manga_preview
Boruto TBV 09

Houki (Takumi)

Houki.jpg

Houki (宝亀) byl ninja z vesnice Takumi a zároveň velitel skupiny Shitenshounin. Poprvé se objevil ve 216. díle anime Naruto.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhSpolečně se svou skupinou unesl Gaarovu studentku Matsuri. Jejich cílem bylo získání Shukakovy síly, aby mohl oživit ultimátní zbraň vesnice - Shitenshouninjejich zakladatele Seimeie.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhNa svůj boj s Gaarou přivolal všechny zbraně svých padlých týmových kolegů, které tak v boji zkombinoval. Protože Gaara již neměl dostatek chakry a došla mu jeho zásoba písku, byl rychle poražen. Na pomoc mu sice Zajetí Gaarypřispěchal Uzumaki Naruto, ale i ten nebyl dost silný na to, aby vydržel bojovat proti síle zkombinovaných zbraní z vesnice Takumi. Houki chtěl Naruta dorazit, ale vložil se do toho Gaara a využil poslední špetku své chakry, aby Naruta ochránil. rozčilený Houki svou pozornost zaměřil zpět na Gaaru a uvěznil ho ve sféře, která z Gaary vytahovala zbytek jeho chakry.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhHouki pomocí Gaarovy chakry a obětováním svého těla a životní síly Houki oživování oživil Seimeie - zakladatele vesnice Takumi. Protože Gaarova chakra byla vyčerpána, začal se pomalu proměňovat do podoby Shukaka. Nakonec ji však silou vůle potlačil, vlastní silou zabil Seimeie a zároveň tak i Houkiho.

Vzhled a osobnost

Houki byl výbušný a velmi sebevědomý. Měl štíhlou tvář s vyčnívající spodní čelistí, výrazné černé kruhy pod očima a hnědé vlasy stažené dozadu. Nosil světle béžovou ochrannou čelenku se symbolem vesnice Takumi. Stejně jako ostatní členové Shitenshounin, i on měl na sobě dlouhý fialový plášť. Na zádech měl připevněný bílý meč.

Schopnosti

Houki byl velmi schopným protivníkem. Vynikal v taktice a bitevní strategii, což dokázal tím, že i když byl zatlačen do rohu, měl esa v rukávu a ukázal tím, že myslel několik kroků napřed. Houkiho meč

Bukijutsu
Houki byl specialista na zbraně, převážně na sečné zbraně. Hravě dokázal odrazit nejen Naruta, ale i Gaaru. Legendární zbraně používal s naprostou přesností. Nosil nepojmenovaný, dlouhý, černý meč pomocí kterého dokázal volně manipulovat s obrovským množstvím ohně.

Houki, stejně jako Seimei, zkombinoval všechny zbraně a vytvořil tak jednu jedinou zbraň a zelené vznášející se orby, které mu umožnily létat.

Zajímavosti

  • Jeho jméno znamená "vzácná želva". Vychází z Genbu - Černé želvy na severu, což je jedno ze čtyř čínských souhvězdí. Symbol souhvězdí je ale velmi často želva společně s hadem. Ve východní asijské mytologii není souhvězdí pojmenováno po zvířeti, je známo spíše jako "Černý válečník" (v čínštině znám jako Süan-wu, v japonštině Genbu, v korejštině Hyeonmu, ve vietnamštině jako Huyền Vũ. Souhvězdí reprezentuje sever a zimní období.
Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí