manga_preview
Boruto TBV 08

Ringo Ameyuri

ameyuri.jpg

Ringo Ameyuri (林檎雨由利) pocházela ze Skryté Mlžné a byla jedinou známou kunoichi ve skupině Sedmi legendárních šermířských pánů. Poprvé se objevila v 522. kapitole mangy a 265. epizodě Shippuudenu. Není známo, co předcházelo jejímu vstupu do elitní skupiny Sedmi šermířů, ani kdy k němu došlo.
Ameyuri si cenila svého šermířského umění a zvláště bleskového ostří zvaného Kiba (Tesák), do něhož byl prý vkován blesk. Suigetsu o něm poznamenal: „Ostřejší meč, než jaký kdy byl stvořen.“ Jak meč napovídá, Ameyuri používala blesk, Raiton.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhHravá Ameyuri ráda svoji kořist nejprve trochu pocuchala a škádlila, než ji vyřídila. Prý jí nikdy nikdo neunikl, pronásledovala toho, kdo přežil a každého protivníka vyřídila. Naopak ji ale těšilo, když narazila na někoho solidního a člověk se jí dokázal postavit. O takových pak mluvila jako o jídle. V anime jsme se dozvěděli, že mladá Ameyuri podlehla v boji s nevylečitelnou nemocí.

Ameyuri, 289. díl anime:
„Zbabělci nejsou můj typ!“

Čtvrtá válka ninjů
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhKabuto Ameyuri oživil skrze nečistou techniku Edo Tensei a spolu s dalšími oživenými Šermíři ji poslal proti Spojeneckým silám shinobi. Bývalých Sedm šermířských pánů se střetlo s Třetí divizí, které velel Hatake Kakashi. Hoozuki Mangetsu ze svitku vyvolal dostupné meče a Ameyuri se znovu dostala ke svému Tesáku, načež začala masakrovat nepřítele, sama skrytá v mlze. Poté, co se Třetí divizi podařilo zapečetit Zabuzu, mlha ustoupila a Ameyuri se nemohla dál skrývat. Třetí divizi se nakonec podařilo Ameyuri zapečetit.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhV anime oživeným Šermířům věnovali více prostoru a jejich zapečetění se protáhlo. Ameyuri se při rozbřesku druhého dne zjevila na bojišti a znovu začala nemilosrdně zabíjet shinobi. Mezi jejími obětmi byl také oblačný ninja Yurui. Omoie všechna ta smrt ubíjela a nelíbilo se mu Nuruiho rozhodnutí stáhnout se, nechtěl utíkat a doufat, že je z toho někdo dostane. Ameyuri byla navíc pěkně rychlá, podařilo se jí skupinku přeživších brzy dostihnout a ty poslední vyřídit. Proto se Omoi rozhodl, že má utíkání dost a šermířce se postavil. Na Ameyuri udělaly jeho schopnosti poměrně dojem, přidal se i Nurui, ale toho se Ameyuri rychle zbavila.
Omoi pokračoval dál v cestě a nalákal Ameyuri na volné prostranství, které mu poradil Nurui. Ameyuri automaticky zabodla meče do země a použila svoji techniku Raiton: Sandaa Geeto (Živel blesk: Hromová bomba). Podcenila však okolí a dříve nastražené pasti, země popraskala a Ameyuri i Omoi se probořili do bažiny. Ameyuri ocenila, že chce jít Omoi s ní. Toho ale nakonec zachránil Sai na svém letícím ptáku a vytáhl ho ven.

„Nechtěl jsi jít se mnou? V příštím životě budu to nejlepší jíst jako první.“

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOmoi jí jako dárek na rozloučenou hodil jedno ze svých lízátek. Ameyuri mu naopak věnovala svůj Tesák a než zmizela v bažině, slíbila, že na něho bude čekat na druhé straně. Po ukončení techniky Edo Tensei se Ameyurina duše spolu s ostatními oživenými znovu osvobodila.

Zajímavosti

Ameyuri se narodila 7. června, měřila pouhých 143,5 cm a vážila 45 kg. Její krevní skupina byla AB. Ringo znamená jablko.

Techniky: 

Raiton: Raiga - Živel blesk: Bleskový tesák
Raiton: Sandaa Geeto - Živel blesk: Hromová bomba
Raitou Jutsu: Rakurai - Technika Bleskového meče: Blesk
Raiton: Bakurai - Živel blesk: Hlubinný výboj
Sairento Kiringu/Muon Satsujin Jutsu - Tiché zabíjení

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí