manga_preview
Boruto TBV 09

Madoka Ikkyuu

04.jpg

Madoka Ikkyuu (まどかイッキュウ) je feudální pán (daimyou, 大名) Země Ohně. Jeho synem je Madoka Tentou . Poprvé se objevil v 11. kapitole mangy Boruto a 25. díle anime Boruto.

Boruto: Nová generace

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhŠkolní výlet
V tomto příběhu, který je exkluzivně pouze v anime, je Ikkyuu viděn ve zprávách Listové, které pojednávají o bezpečnostních otázkách středozemního moře. I když Čtvrtá shinobi válka skončila, mnohé země se stále potýkají s problémy, což se odráželo na bezpečnostní situaci. Ikkyuu zastával postoj spolupráce, aby se bezpečnostní rizika minimalizovala.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJezevčí gang
Ikkyuu navštívil Listovou vesnici, aby se setkal se Sedmým Hokagem, Uzumaki Narutem . Po ukončení telefonátu k němu přišel jeho syn Tentou, který mu chtěl ukázat novou kartičku, kterou si koupil. Jenže Ikkyuu svého syna s omluvou odbyl s tím, že musí odejít, jinak přijde pozdě na schůzku s Hokagem. Přenechal ho tedy v Yamaokově péči. Ikkyuu zblízka
O pár dnů později se však s hrůzou dozvěděl, že Tentou byl unesen Jezevčím gangem. Jezevčí gang za výměnu Tentoua stanovil dva požadavky: vyplacení 500 milionů Ryo a propuštění všech vězňů z přísně střežené věznice hradu Hoozuki. Ikkyuu vydedukoval, že únos měl vhodné načasování, a tak musí mít špehy ve svém vlastním personálu. Proto odmítl požádat o pomoc shinobi a rozhodl se raději shánět výkupné. Nakonec Tentoua zachránil Boruto se Saradou a Mitsukim, kteří také zvládli zajmout bandity z Jezevčího gangu. Po šťastném shledání Ikkyuu s Tentouem Listovou opustili.

Popis

Ikkyuu MadokaIkkyuu je muž středního věku s šedými vlasy sčesanými dozadu, upravenými kotletami a bradkou. V uších nosí náušnice na prstech nosí několik prstenů. Nosí tmavý oblek, přes který nosí jednoduché bílé kimono, krátké haori (tradiční japonský kabátec, který je dlouhý k bokům či stehnům) s kožešinovým límcem a klobouk. Často chodí s vycházkovou holí.
Jako feudální pán velmi zaneprázdněným mužem. I když je pro něj jeho syn Tentou velmi důležitý, často ho ignoruje a jeho výchovu přenechává služebnictvu. Často mu kupuje drahé dárky, aby tak svůj nedostatek času na svého syna vykompenzoval. Jak Tentou podotkl, Ikkyuu velmi uznává ninji.

Zajímavosti

Ikkyuu (イッキュウ) při přepisu do znaků znamená první třída, prvotřídní.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí