manga_preview
Boruto TBV 07

TO už se někdy stává aneb kterak se největší shinobi báli

bbb – kopie.png

Sasuke už byl unaven, ale na fotografovu výzvu se opět zatvářil co nejelegantněji a uhladil si poslední záhyb na kimonu se vzorem pivoňkových ratolestí. Bylo to už patnácté kimono, které měl toho večera na sobě, čekalo ho však ještě pět dalších z jarní kolekce. Nechápal, proč bylo focení domluveno až na tak pozdní hodinu, proč se konalo na ulici, a proč jsou ta kimona ženská, ale do reklamní strategie módního salonu Kusabana se nepletl. Koneckonců, kdyby se pletl, mohli by si ještě najít méně drzého modela. A z čeho by pak splácel ty dlužné alimenty? Ještě si ladně nakročil, aby v rozparku kimona vykoukla špička jeho levé boty. Jeho nindžovské sandály celkovému vzhledu jistě dodají ten potřebný šmrnc. Fotograf se zdál být konečně spokojený a sáhl na spoušť. Vtom však náhle Sasuke pocítil, jak se o jeho rameno opřelo něco těžkého.
Nedbal na fotografův kyselý výraz a prkenně se otočil. K jeho nemalému překvapení se mu o záda ztěžka opíral Naruto. Když viděl, že i tak se Naruto sune k zemi, rychle si přehodil jeho ruku přes své rameno a vytáhl ho tak nahoru. Sasuke koutkem oka zahlédl, jak k nim dobíhá Shikamaru, který v ruce držel Hokageho klobouk. To ho zmátlo, bylo snad naplánováno nějaké jednání, o kterém nevěděl a na které nebyl pozván? Ať už to bylo, jak chtělo, Shikamarův ustaraný výraz mu dělal starosti.
„Děje se něco, pánové?“ zeptal se nenuceně.
Na fotografa dočista zapomněl, když se Shikamaru nervózně ohlédl za sebe. Sasuke se zamračil, to opravdu nenaznačovalo nic dobrého.
„Nic neříkej,“ varoval ho Shikamaru polohlasem, „nebo se zase objeví!“
„Co se objeví?“
„Taková velká černá věc. Asi nějaký démon – je dost zákeřný, vůbec se s ním nedá bojovat a objeví se vždycky, když řekneš-“ Zarazil se a místo dokončení načmáral slovo do písku na cestě: TO. Sasuke se zděsil.
„Jak si mám asi ohlídat, abych neřekl tak základní slovo?"
„To je právě blbý!“ odpověděl Naruto. Okamžitě si uvědomil svou chybu, ale už bylo pozdě.
Právě to TO jim bylo v patách. Plížilo se ulicí a pátralo hladově po své kořisti. Divoce koulelo temnýma očima a upíralo je do dálky, kde vidělo trojici mužů. Vyceněné zuby ve vítězném šklebu jen dokazovaly, že TO nemá strach ani žádné zábrany vzít si to, po čem touží.
„Naruto,“ zaúpěl Shikamaru a otočil se k hrozbě čelem. Bude mít po boku přece Sasukeho, jednoho z nejsilnějších ninjů vůbec. Zraněného Naruta snad dokážou ochránit, aniž by za to zaplatili životem. Přísahal věrnost Konoze, Hokagemu, své práci, Asumovi…, jenže tváří v tvář TOMU mu úplně tuhla kolena na sulc a měl pocit, že nedokáže udělat ani krok. Jeho mistrovský mozek najednou úplně vynechal, když viděl, jak se TO pohybuje k nim a s lezavým pocitem strachu se začal klepat.
„Sasuke,“ hlesl tiše skomírajícím hlasem v naději, že aspoň jeden z nich něco zmůže.
„Sasuke, T-TO, blíží se k nám,“ oba najednou ztuhli, křečovitě ukazujíce směrem do liduprázdné ulice.
„Naruto, poslouchej mě! Nic tam není, rozumíš?“ dotyčný znovu pohlédl na dané místo, nicméně již také neviděl onu věc. Náhle veškeré napětí opadlo a jako by se nic z toho nestalo.
„Popravdě, pili jste, že ano?“
„Nééééé,“ odvětil rozmáchle Naruto.
Táhne to z něj jak z lihovaru, pomyslel si Sasuke.
Blonďák se lehce zazubil: „Jen jsme koštovali Tsunadinu skrýš.“
„A co jste pili?“ ptal se Uchiha dále, snaže se zachovat si zbytek vnitřního klidu.
„Takové zelené, éééhm, něco,“ zahulákal Naruto a máchl rukou dopředu tak silně, až málem přepadl nebýt Sasukeho rychlé reakce.
„Až tě uvidí Hinata, budeš mít doma peklo,“ poťouchle se usmál Shikamaru a laškovně si nasadil Hokageho klobouk.
„Ty máš co říkat!“ zahuhlal Naruto do Sasukeho kimona, potlačuje nutkání zvracet.
„Nemáte si co závidět, ani jeden!“ zavrčel Sasuke. Ještě že se tady v Konoze ukážu jednou za čas, bych se musel z těch ženských zbláznit, pomyslel si pro sebe.
„Pánové, uděláme fotečku na památku?“ úlisně se zeptal fotograf čmuchající příležitost prodat případné snímky místnímu bulváru.
„Proč néééé,“ zahulákal Shikamaru a objal oba kumpány okolo ramen.
„Řekněte rááááámen.“
„Ráááámen,“ se smíchem sborově pronesli a možná přitom vzpomínali na staré časy.
Fotograf si pro jistotu udělal pár snímků do zásoby, sbalil si věci a odešel.
Jenže naši hrdinové zůstali, protože měli nejasný pocit, že něco není v pořádku. A také bylo.
Narutovi se pořád motala hlava, Shikamaru byl podivně veselý, jen Sasuke zůstal netečný. Pak něco spatřil. Ledabyle TO sedělo na střeše a pozorovalo je.
„Kluci, myslím, že jste mluvili pravdu,“ podotkl klidně Sasuke.
Oba dva zpozorněli, pomalu se otočili, nemohli uvěřit svým očím.
Temná postava seskočila k patě budovy a vykoukla zpoza blízkého, dřevěného, elektrického sloupu. Ve výši své hrudi ho objala rukama, nehty zaryla do dřeva a zašklebila se. Odhalila svůj bílý chrup.
„Áááá!“ Naruto zapištěl jako pětiletá holka a vrhl se Sasukemu do náruče. Ani Shikamaru neváhal a taktéž zalezl do nejbližšího úkrytu - Uchihovi pod sukni kimona.
Vylez, Shikamaru! To byla Sasukeho první myšlenka. Druhá jeho poznámka by patřila Narutovu natlučenému pozadí. Nedostal se však ani k jednomu.
TO se k nim začalo pomalu blížit. Sasukemu se roztřásla kolena. Nic takového, tak děsivého za celou svou ninjovskou kariéru neviděl. A to viděl mnoho podivných stvoření. TO na Naruta v Uchihově náruči, na Shikamara pod Sasukeho kimonem a na Uchihu samotného valilo své krvelačné oči.
A je s námi amen, pomysleli si vyděšeně. Sasuke začal hmatat po meči. Neměl ho. Nechal ho doma kvůli tomu focení.
„Sakra,“ zanadával, „nechal jsem ho doma, chtěl jsem si ho vzít, vypadal bych s ním jako drsňák a teď by se hodil…“
„To teda jo!“ odsekl Naruto a v duchu nenáviděl Sasukeho za jeho nepřipravenost a za strašnou představu fotek „Uchihy drsňáka“. Jenže pak si uvědomil, jak moc by právě teď měl nenávidět sám sebe. Díky vlastní nepozornosti mu ujelo ono jediné slovo, jehož absence všechny do této chvíle držela při životě.
TO, které se zatím chovalo poměrně klidně a jen se nehezky zubilo na skupinku před sebou, zpozornělo. Vzduch se naplnil nepříjemným, dusivým klidem a začaly se dít věci. Shikamaru by přísahal, že TO viděl dokonce na několika místech najednou. Něco mu na TOM pořád nehrálo.
A pak dostal nápad: „Sasuke, dej sem kimono!“
Naruto s Uchihou na něj zůstali nevěřícně zírat.
„Propána, nezdržuj!“ vyjekl Shikamaru, protože TO se začalo nebezpečně přibližovat. Jakmile zatahal Uchihu za rukáv, začal hrůzou ztuhlý ninja spolupracovat. Naruto vůbec netušil, která bije, a protože ztratil v Sasukem oporu, kecnul si na zem. Při pohledu na komickou dvojici ho zřejmě cosi napadlo, ale než stihl promluvit, Uchiha ho umlčel mrazivým pohledem. Když se konečně z pevně převázaného kimona dostal, TO významně zabručelo.
„Co chceš dělat?“ zeptal se po zralé úvaze Naruto.
„Uděláme na to tata z TO tu!"
„Tys řekl...?!“ vyděsil se blonďák.
„Já vím,“ usmál se Shikamaru.
TO vyběhlo na naši skupinu ninjů s napřaženými drápy a zuřivě vyceněnými tesáky.
„Odveďte jeho pozornost,“ zavelel na své druhy Shikamaru a opatrně se TOMU pokusil dostat do zad, zatímco se Naruto a Sasuke snažili tvářit hlučně a výhružně.
Shikamaru přes TO nečekaně přehodil kimono a ustoupil.
TO se překvapeně zarazilo a při pohledu na svůj módní oděv… zapózovalo. Založilo si drápy zakončené ruce v bok a svůdně vycenilo tesáky.
Fotograf schovaný za rohem v úžasu vytasil foťák, poprvé v životě spatřil tak dokonalý model! „Ach, to je úžasné, dokonalé, víc, víc!“ povzbuzoval TO a dělal jednu fotku za druhou.
„Ha ha, je lepší než ty, Sasuke,“ přiopile se zasmál Naruto, který byl stále ještě povalený na zemi.
Sasuke se nakysle zamračil.
Za sebou uslyšeli hluboký pomalý dech, chraplavý zvuk vpíjející se do noci. Ani si neuvědomili, že večer už dávno minul, a tak se nyní vyděsili dvojnásobně. Otočili se a vytřeštili oči, před sebou viděli to, na co před chvílí hodili kimono, ale v mnohem větší podobě.
„S tím se musí něco udělat,“ rozhodně prohlásil Shikamaru a důkladně Naruta zmáčel vodní technikou - věděl, že ho bude potřebovat, a to co možná nejdříve. Účinek to mělo téměř okamžitý, během několika následujících chvil se probral.
Velké tělo ztrácející se v šeru, které vládlo v zapadlé uličce, kde dříve fotili, se dalo do pohybu. Nikdo z nich nečekal, že bude tak rychlé. Na poslední fotografii, kterou fotograf toho večera pořídil, bylo snášející se kimono na zem prázdné ulice.
Ještě dlouho by se pánové ochromeně dívali na povalující se kimono na konci ulice, kdyby nebylo náhlého zašustění v keři. Do jednoho sebou všichni trhli.
Instinktivně se otočili k zdroji zvuku, ke svému překvapení uviděli jen dlouhý černý ocásek a malé, žluté, třpytící se oči.
„Zatracená kočka!“ všichni svorně vyhrkli a v duchu se ostře pokárali za svoji zbabělost.
„Hej, pojďte sem!“ zavolal Shikamaru, který už zaujatě zkoumal místo, na kterém ještě před chvílí stálo to děsivé TO, a vyburcoval Naruta a Sasukeho, kteří jako v bdělém snu ještě sledovali místo, odkud vyběhla kočka, k činu.
„Našel jsem tu zajímavé stopy a pár chlupů,“ pokračoval v řeči Shikamaru, když se konečně k němu dobelhali jeho druhové.
„Stopy vypadají jako lidské,“ pronesl Sasuke, který také začal prohlížet zbytky, co po sobě nechalo TO, „ale ty chlupy vypadají jako zvířecí!“ V duchu přitom zabrouzdal ke svému dávnému mistrovi.
„Myslím, že by to někdo měl donést do vyšetřovacího týmu,“ nadhodil Shikamaru, „Sasuke?!“
„Dobře víš, že z toho místa mám husí kůži!“ zabručel Sasuke.
Trojce se chvíli dohadovala, který z nich donese vzorky do vyšetřovacího týmu, když v tom Shikamaru zařval: „Ticho! Něco jsem zaslechl.“
Všichni okamžitě zpozorněli a začali se rozhlížet po okolí. Najednou z míst, kde stál Naruto, se ozval poněkud podivný zvuk. Sasuke i Shikamaru se rychle otočili směrem k Narutovi. Uviděli Naruta, jak tam stojí s rukou přitisklou na břiše a poněkud sklesle, ale s úsměvem na tváři jim povídá: „Ach, vypadá to, že začínám mít trochu hlad.“ Shikamarovi se ulevilo a Sasuke se ihned do Naruta vyčítavě pustil, jak je možné, že v takové chvíli může myslet na jídlo.
Jejich hádku přerušilo šustění, které přicházelo z druhého konce ulice.
„Támhle něco je!“ vyhrkl Shikamaru a vydal se tím směrem.
Naruto a Sasuke zůstali za zády Shikamara a pošťuchovali ho dopředu se slovy: „Shikamaru, neboj se, jsme hned za tebou.“ Ale dělala se větší a větší mezera.
Najednou Shikamaru vyhrkl: „Tam je TO,“ a ze strachu se rychle přikrčili, ale Sasuke omylem praštil Shikamara do hlavy. Z ničeho nic Shikamaru vyhrkl: „Mám nápad, Sasuke, mám v ledvince tři kunaie, odlákej jeho pozornost!“
Sasuke mu naštvaně řekl: „Proč já, a ne Naruto?“ V tu samou chvíli, co to dořekl, se otočil doprava, protože mu bylo divné, že se o něho Naruto přestal opírat. Když uviděl, co Naruto dělá, začal řvát: „Narutooo! Nemohl jsi to ještě chvíli vydržet, divíš se, že jsou tak velké náklady na úklid Listové, ale ty sám jsi tu pozvracel květináč!“
Shikamaru šťouchl do Sasukeho se slovy: „Házej!“
Sasuke už toho začínal mít plný zuby. Byl unavený už při focení tý blbý kolekce pro nějakýho Kusabu, kterýho ani nezná, a jako by to nestačilo, museli zrovna jeho potkat dva opilci. Což o to, u Naruta by to ještě chápal, ale že se zřídí i Shikamaru?! Navíc začali blábolit nesmysly o strašidelným TO. Cožpak to jde, aby se on, Uchiha Sasuke, lekl kočky?
Odhodil starosti za hlavu, pohlédl na žalostný obraz Naruta, a pak po očku koukl na Shikamara, který mu právě vnutil tři kunaie.
„Dneska na to kašlem, kluci. Hinatu bych ještě přežil, ale nechci být u toho, až se Shikamaru vrátí domů poblitej.“
„Cože?! A co TO?“ zděsil se Shikamaru, v obličeji celý bílý.
„Ale vždyť to byla jenom kočka, sice velká černá kočka a asi pěkně divoká, ale jenom kočka,“ odpověděl mu pohrdavě Sasuke a v duchu přemýšlel, co si s těma dvěma počne.
„Ale… Ale… Ale já jsem viděl děsivé monstrum. Cenilo na nás zuby a bylo velké…“ mudroval nahlas Naruto stále skrčený nad květináčem.
„Vždyť říkám, že byla velká a divoká. Určitě jste ji potkali někde u Tsunade poté, co jste se ožrali a začali jste si na ni ukazovat a smát se jí, že?“ odpověděl Sasuke, snaže se zakrýt svoji nelibost, že jim pořád něco musí vysvětlovat.
„A proč reagovala na TO?“ argumentoval Shikamaru s opileckým úsměvem.
Sasuke chvíli přemýšlel, jak na to odpovědět, a proč doopravdy reagovala na TO, a pak mu to docvaklo: „Naruto, pamatuješ na Toru, kočku manželky bývalého feudálního pána?! Určitě to byla ona, a ještě vyrostla. Proto reagovala na TO - je to část jejího jména.“
„Hehe, ale že sis cvrknul, Shikamaru, co? Já jsem přeci jasně věděl, že to je jenom kočka, to já jsem vás jen tak… škyt… to… zkoušel, jak jste ve střehu.“ Naruto se přemístil na všechny čtyři a neobratně se pokoušel Rasenganem posvítit do poklopu kanálu. „Neviděl někdo moji botu?“
„A je to tu. Jsem zvědavý, jak z toho vybruslíš.“ Sasuke s neznatelným pobavením ve tváři kývl směrem k postavě, která se k nim kvapem přibližovala.
„Neéé, to né! Dej mi ještě pár hodin, Temari!“ zajíkavě zaprosil Shikamaru.
„To tak, koukej vylézt z té postele, čaj máš na stole, je skoro sedm a v osm máš být v kanceláři!“

Poznámky: 

Autoři: Poštolka, Sayoko, Akhara, Ivanitko, davidjaho, GingerHimari, Yuki Kaze-san, Hikari Wiera, Makinator, Sumýš - mořská okurka, Lee, Adsagsona, Havraní princezna, Uchiha-Mariko, Obi, Mitsuki ミツキ, zoraniz, Meliodas_of_Reim, noleda

Tato povídka vznikla netradičním způsobem, je to výsledek mise "Pokračuj v příběhu CZ", která proběhla na Konoze na podzim 2017. Bylo třeba navázat na obrázek, který je v úvodu, a postupně pokračovat, každý vždy 8-10 větami. Pestrá škála autorů dala vzniknout příběhu, který má své kouzlo a samozřejmě i problémy, ale věřte, že spolupráce to byla zajímavá a příjemná. Výsledek musíte posoudit sami Eye-wink.
PS: Koho by to snad víc zajímalo, tak zde je odkaz na misi a zde je zhmotněná příšerka TO Laughing out loud, jež patrně inspirovala některé autory. Díky všem!

5
Průměr: 5 (6 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, St, 2017-11-29 11:38 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Úplně jsem zapomněla komentovat tuto misijní povídku. Smiling Sem tam to drhne, ale jinak se povídka vyvedla. Zajímavý koncept, který se ujal a bylo by dobře, kdyby takových děl bylo více. Povídka se mi moc líbí jak tam každý vložil to svoje. Smiling

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Po, 2017-10-09 11:26 | Ninja už: 5831 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Náhodou, noledko, já díky téhle misi zavzpomínala na staré dobré časy, kdy se spoluautorské FFky psaly často. Mise se povedla, výsledky obou jsou opravdu moc povedené. Smiling
Vzhledem k tomu, že jsem si pro sebe uzmula druhé místo, tak se mi navazovalo docela dobře. Tady mise má třeba výhodu v tom, že to bylo omezené na 8-10 vět, což je docela dobře proveditelné, jenom člověk trochu musí zapojit mozek, aby to dávalo smysl. Laughing out loud

Trochu jsem se prošla v prachu na FF půdě a vyhrabala z nostalgie tenhle megalomanský projekt (Spoluautorská FF), který plánovala Ayame-sama. Škoda, že chcípnul na mrtvém bodě, já se třeba ani nedostala k psaní! Ale byl to supr projekt... Takže jsem ráda, že jsi nám vytvořila tak pěknou misi. ^^

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Po, 2017-10-09 12:42 | Ninja už: 5164 dní, Příspěvků: 6215 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Znalec tisíce technik

Ja som sa minulý rok pokúsil zneužiť jedno už existujúce mŕtve vlákno na vytvorenie poviedkovej hry - takej vážnejšej verzie "bitky o kopec": https://konoha.cz/?q=node/107109

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, Ne, 2017-10-08 23:46 | Ninja už: 2628 dní, Příspěvků: 1368 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Když se to vysvětlí jako Shikamarův sen, tak to naprosto dává smysl. Laughing out loud
Jak se to psalo? Nacpat do deseti vět něco smysluplnýho, co naváže na ostatní, bude se na to dát navázat a nějak to posune děj, je docela těžký. A když už jsem to konečně napsala, tak najednou koukám, že tam přibyl další příspěvek. Laughing out loud Ale fakt mě bavilo to sledovat. Taky jsem docela dlouho přemýšlela, jestli se mám spíš držet při zemi, nebo si vymýšlet dle libosti. Příště už bych zvolila tu druhou možnost - to TO mě teď trochu mrzí, protože všechno dost zamotalo (a navíc se nakonec ukázalo, že je to Boruto Laughing out loud ). Kdo ví, co by bylo třeba z příběhu o Sasukem a fotografovi. Ale říkala jsem si, že by se z TOHO mohla vyklubat nějaká vlastně docela přítulná příšerka, a ono to nakonec dopadlo ještě líp. I když ta kočka teda musela pořádně vyrůst. Laughing out loud
Moc děkuju noledě za perfektní misi s perfektním obrázkem. Smiling
(Ale co měl Sasuke pod kimonem jsme nezjistili...)

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Po, 2017-10-09 00:33 | Ninja už: 3853 dní, Příspěvků: 7435 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

BoruTO Laughing out loud...
Hele, no co má Sasan pod kimonem...jediný, kdo to ví, je patrně Shikamaru Sticking out tongue.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2017-10-08 20:03 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Už jsem na Konoze viděla hodně spoluautorek, ale takovou asi ještě ne. Musím říct, že vám to šlo skvěle a bylo úžasné tu spolupráci sledovat. Kdyby se chtěl někdo podělit - zajímaly by mě vaše dojmy; zda se vám to psalo dobře, jak se navazovalo a tak? Smiling
noledo, nakreslila jsi krásný obrázek (ach, ty Uchihy prostě umíš a ten Shikamaru... ^^); díky němu vznikly příběhy vskutku originální. Kdo by si pomyslel, že z černého stínu české straně vzejde tajemné TO, natož co se pod ním skrývá. Hoši zažili večer, na který jen tak nezapomenou. (A hlavně Shikamaru, chudák xD) Chvíli jsem myslela, že zůstanou v pěkně bludném kruhu, ale nakonec se TO rozlousklo. A jen dobře, že rozlousklo.
Jsem ráda, že to s ffkou vyšlo Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Atreides
Vložil Atreides, Út, 2017-10-10 21:03 | Ninja už: 5501 dní, Příspěvků: 271 | Autor je: Student Akademie

Pocity ze psaní? Byla to zajímavá zkouška. Chtěl jsem povídku nechat onom prvotním rozjuchaném stylu, avšak náhle přibyli komenty táhnoucí to do hororu. No a co včil? I když sem to pročítal několikrát, tak nevim proč, ale prostě mě to tam nesedělo. Tak jsem to zkusil hodit zpátky do kolejí, což byl docela problém. No zprvu nebyl, jelikož sem psal, psal no a zrazu je to už víc jak dvacet řádků. Laughing out loud K tomu přibyl problém to nějak smysluplně navázat. Měl jsem ještě několik vět, které by ten přechod zjemnili, ale limit byl dán. Nu musel jsem je oželet. Možná sem to naboural, možná ne. To ať posoudí ostatní. Smiling Při takovéto hromadné akci je myslím lepší vymýšlat capiny než nějaké vážné věci.

Spoluautorské povídky jsou dle mého názoru těžká a hodně špatně proveditelná záležitost. Každý autor je totiž persóna sama o sobě. Každý má jiný styl vyprávění, jiné podtexty a konckonců i rychlost práce. Proto mnoho povídek, co jsem dříve četl zkrachovalo. Autoři jeli na přeskáčku a některý z nich se zasekl a byl konec.
Napadá mňa jenom jeden jediný proveditelný způsob. Aby příběh měl jednotné události a každý autor psal rozdílné prostředí, postavu, a ve finále i příběh, který by se však odehrával ve stejném světě a navzájem se prolínaly, ovlivňovali atd. Toť můj skromný, zanedbatelný názor. Smiling

"War. War never changes..."

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Ne, 2017-10-08 20:19 | Ninja už: 3853 dní, Příspěvků: 7435 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Taky jsem ráda, že mě v tom ostatní nenechali vykoupat a že se tak skvěle snažili. Já si vždycky vymyslím nějaku šílenost a pak trnu, co se bude dít. No, zatím se mi ještě nepodařilo se znemožnit před dvěma národy, ale budu se vytrvale pokoušet dál Laughing out loud!
Ohledně tvého dotazu - osobní pocit skvělý - ještě umím napsat 10 vět Laughing out loud! Ale bylo to dobrodrůžo, protože jsem byla poslední a potřebovala to nějak smysluplně ukončit. Takže jsem měla svou část napsanou půl hodiny před uzávěrkou a modlila se, aby už nikdo nepřispěl, jinak bych to nestihla přepracovat. Není to úplně jednoduchý, když nevíš, zda tě někdo v poslední vteřině nepředeběhne. Děkuji za vydání! Byly tam nějaké chyby (krom toho nadpisu Smiling)?

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Ne, 2017-10-08 20:40 | Ninja už: 5620 dní, Příspěvků: 2346 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Se závěrem věřím, není jednoduché příběh jen tak ukončit, ale poradila sis skvěle a vtipně xD Je zajímavé sledovat, jak z jednoho obrázku vyšly tak rozdílné příběhy; jak lidé odlišně přemýšlejí, jak k tomu přistupují. Nakonec jsou tu obě fanfikce, tak se může porovnávat Smiling
Drobnosti, celkově není vůbec zač Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Ne, 2017-10-08 21:06 | Ninja už: 3853 dní, Příspěvků: 7435 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Ono asi dost záleží, jak se začne, ti ostatní už musí ctít předešlý děj, i trochu formu a celkové ladění. Jsem ráda, že se vydaly obě pro porovnání. Inu pokus to byl Chcíp. Vždycky to může být lepší, ale spíš jsem počítala s tím, že to dopadne o mnoho hůř, byla jsem mile překvapena, jak to lidem šlo. Máte v sekci zdatné spisovatele a spisovatelky!
Ještě jednou díky za pomoc, byla to pro mě zajímavá editorská zkušenost na poli pisatelském Eye-wink.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE