manga_preview
Boruto TBV 08

Ootsutsuki Shiro

01.jpg

Ootsutsuki Shiro (シロ) byl pes ze Země předků a mazlíček Ootsutsukiho Asury a Indry. Poprvé se objevil ve 465. epizodě Shippuudenu.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhOotsutsuki Shiro často doprovázel Asuru s Indrou, když si oba chlapci hráli venku. Jednoho dne Jednoho dneUmírající Shiro Taizou navrhl lov na obrovského kance, který se potuloval v okolí. Právě Shiro si jako první uvědomil, jak obrovské a nebezpečné zvíře to je, a tak se děti rozhodly utéct. Když byl Asura ve smrtelném nebezpečí, Shiro se snažil na kance zaútočit. Kanec ho však lehce přemohl a Shira zabil. V tu chvíli dorazil Indra a kance zabil, přičemž během toho probudil svůj Sharingan. Asura poté Shira pohřbil.

Osobnost a vzhled

Shiro byl veselý a dobrodružný pes, často se nadchnul Asurovými a Indrovými hrami. Byl ochranářský a loajální. Shiro byl malé psí plemeno se světle hnědou srstí na hřbetu a bílou srstí na břiše, končetinách a okolo tlamy. Také měl nad očima dvě bílé, malé a Shirův hrobkulaté značky připomínající obočí.

Odkaz

Indrův Sharingan probudila buď samotná smrt Shira nebo celá stresující událost. Asura velmi často navštěvoval Shirův hrob, u kterého se modlil. Na jedno výročí Shirovo smrti navštívil modlícího se Asuru i jeho otec Ootsutsuki Hagoromo. Poté, co Hagoromo spatřil synovu lásku a oddanost k těm, co miloval, začal o Asurovi uvažovat jako o následovníkovi ninshuu.

Zajímavosti

Slovo shiro lze přečíst několika významy:
白 - běloba
城 - hrad
代 - náhrada

Na článku pracovali: 
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí