manga_preview
Boruto TBV 07

Madoka Tentou

03.jpg

Madoka Tentou (まどかテントウ) je syn a dědic současného feudálního pána Země Ohně Madoky Ikkyuua. Poprvé se objevil v 11. díle mangy Boruto.

Boruto: Nová generace

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJezevčí gang
Tentou navštívil Listovou vesnici spolu se svým otcem, který měl schůzku se Sedmým Hokagem, Uzumaki Narutem . Později se Tentou potkává se synem Hokageho, Uzumaki Borutem, který měl za úkol Tentoua několik dní chránit. Tentou Boruta požádal, aby mu ukázal život jeho společenské vrstvy. Ačkoli Tentou přesvědčoval sám sebe, že je Boruto jeho nový kamarád, choval se k němu spíše jako k hračce než k příteli. Nakonec Boruta požádal, aby mu Tentou a Borutoukázal ninjutsu a na oplátku Borutovi ukázal jeho sběratelské kartičky Extrémních ninja svitků. Když Boruta ohromila jedna velmi vzácná a drahá karta, Tentou mu nabídl, že si kartu může vzít, pokud ho naučí nějaké ninjutsu. Ačkoli se Borutovi nelíbila Tentouova snaha koupit si vše, co se mu zamane, rozhodl se ho trénovat. Při tréninku s shurikeny Tentouovo odhodlání rychle kleslo, když si uvědomil, že i jednoduchý hod shurikenem není lehký. Tentou Borutovi vysvětlil svůj motiv stát se ninjou - chyběla mu pozornost otce a doufal, že si ho tím všimne. Boruto se do Tenouových pocitů dokázal vžít, a tak Tentoua povzbudil k dalšímu tréninku. Nakonec se Tentou v technice zlepšil a konečně trefil cíl. Tentou Borutovi poděkoval za pomoc a ten Tentouovi doporučil nadále trénovat, aby našel svou vlastní cestu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději oba spolu hrají Extrémní ninja svitky. Boruto si vzpomněl, že Tentou nemá kartu se Sedmým Hokage, a tak mu ji Boruta dal jako připomínku toho, že shurikenem zasáhl cíl. Po pár dnech se Tentou vracel domů a Borutova mise končila. Během loučení Tentou Borutovi vpašoval do Tentou a Shojojikapsy kartu, po které Boruto sice toužil, ale odmítal si ji od Tentoua vzít.
Později Tentoua unesl Jezevčí gang a požadoval za něj výměnu 500 milionů Ryo a okamžité propuštění všech vězňů z přísně střežené věznice hradu Hoozuki.
Když se vůdce gangu, Shojoji, odhalil jako Tentouův komorník Yamaoka, vysvětlil Tentouovi situaci a posmíval se jeho snu stát se ninjou. Tentou si však vzpomněl na to, co ho Boruto naučil, a tak popadl svůj shuriken a pokusil se sám sebe zabít, aby bandité nedostali to, co chtějí. Jenže Shojoji mu v tom zabránil a rozhodl se na chlapce použít techniku klonování mrtvol. Jenže než se k tomu dostal, byl odkopnut Borutem, který Tentouovi přispěchal na pomoc poté, co se o únosu dozvěděl ve chvíli, kdy mu chtěl vrátit kartičku, kterou mu Tentou propašoval do kapsy. Shojoji své muže poslal na Boruta, ten si s nimi však rychle poradil. Tentou Boruta varoval před Tentou a IkkyuuShojojiho technikou klonování mrtvol. Boj se Shojojim byl pro Boruta náročnější, protože všechny Borutovy techniky dokázal Shojoji odrazit. Když se Shojojimu podařilo Boruta chytit, Tentou jednal a hodil Shojojimu shuriken do zad. Shojoji svou pozornost zaměřil na Tentoua, čehož využil Boruto a odrovnal Shojojiho rasenganem. Když se Borutovi zaktivovala pečeť na jeho dlani, Shojoji se zhrozil a chtěl vědět, zda je součástí nějaké organizace. Krátce poté Shohojiho konečně odrovnávají Sarada s Mitsukim. Poté, co se Tentou shledal se svým otcem, mu Boruto konečně vrátil kartu se slovy, že ji musí získat sám.

Popis

TentouTentou má vyčesané kaštanově hnědé vlasy, upravené kotlety stejně jako jeho otec a černé oči. Nosí sytě zelený rolák, šedé kostkované kalhoty, žlutý kabát a hnědé sandále.

Schopnosti

I když není ninja, umí díky tréninku s Borutem základní techniky se shurikenem.

Zajímavosti

Tentou může při přepisu do znaků znamenat několik věcí:

転倒 - padat, obracet se, rozčilovat se
店頭 - výloha obchodu
点灯 - světlo (lampy)
天道 - slunce, bůh nebe a země, nebeské zákony, nebeská cesta

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí