manga_preview
Boruto TBV 07

Taizou

02.jpg

Taizou (タイゾウ) byl obyvatel Země předků a blízký přítel Ootsutsukiho Asury. Poprvé se objevil ve 465. epizodě Shippuudenu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhJako malí si Taizou, Asura a další děti hráli kolem vesnice. Malý TaizouJednoho dne Taizou navrhl lov na obrovského kance. Jenže skupinku překvapilo, jak veliké zvíře je, a tak se rozhodli utéct. Když vyšplhali na strom, Taizou prosil Asuru, aby se chránil pomocí ninshuu, jenže to Asura nedokázal. Poté, co se pes Shiro obětoval, objevil se Asurův starší bratr Ootsutsuki Indra a zachránil je.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhO několik let později Taizou Asuru žádal o to, aby pokácel v lese několik stromů, aby vytvořil zkratku, která by prospěla vesnici. Jenže Svázaný Taizounakonec vyplavalo na světlo, že Taizou ve skutečnosti plánoval prodat dřevo, aby mohl své nemocné matce koupit léky. To rozzuřilo Indru, který trval na Taizouově potrestání za to, že zradil vesnici. Asura však z Taizoua necítil žádný špatný záměr a osvobodil ho z vězení, i když se za to musel zpovídat svému bratrovi.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPo nějakou dobu se Taizou schovával v chatrči. Jeho přátelé Gasuka a Edashi ho informovali o Hagoromově rozhodnutí poslat své syny na dlouhou cestu. Taizouova matka, která se díky lékům uzdravila, Taizoua urgovala, aby se na cestu vydal s Asurou, což se nakonec stalo. Taizou společně s Asurou ušli dlouhou cestu až do vesnice, v které se nacházel Boží strom. S pomocí místní dívky Kanny také přišli na to, že obyvatele vesnice sužuje záhadná nemoc. Taizou a Kanna Asuruovi pomohli porazit strážné hlídající Boží strom a doprovodili ho do Taizou a Asura cestujíjeskyně. Díky tomu se dozvěděli, že malé stromky z Božího stromu vytvářejí velmi kvalitní půdu, jenže kvůli živinám ze stromků jsou vesničané nemocní. A tak Taizou společně s Asurou stanul před stařešinou vesnice. I když si stařešina uvědomoval pravdu o Božím stromě, odmítl Asurovu žádost stromky zničit a poznamenal, že než se tyto stromky objevily, zemřelo kvůli neúrodné půdě mnohem více lidí. Taizou se chtěl vzdát a zamířit zpátky domů, jenže Asura se rozhodl, že jediný způsob, jak lidem pomoci, je najít jim nový zdroj vody. Navzdory Taizouovým protestům Asura začal neúnavně vykopávat studnu, a tak se k němu Taizou nakonec připojil.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhVesničané, inspirovaní Asurovým nezištným jednáním, mu začali pomáhat. Během toho je Asura začal učit Ninshuu, které použili k dalšímu stavění studně. Až po roce teprve narazili na vodu a vedle vesnice se naplnilo obrovské jezero. Vesničané poté spálili stromky z Božího stromu a nemocní lidé se díky čisté vodě a ninshuu začali uzdravovat. Asura dokončiv svou práci, chtěl, aby vesničané poznali místo, kde se naučil ninshuu, a tak se společně s mnoha vesničany včetně Kanny vrátil domů.

Osobnost

Taizou byl velmi iniciativní a bezstarostný muž. Bezmezně miloval svou matku a zašel až za hranice zákona, aby ji vyléčil. Byl loajální svému příteli Asurovi a dlouho ho doprovázel, i když Asura zpočátku protestoval. Taizou sám uznal, že není velkým myslitelem, ale vždy nezávisle na situaci se tento Taizounedostatek snaží dohnat podporováním ostatních.

Vzhled

Taizou měl krátké, špičaté černé vlasy s hnědou pěšinkou a černé oči. Jako dítě nosil šedý kabátec připomínající zástěru, který byl uvázán bílou šerpou. Pod kabátcem nosil prosté khaki tričko, nosil také prosté kalhoty a hnědé sandály. Jako dospělý nosil obyčejné světle šedé triko, pře pas tmavě šedou zástěru svázanou v pase hnědým páskem, světle šedé kalhoty, šedé sandále a bílé bandáže ovázané přes zápěstí a kotníky. Během jeho cesty po Asurově boku nosil ještě slaměný klobouk, bílý plášť, který zakrýval i jeho hlavu, šálu a šedý opasek uvázaný přes hrudník.

Schopnosti

Zpočátku se veškerému učení ninshuu vyhýbal, protože jeho matka byla proti,Taizou se učí ninshuu ale nakonec se Taizou naučil ninshuu od Asury. Po měsících studia se Taizou naučil, jak vyvolat chakru, aby mohl pomáhat Asurovi.

Zajímavosti

Taizou (胎蔵) je název buddhistické „Říše lůna“. Jedná se o metafyzické místo, které obývají Králové moudrosti.
Druhé čtení jména Taizou (退蔵) znamená hromadění, „křečkování“.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí