manga_preview
Boruto TBV 11

Nevěsty v černém - 1. část

Někdy je vše jinak, než se zdá. Úsměv skrývá slzy, radost skrývá smutek, lež skrývá pravdu. Lidé jsou různí, některé známe, některé míjíme, některé nenávidíme. A právě ta hluboká nenávist se zrodila jednoho letního dne, kdy by každý čekal, že teplé sluneční paprsky vyvolají dobrou náladu. Naopak. Ten den se jedné ženě změnil život a nitku bezstarostného mládí přetrhla drtivá skutečnost. Toho dne, tu noc se zhnusila sama sobě, přestala věřit, přestala doufat a uzavřela se do sebe. Pocit, že už nikdy nebude svobodná zůstal a do dnešních dnů nezmizel...

„To nesmíte! Nechci se vdát za muže, kterého neznám!“ Mladá dívka se postavila na odpor, ale její matka zakročila.
„Huso hloupá! Ničemu nerozumíš! Už odedávna jsou ženy z našeho klanu provdávané za muže, které neznají, protože jejich původ si to žádá. I ty, pokud budeš mít dceru, pošleš ji jednou daleko za mužem, kterého vybere tvůj manžel. Zbytečně se bráníš, tomuhle nejde utéct. Radši se rychle oblékni, jinak rozzuříš otce.“
Starší žena uchopila bílé šaty a podala je uplakané dívce. Ta si je se sebezapřením vzala.
„Splním svůj úkol, ale pamatujte, matko. Dnes jste ztratila dceru. Myslela jsem, že se mě zastanete, ale... Ne, zbytečná slova pro vás.“
Bezradně potřásla hlavou a oblékla se do svatebních šatů.
„Měly by být černé, aby mohly vyjádřit smutek a nenávist tohohle dne.“
„Ještě za to budeš ráda. Je to vznešený a bohatý muž, co by za to daly tvé sestry,“ urovnala jí matka šaty a narovnala se. Na tváři se jí usadil neupřímný úsměv a za vrásčitým čelem se zrodilo jediné přání. Ať už odejde!

Dívka procházela uličkou a oči si za hustým závojem pohlížely na okolní svět s krutou lhostejností. Kráčela kupředu, k místu, kde čekal vysoký muž, mnohem starší než ona. Právě jemu měla říct své ano.
Kdyby mohla, utekla by... daleko, pryč z téhle proklaté vesnice, ale už by to bylo marné. Od teď už jen strach a nenávist ukrytá v každém dni...
Děsila se toho, děsila se každého nového rána, ale ze všeho nejvíc ji děsila dnešní noc. On nebyl z těch, co si dělají servítky. Měla pravdu. Jen co zaklaply dveře u ložnice, popadl ji do náruče a odnesl na postel. Vzduch proťal zoufalý výkřik.
„Ještě ne, prosím, ještě ne!“ bránila se, ale marně.
Tu noc se zhnusila sama sobě a její srdce ztvrdlo. Obrnilo se proti ostatním a skrylo se před zraky ostatních. Už nikdy nikomu nebylo souzeno ho znovu rozehřát a odemknout pro jiné...

O devatenáct let později...

Tmavovlasá dívka vesele pobíhala po zahradě, ale její radovánky přerušil ostrý ženský hlas. „Midori! Pojď sem, musím s tebou mluvit.“ Dívka se otočila a nastavila tvář slunci.
„Už běžím, matko. Já už... jdu,“ protáhla poslední slova a srdce se jí sevřelo neblahým tušením. Něco se mělo stát, ale ona ještě netušila krutou pravdu.
„Měla bys něco vědět, Midori. Je to velmi důležité,“ pohlédla na dívku žena s vyhaslýma očima a lhostejným pohybem ruky ji donutila sednout si.
„Jak jistě víš, dosáhla jsi plnoletosti a to v našem klanu u dívek znamená rozhodující věc pro život. Tak jako mně i tobě vybere tvůj otec manžela. Je to rodová tradice, která nesmí... Uklidni se!“ vykřikla a chytila vzpouzející se dívku.
„Nedonutíte mě! Nechci se vdát za muže, kterého neznám!“ vřískla vyděšeně Midori a matce se vytrhla.
„Počkej...“
Ženě se v mysli mihla vzpomínka. Přesně tuhle stejnou větu tenkrát řekla vlastní matce. Tenkrát, když si oblékala bílé šaty...
„Nejde to jinak! Nesmíš se bránit, bude to ještě horší. Otec tě donutí a já nic nezmůžu. Nebraň se tomu, ani já neměla na výběr,“ uchopila matka dceru za ruce a podívala se jí do zelených očí.
„Co zmůžeme proti rodině...,“ zašeptala. Midori se sesunula k zemi.
„Kam mě chce poslat?“ promluvila klidným hlasem a v očích se jí usadila jistá otupělost.
„Nemám podrobnosti, ale... Ten muž je prý velmi pohledný, o něco málo starší než ty a je vynikající bojovník. Je to prvorozený syn vůdce klanu, a proto mu shánějí manželku. Volba padla na tebe,“ pohladila ji matka po vlasech. Midori sevřela ruku v pěst.
„Kdy?“ vyštěkla jediné slovo.
„Pozítří. Otec nechtěl, abys o tom věděla dříve.“
Abych neutekla, pomyslela si dívka ironicky. Její dobrá nálada vyprchala jako mávnutím kouzelného proutku a v srdci se usadila stejná nenávist proti rodině jako její matce před devatenácti lety. Nebylo však úniku... musela podstoupit oběť, aby podpořila dobré jméno rodiny a spojila dva významné klany.
„On... on o tom ví?“ vypáčila ze sebe další otázku a její matka zavrtěla hlavou.
„Podle dohody by se o sňatku měl dozvědět dnes. Stejně jako ty,“ naposledy jí pročísla dlouhé vlasy.
„Odvahu, dítě, odvahu. Tu budeš potřebovat nejvíc,“ zašeptala a odešla z pokoje. Dívka se ještě víc přitiskla k noze křesla a otupěle hleděla před sebe. Pozítří se bude vdávat... za někoho, koho nikdy neviděla. Oči se jí zalily slzami, a tak rty přitiskla víc k sobě, aby jí neunikl ani jeden vzlyk.
Jako malá si sama sebe představovala jako krásnou nevěstu v bílém s úsměvem na tváři, po boku někoho, kdo by ji miloval... a ona jeho. Jenže takhle se zrodí jen nenávist. Po tváři jí sjela slza, protnula vzduch a dopadla na hustý koberec jako kapka deště do hlubokého oceánu.
Midori potřásla hlavou a položila si ji na kolena. Musím být silná.

„Nenuť ji do toho. Ještě je čas. Neposílej ji tam!“ prosila stárnoucí žena svého muže. Ten ji hrubě chytil za ruku.
„Jsi normální? Dohoda je dohoda, navíc nechápu, proč bych to dělal. Spojení s tak mocným klanem je pro nás záruka bezpečnosti. Vzchop se, proboha,“ zavrčel a zamával vzdalujícímu se vozu, ve kterém seděla plačící dívka.
„Odpusť mi, Midori,“ zašeptala žena a ukryla tvář ve svých dlaních. „Ať nemá stejný osud jako já. Ať je šťastná. To je mé jediné přání,“ modlila se tiše. Na nebi se jako odpověď rozsvítila první hvězda.

„To nemůžeš myslet vážně!“ Překvapený mladík stál před klidným mužem a vypadal vyděšeně. Jeho tvář po dlouhé době vyzařovala nějaké emoce.
„Samozřejmě, že to myslím vážně. Nemluvím jen tak do větru,“ odpověděl muž jako by si povídali o tom, jaké bude počasí.
„Už jednou jsem tě žádal, ať si vybereš. Nakonec jsem se rozhodl vybrat ti ženu sám. Touto dobou by už měla být na cestě sem,“ zahleděl se na hodiny a naprosto ignoroval výraz v jeho tváři.
„Já se nechci ženit!“ Černovlasý muž mladíka konejšivě poplácal po zádech.
„Tady nezáleží na tobě, ale na klanu. Spojení s klanem Morumotto pro nás bude velký přínos. Zvládneš to, jsi přece pravý syn svého otce.“ Mladíkovy rysy ztvrdly.
„Ovšem. Udělám, co žádáš,“ podvolil se, ale cosi v jeho nitru zakřičelo na odpor.

Dřevěný vůz tiše kodrcal po cestě doprovázený září světlušek. Midori se nepřítomně dívala do černočerné tmy a nevnímala starostlivé pohledy svého průvodce.
„Jedete tam jak na pohřeb,“ konstatoval dívčin stav muž a trochu popohnal koně.
„Však to taky bude moje smrt,“ prorokovala Midori a sklonila hlavu. „Vezu si i špatné šaty. Černá by se hodila víc,“ zašeptala.
„Neměla byste být tak smutná, Midori-sama. Je to přece vaše svatba a svatby bývají veselé. Přál bych vám, abyste taky takovou měla.“
Zelené oči se střetly s modrými.
„Má rozhodně veselá nebude. Přesto ti děkuju, Taiki, za tvoje přání. Moc pro mě znamená.“
Znovu se zadívala do tmy. Nechtěla tam, zoufale toužila vrátit se domů, i když věděla, že by ji otec nejspíš zabil.
„Taiki, otoč to, vezmi mě zpátky, vezmi mě kamkoliv. Jen mě nevez tam...“
Muž pohlédl do vyděšených očí. Tak rád by to udělal. Zavézt ji do míst, kde se vdá za jiného, to bylo to poslední po čem prahl. Její rodina by je však našla a rodina ženicha by na sebe zcela jistě nedala čekat.
„To nejde, Midori-sama. Stejně by vás našli a pak by to bylo ještě horší.“
Dívka se bezmocně opřela o rám vozu. „Pořád nechápu, proč mi říkáš -sama...“ Tichý šepot vycházející z jejích vyprahlých úst ho vyděsil. Rychle přivřela oči, aby zahnala deroucí se slzy napovrch.
„Tak tedy... Popožeň koně, ať dorazíme se svítáním. Nechci na sebe dát čekat,“ prohlásila pevným hlasem. Taiki si sklousl ret.
„Midori-sama...“
„Říkala jsem, ať mi tak neříkáš. Já si tuhle úctu nezasloužím.“ Muž vztekle sevřel opratě v dlaních. „Dobře, Midori-san. Ale...“ v mých očích si ji zasloužíš, vykřikl v duchu. Navenek však jen trochu zkrabatil čelo. Cukl trochu opratěmi a koně se dali do klusu.

Záře zapadajícího slunce už dávno zmizela a nahradil ji černý plášť noci. Tma však nedonutila sedícího mladíka na louce k návratu domů. Tiše si odfkl a odhodil kamínek daleko před sebe.
„Pokud tě ovládá vztek, nedrž ho v sobě. To je to nejhorší, co můžeš udělat, Itachi,“ ozval se za ním hluboký hlas. Mladík se ani nenamáhal otočit.
„Co vás sem přivádí, hokage-sama?“ Stárnoucí muž se usmál a usedl vedle něho.
„Noční procházky bývají nejlepší,“ poznamenal lehce. „Dělá ti něco starosti?“ přiklonil se blíž k Itachimu.
„Zbytečně bych vás zatěžoval...“
„Je dobré zajímat se o problémy druhých. Koneckonců mně se svěřit můžeš, i od toho je tady Hokage.“ Mladík si opřel ruku o koleno a sevřel ji v pěst.
„Mám se ženit.“
Sandaime se na něho udiveně zadíval. „Myslel jsem, že je Fugaku rozumný. Říkal jsem mu, aby...“
„Neměl jste se namáhat. Slova do větru.“
„Kdo je to?“
Itachi se hořce usmál. „Nějaká holka z velmi významného klanu. Zaslechl jsem něco o kunoichi a květinách, ale to bylo vše.“ Hokage se rozesmál.
„Neříkej mi, že jsi nepátral. Určitě jsi zjistil nějaké podrobnosti.“
„Jmenuje se Midori.“
Muž se rozpačitě podíval před sebe. „Morumotto Midori?“ Itachi se na něho bleskově otočil.
„Co o ní víte?“ vykřikl do tmy.
„Je z klanu Morumotto, který je velmi starý. Obchodují s bylinami, někteří mají schopnosti ninjů, ale víc podrobností neznám. Dnešní vůdce klanu je prý tyran, k čemuž zjištění, že syna už nikdy mít nebude, moc nepomohlo. Zvláště jeho manželce, Midorině matce.“
„Hokage-sama, myslíte...“
„Nepřemýšlej o tom, Itachi. Jestli se tak rozhodnul tvůj otec, já nemám právo do jeho plánů zasahovat.“ Pochvalně ho poplácal po rameni.
„Zvládneš to. V životě nastanou i horší okamžiky, i když tě to dnes moc neutěší.“ Sandaime se otočil a nechal ho na louce samotného.

„Jsme tu, Midori-san. Tvůj nový domov,“ usmál se Taiki na probouzející se dívku. Vyděšené zelené oči si zvědavě prohlížely velkou bránu se znakem ohně a svěží lesy kolem. Dřevěný vůz vjel do vesnice a zastavil před strážnicí.
„Už mi o všechno začíná připadat jako špatná komedie,“ zamumlala a přiblížila se ke spící stráži.
„Ehm...,“ odkašlala si, ale Tomeo jen víc zachrápal.
„Nech to na mně, Midori-san,“ vyskočil Taiki z vozu a drkl do stráže.
„Útočí! Útočí na nás!“ zařval hystericky Danno a odskočil od stolu. Midori se i přes vážnost situace začala smát.
„To je...“
„Ano, podle příkazů ji máme doprovodit až do čtvrti,“ zamyslel se Tomeo a přikročil k dívce.
„Nechci tam,“ zašeptala směrem ke svému průvodci. Taiki se jen zmučeně usmál.
„Kdybys jen věděla, Midori,“ broukl tiše, ale jeho slova okamžitě odnesl vítr. Ne, tohle ona slyšet neměla.

Vůz tiše projížděl mezi vysokými domy a směřoval ke vzdálenější čtvrti. Oba strážní ho doprovázeli jako doprovod. Midori si je znepokojeně prohlížela.
„Neměl by někdo ve strážnici zůstat? Já doopravdy nepotřebuju...“
„To je v pořádku. Byli jsme o to požádáni, navíc nás vystřídala další směna,“ odpověděl klidně jeden ze strážných.
„Já bych už neutekla. Tady by to ani nešlo...,“ opřela se Midori bezmocně o jedno ze zavazadel a sklopila hlavu. Už ji opustila veškerá naděje. V dálce se začal rýsovat jeden z nejhonosnějších domů, jaký kdy viděla.
„Ne,“ zasténala, když uviděla řadu lidí, nastoupených před vchodem. Uprostřed stál statný muž s neúprosným výrazem ve tváři. Trochu jí připomínal jejího otce. Vedle něho se nalézala štíhlá žena, která se dobrosrdečně usmívala a napomínala malého hocha.
Vůz zastavil před vchodem a Midori se zhluboka nadechla.
„Odvahu, dítě, odvahu,“ prolétla jí v paměti slova její matky.
Vztekle zatnula v pěst pravou ruku a vystoupila. Okamžitě jak to udělala, zalitovala svého činu. Pohlédla do očí vůdci klanu a stěží se ovládla, aby se nezačala třást. Měla pravdu, připomínal jí otce, vůdce klanu Morumotto.
„Vítám tě zde v našem domě, Midori,“ začal úvodní řeč, ale dívka ji poslouchala jen na půl.
„Doufám, že se to tu bude líbit,“ zakončil svůj monolog. Midori mu znovu pohlédla do tváře. Ta nevyjadřovala žádné přání, byl to spíš rozkaz. Neochotně pokývala hlavou.
„Rád bych ti představil svoji ženu Mikoto. Jistě ti ráda se vším pomůže,“ popostrčil usmívající se ženu blíže k dívce. Ta jediná se Midori zamlouvala.
„Ale Fugaku, nemyslíš, že by nejprve...“
„Jistě,“ přikývl muž a pokynul rukou k jednomu ze svých synů.
Jakmile Midori zpozorovala svého budoucího manžela, trochu se zakymácela. Jeho oči byly naprosto bez výrazu, děsila ji jejich prázdnota. Byl nečitelný, ale poznala, že se nerad někomu podřizuje.
„Toto je můj syn Itachi, budoucí vůdce klanu,“ poznamenal pyšně Fugaku.
„Itachi, ty se s Midori možná neznáš, ale věř, že se to určitě brzy změní. Její otec je můj velmi dobrý přítel a spojit naše klany je dávné přání nás obou. Doufám, že s Midori budeš co nejlépe vycházet.“ Černovlasý mladík jen soustředěně přikývl a dál studoval rysy v dívčině tváři.
Na rozdíl od něho byla velmi čitelná. Strach byl rozeznatelný v každém jejím pohybu, přesto v očích uviděl jakýsi odpor. Ty oči mu připomínaly lesy kolem vesnice, stejně tak zelené a hluboké. Když se do nich však znovu podíval, nalezl i velkou nenávist. Chápal ji. I ona byla do tohoto sňatku vnucena násilím a kdyby mohla, nikdy by sem dobrovolně nepřijela.

Midori seděla v zahradě a dívala se do proudící vody v potůčku. V dlaních svírala bílou květinu, jejíž okvětní plátky se chvěly ve větru. Dívka jeden plátek utrhla a pustila ho. Sledovala, jak pomalu padá do vody, jemně se třepetá, až dosedne na hladinu a neposedný proud ho zanese daleko odtud.
„Ani já neměla na výběr!“ Vzpomínala na slova své matky. Ano, věděla, že i ona byla donucena, ale to manželství nedopadlo dobře. Otec byl tyran, v domě vládnoucí pevnou rukou odsuzující každý sebemenší přestupek.
„Co zmůžeme proti rodině...“
„Měla jsem se mu postavit, měla jsem se vzepřít. Kdybych...“ Krátce potřásla hlavou.
„Kdyby jsou chyby. Mnoho věcí by se nestalo, kdyby... Už nemá cenu nad tím přemýšlet.“

Poznámky: 

Nejprve bych chtěla napsat, že tahle FF je věnována dvou osobám, dvou lidičkám, kterých si moc vážím. Asi vás to překvapí, ale první člověk, jemuž bych chtěla tohle "věnovat," je moje praprababička. To ona mě inspirovala, protože sama byla vnucena do sňatku. Dopadlo to však úplně jinak. I když to taky prý nebylo až tak veselý.
Tím druhým človíčkem je Yamata no Orochi. Tys mě podporovala od začátku, schvalovala si moje hrůzné FF a psala krásné komentáře. Právě ty mi moc pomohly a pořád pomáhají. Nevím, jaká bude kritika téhle povídky, ale podle mě je asi to nejlepší, co jsem kdy napsala a asi i napíšu. Proto bych ti ji chtěla věnovat... protože jsem ji psala od srdce, nenutila se do ní, nafantazírovala s ní. Nechci, aby tohle vyznělo jako nějaký pochlebování, já to myslím upřímně. Tahle FF se asi ztratí mezi všemi těmi velkými, které jsi už určitě dostala, ale... mně na ní moc záleží a doufám, že není tak hrozná.
No, tohle je zatím jen první část, další můžete čekat hned v pondělí, protože tohle dílo je kompletně dopsané. Strávila jsem nad tím strašně času, ale hrozně mě to bavilo. Představovala jsem si ty scény, rozhovory, výrazy ve tváři, tu jeji beznaděj, prostě všechno...
První část je taková "rozjezdová", to pokračování se mi líbí o moc víc.
Doufám, že se bude líbit. Budu moc vděčná za komentáře, tady víc než kdy jindy.

Speciální poděkování patří Nefrites, která mi moc ochotně pomohla jako betareader a já jsem jí za to moc vděčná.

4.9375
Průměr: 4.9 (64 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Pá, 2017-07-07 14:04 | Ninja už: 4803 dní, Příspěvků: 2385 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

(Tyhle mise jsou vážně skvělé.) Hlasy se mi hrozně líbily a na Nevěsty jsem se už dlouho těšila, ale zkrátka asi potřebuji silný impuls. Trochu mě mrzí, že už vím, že příběh Itachiho a Midori se neskončí tragicky (minimálně ne úplně), ale to vlastně není až tak důležité. Hlavní je hloubka lidí, o kterých píšeš, a tu tady úplně vidím. Líbil se mi i stručný začátek, který ukázal tu blízkost i smutnou vzdálenost matky a dcery, které sice sdílejí podobný úděl, ale právě ten je rozděluje. Jsem ovšem ráda, že ze svazku Midori s Itachim necítím od počátku ani zdaleka takový chlad jako ze Sasukeho a Mirae. Ostatně Midorin otec zní sice jako dost tvrdá figura, ale na Mirainého nemá ani v nejmenším. Těším se na další díl. (Teď sice odjíždím, ale na chatu si jej vezmu na flashce.) Smiling
P. S.: A k té stárnoucí ženě, moje maminka měla dceru v dvaačtyřiceti. Resp. má, není jí ani pět měsíců. Laughing out loud Ale uznávám, že to není úplně standard, kor ne v Naruto světě, kde pro ženy z významných klanů neexistuje možnost zvolit si kariéru a odložit mateřství.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Pá, 2017-07-07 14:57 | Ninja už: 5741 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Nenapadlo by mě, že si na Nevěsty znovu někdo vzpomene - a zvlášť mě těší, že ty, jelikož si tak krásně všímáš detailů a nad celým příběhem přemýšlíš. Kdysi dávno jsem k nim napsala pár vět o zapomnění, zapadnutí prachem. A ono ne! Děkuji za to ^^

Před Hlasy jsem přemýšlela o přepisu Nevěst, o větší vykreslení postav, detailnost, rozšíření, o lepší styl, ovšem zjistila jsem, že je přepsat nedokážu, ztratily by, co pro mě znamenají. Nabídl se však příběh, který znáš (tedy s tím, že si vyžádal drastické úpravy jako oživení celého klanu); nabídl to, co jsem u nich chtěla zkusit. Doporučuji brát Nevěsty více odděleně, spíš pro Midorino představení. Řekla bych, že Hlasy jsou tvrdší - právě pro tu detailnost figur jako otec Warashi aj.

Díky, Lee Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Út, 2016-07-05 14:22 | Ninja už: 5284 dní, Příspěvků: 6235 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Misia L: Tak som premýšľal, či si vybrať "nevesty" alebo "šanzón". V prípade šanzónu by mi síce ostalo menej kapitol do splnenia misie, ale vzhľadom na "Hlasy" som si predsa len vybral ich prequel. Zatiaľ nemám veľmi čo komentovať, hádam len jedno malé podpichnutie: Ešte aj dnes, 7 rokov po napísaní "neviest", by si označila 37-ročnú ženu za starnúcu? Eye-wink Sticking out tongue

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2016-07-05 15:07 | Ninja už: 5741 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Jej, Nevěsty, to už je tak dlouho. V případě Písně by sis ovšem "pochutnal" na spoustě popisů různých žen xD
Pokud se člověk dívá na věc prakticky (a celkem ošklivě) z jejich naučeného pohledu; 37letá žena už je trochu za zenitem ohledně plození dětí, osmnáctiletá je lepší, že. Proto stárnoucí Sticking out tongue (A ano, vím, že i pak se můžou děti v klidu rodit, třeba moje sestra třeba měla další dítě v 36ti atd.)

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2016-02-07 23:28 | Ninja už: 5998 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Mise V:
Zabírám si, mojééé! Laughing out loud Komentář dodám až po přečtení celé povídky, na konci. ^^

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2016-02-07 23:33 | Ninja už: 5741 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Můj bože, ve mně úplně hrklo, když jsem viděla nový koment! Tak jen prosím nezapomeň, že 2009 a začátky, jo xD

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kioko Misaki
Vložil Kioko Misaki, Ne, 2009-11-08 02:31 | Ninja už: 5915 dní, Příspěvků: 625 | Autor je: Pěstitel rýže

Vnucený sňatek... tak něco takového jsem tay kdysi napsala, ale díky blesku a blbé shodě náhod jsem ji ztratila jako zbytek svých povídek... Tohle se mi však moc líbí... jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál...

Obrázek uživatele lacca
Vložil lacca, St, 2009-10-21 22:24 | Ninja už: 5563 dní, Příspěvků: 362 | Autor je: Prostý občan

Mě se tahle povídka moc líbila. Četla jsem jí už před delší dobou a zapoměla napsat komentář, prtože jsem někam pospíchala. Ale celou tu dobu mi ležela v paměti a čekala tam, až přijde ta pravá chvíle ! Smiling

Orokanaru otouto yo. Kono ore o koroshitakuba, urame! Nikume! Soshite minikuku ikinobiru ga ii. Nigete... nigete... sei ni shigamitsuku ga ii. Soshite itsuka, ore to onaji me o motte ore no mae ni koi.

Vždy jsem ho miloval...on mě bude nenávidět. To je spravedlivé.
>>>MOJE FF KNIHA<<<

Chtěla bych poprosit kdyby měl někdo zájem o psaní spoluautorský FF tak ať mi pls napíše!!! :)

Obrázek uživatele Kaia-chan
Vložil Kaia-chan, Pá, 2009-09-25 17:38 | Ninja už: 5918 dní, Příspěvků: 1192 | Autor je: Prostý občan

Když jsem sjela áž úúúúúúplně dolů, trošku jsem se začervenala. Všechno krásné tady už bylo řečeno. Po pravdě, vůbec jsem o téhle sérii netušila. Po pravdě, moc teďka nemám čas, ale na tuhle FF jsem si ho najít chtěla. Posunul mě k tomu komentář Talla u tvé nové songfiction, který byl plný kritiki. Ale ten tady nechci rozebírat, prostě jsem si ho ze zvědavosti přečetla a nakonec jsem skončila tady. po prvdě, první dílek se mi zdá...prostě ti tenhle styl psaní a obsah sedl, to je vidět. Už jdu na další, nemůžu se dočkat Eye-wink

Už to tak bude?
Return? Smiling Ouki douki, zatím jako čtenářka doháním zameškané čtení starých známých i nováčků Smiling

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, St, 2009-07-29 22:34 | Ninja už: 6050 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Jsem jen malý prcek mezi velkými lidmi, který nemá moc velkou slovní zásobu, takže ti nemůžu moc dobře vybarvit to, co se mi právě odehrává v hlavě. Ale jednu věc snad napsat dokážu.
Povídka mě nadchla víc, než jsem si představovala. Už po prvních pár řádcích četby jsem se musela zastavit a podívat se, jestli jsi to opravdu napsala ty. Ne, že by tvá předešlá díla byla špatná, to rozhodně ne, ale tohle je psáno na daleko vyšší úrovni, než jsem co kdy od tebe četla. Všechen ten popis krajiny, jejich pocitů, především nenávisti, jsi vystihla perfektně.
Nevím, co jiného k tomu dodat, Aku. Hrozně moc jsi mě tím překvapila. Smiling


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele Leeloo
Vložil Leeloo, Út, 2009-07-07 11:56 | Ninja už: 5682 dní, Příspěvků: 373 | Autor je: Prostý občan

Veeeeľmi pekné... vpodstate sa to číta samo Smiling (keď ty tak krásne píšeš... a keď je to navyše aj o Itachim Z lásky)
Bežím sa vrhnúť na ďalší diel, lebo ma to dosť pokúša ^^;



Baaaaaaaah!

Obrázek uživatele Kyrie
Vložil Kyrie (bez ověření), Po, 2009-07-06 01:00 | Ninja už: 19931 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Tak, Aku, slíbila jsem ti, že si tu povíku přečtu a tak to teď plním. Víš, každý si tu povídku chválil a i ty sama jsi prohlásila, že to považuješ za svoje nejlepší dílo a teď už chápu proč... Tahle povídka je... tak krutě realistická, až to člověka děsí. Ale ne, neumím psát komenty, prostě nedokážu popsat tu krásu a ten dojem, který ve mně ta povídka zanechala. Promiň mi to, nikdy jsem nebyla odpobník na komentování... Ta povídka je prostě nádherná a jelikož mě tak chytla, dočtu si jí co nejdřív... Ale nechci na jeden zátah, přečíst si celou sérii najednou... Nad tím musí člověk přemýšlet, dala jsi mu dokonalý podmět k rozmýšlení... Opravdu nedokážu popsat, jak moc se mi ta povídka líbí... Doopravdy krása, Aku Smiling

Obrázek uživatele Kikul
Vložil Kikul (bez ověření), St, 2009-07-01 19:39 | Ninja už: 19931 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Keďže nuda je hrozná vec a ja som dostala si strašnú chuť prečítať nejaké FF a akurát som narazila na jeden koment v poslednej časti tejto sérií, tak som si povedala, že prečo nie.. Keď to tak dobre vyzerá. Zvyčajne série nečítam, ale musela som urobiť výnimku už len kvôli tomu názvu.. A tak som klikla na prvú časť a čítala. A čítala, čítala až som sa dostala na koniec.. Ani neviem ako, proste som len čítala.. Všetko sa mi to predstavovalo ako jeden obrovský obraz pred očami a to je podľa mňa najdôležitejšie..
Takže teraz utekám na ďalšiu časť, pretože ma od toho neodradzuje naozaj nič Smiling
Krása..

Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, St, 2009-07-01 12:45 | Ninja už: 5621 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Velmi působivý. x) Už tenhle první díl je strašně zajmavej i bez pokračování. ^^ Musim uznat že píšeš úžasně, sem tam sice ňákej překlep ae chápu že to nemůžeš uhlídat všechno, zvlášť u tak dlouhých kapitol. x) Faktys bezvadný, jak dýlka tak příběh jako takovej...
Ty emoce popisuješ vážně důvěryhodně, skvěle vystihují ty jednotlivý situace... Chod myšlenek všech postav i jejich jednání je jako v reálu.
Musela jsi nad tim asi opravdu hodně přemýšlet, páč je to suprový!!! ^^ To už se ae opakuju takže - skvělý díl! ^^ (už zase, furt se opakuju! xD)

Obrázek uživatele Lilithka
Vložil Lilithka, St, 2009-06-24 21:42 | Ninja už: 5891 dní, Příspěvků: 910 | Autor je: Prostý občan

Jako první co bych chtěla jen zmínit je to, že jsem neskutečně ráda, že jsi mi ukázala svůj seznam FF a já měla možnost si vybrat povídku, jakou jsem chtěla, která mě zaujala tak moc už z popisu. . .a druhá podstatná a důležitá věc je, že jsem teprve u 1. dílu a už jsem závislá Mrk z části na tom má podíl i Itachi, Ty víš proč Tee-hee ale nejvíc jsi mě překvapila, jak krásně píšeš . . áááách píšeš přenádherně zlato!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2009-06-09 22:52 | Ninja už: 5741 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Já... já moc děkuju všem za krásný komenty, vysoký hvězdičky a vůbec za přečtení Smiling Když jsem tohle začala psát, nebyla jsem si jistá, jestli to vůbec dopíšu, jestli to bude mít hlavu a patu.
Sice jsem nad sebou hodně kroutila hlavou, ale psala jsem dál a strašně mě to bavilo. Výsledek vidíte a já jsem ráda, že vám stál za přečtení, takový menší mrknutí na to, co jsem zase vymyslela...
Vím, že většina z vás ještě nechce hodnotit, chápu to, tahle první část je hodně rozjezdová a začátek je začátek, teprve jsem vciťovala do všech těch postav. Přesto všem moc děkuju...

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele naruto - kun
Vložil naruto - kun, Út, 2009-06-09 17:10 | Ninja už: 5623 dní, Příspěvků: 687 | Autor je: Prostý občan

ako to len napisat moje pociti z tvojej FF su v celku dobre, no uplny obrazok o tejto poviedke si utvorim az po dalsom dieliku.
napisane je to krasne mas fakt talent. urcite v tom pokracuj. hlavne co chvalim ja je dlzka tohto prispevku. mnoho autorov pise sice pekne ale ich kapitoli su tak na jednu A4. konecne niekto kto rad pise dlhe kpitoli ako ja=DD

Obrázek uživatele Dyrim 少し雌
Vložil Dyrim 少し雌, Út, 2009-06-09 08:15 | Ninja už: 5895 dní, Příspěvků: 333 | Autor je: Prostý občan

Já zatím komentovat nebudu. Nevím proč, ale mám z toho dost smíšené pocity. Samozřejmě napsané je to hezky, bylo to čtivé atd. Ale než napíšu co si o tom opravdu myslím, tak to bude trvat ještě minimálně do dalšího dílu.

Jsem jen prach ve větru... Moje existence je bez významu... Zmizím na věčnost... A přesto... Možná si jednou někdo vzpomene... Doufám... Nevěřím... Zůstávám... Jsem jen prach... Prach ve větru... Vítr mi dal křídla... Nemám víc co si přát... Doufám... Nevěřím... Jsem jen člověk... I kdybych chtěla víc... Nesmířím se tím... Protože jsem jen člověk... A člověk je prach ve větru...

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Út, 2009-06-09 00:23 | Ninja už: 6010 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Na tuhle sérii jsem se těšila od chvíle, kdys ji zařadila do svého seznamu FF a trpělivě jsem čekala, až ji dopíšeš, protože jsi napsala, že ji sem nedáš, dokud nebude hotová. A teď je tady. A je moje. Děkuju moc. Někdo si možná řekne, že to je toho... Ale je to ten nejkrásnější dárek, když mi někdo dá kus sebe. Protože povídka, to jsi ty, tvoje myšlenky, tvoje pocity. A já jsem ti vděčná. A jak už jsem psala dřív - tvoje povídky se neztratí, protože jsou zvláštní. Krásně zvláštní.

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele cinkl
Vložil cinkl, Po, 2009-06-08 22:15 | Ninja už: 5730 dní, Příspěvků: 776 | Autor je: Prostý občan

Takže, otevřela jsem stránku s nově vydanými FF s tím, že se nudím a něco si přečtu..Upoutal mě název, říkala sem si, co to asi může být?
A pak jsem četla...četla...a četla..najednou byl konec a já sem si uvědomila, že chci víc..
První úvodní díly někdy bývají takové nemastné, neslané, ale ten tvůj..ten mě upoutal už od začátku..
Je to krásně napsané..myšlenka na začátku se mi líbila a zamyslela sem se nad ní..A musím říct, že ty pocity, které tam popisuješ sem si dokázala představit naprosto živě..nemusela sem se do ničeho nutit, přemýšlet nad tím..prostě to přišlo samo..
A pokud druhý díl bude lepší jak tady někteří mluví, nedokážu si představit, že tady nebudeš mít samé slova chvály..
Sem si naprosto jistá, že tahle povídka se jednou zapíše mezi ty velikány..o tom není pochyb:)

*Lavi. He is pretty cool, you knowZ lásky*

*Když nechceš ubližovat, neubližuj. Ale když ublížíš, tak chladnokrevně.*

MůjsvětDivů **Kdo žije bez fantazie, není člověkem**

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Po, 2009-06-08 22:03 | Ninja už: 5952 dní, Příspěvků: 2208 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Ty víš, co jsem ti na to napsala a já se už nechci opakovat, protože to bylo už dlouho co jsem ti to psala *Sayo má hlavu děravou*. Ale ty víš, že se mi to moc líbí a ta druhá část je o moc, moc lepší Smiling

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2009-06-08 19:54 | Ninja už: 5998 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hmm nebudu o te´d nějak moc hodnotit, počkám na další díl, ale pokud je doopravdy další díl o tolik lepší jak říká moje sestra tak tahle povídka se mezi těmi velkými neztratí, ona se jim zařadí po boku.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Uchiha.Shiori
Vložil Uchiha.Shiori, Po, 2009-06-08 19:37 | Ninja už: 5630 dní, Příspěvků: 171 | Autor je: Prostý občan

Hey tak ta povídka je moc krásně napsaná... Je to hodně chytlavé, už dávno jsem tady neměla být, ale tvá povídka mě prostě donutila dočíst ji do konce... A skvěle popisuješ pocity... Jsi opravdu velmi nadaná, jen pokračuj ve tvorbě ;c))

Obrázek uživatele Matsuura
Vložil Matsuura, Po, 2009-06-08 19:35 | Ninja už: 5908 dní, Příspěvků: 188 | Autor je: Prostý občan

Je to velmi pěkné a zajímavé, jen tak dál Laughing out loud