporazitelné vznášející se meče).

Schopnosti

Kujaku používala dva speciální meče, díky kterým mohla volně kontrolovat a měnit vítr a využívat tak silné techniky živlu větru, aniž by musela spotřebovat velké množství chakry. S lehkostí dokázala zneutralizovat aFujaku Hishou Shouken obrátit všechny Temariny útoky. Také kolem sebe mohla utvářet víry, díky kterým mohla létat.

Zajímavosti

  • Její jméno znamená "páv". Jméno vychází ze čtyř čínských souhvězdí (v čínštině známo jako Zhū Què, v japonštině Suzaku, v korejštině Jujak a ve vietnamštině jako Chu Tước. Souhvězdí reprezentuje jih, element ohně a letní období.
Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí