manga_preview
Boruto TBV 09

Uzumaki Ashina

Anime_999eda_5471122.jpg

Uzumaki Ashina (うずまきアシナ) je vůdce Uzumaki klanu z dob válčících klanů a založení Listové. Klan sídlil v Zemi Víru, konkrétně ve Skryté Vířivé, a byl vyhlášený svými pečetícími technikami. Přátelil se s příbuzenským klanem Senju. Poprvé se objevil v 500. kapitole mangy a 247. dílu Shippuudenu.
Ashina byl starší muž s dlouhými bílými vlasy a fousy; je velmi pravděpodobné, že byly původně rudé, tak charakteristické pro klan Uzumaki. Bylo mu skoro sedmdesát let. Specializoval se na používání fuinjutsu, v němž neměl rovného soupeře a zřejmě je praotcem konožských pečetících technik - mnoho pečetících technik pochází právě od Uzumaki klanu, příkladem Narutova pečeť, která poutala Kyuubiho.
Ashina právě díky mocné pečetící technice v okamžení v anime porazil obrovského netvora, boj sledoval i samotný Senju Hashirama (Svědky boje můžeme být v 247. díle Shippuudenu, tam také Kushina mluví o svém klanu.) Nosil dva meče, zřejmě vynikal i v kenjutsu.

Jeho jméno je odkaz na jméno klanu z doby válčících klanů v Japonsku (tomuto období japonských dějin se říká Sengoku Jidai). Po velké bitvě klan zanikl.
Může také odkazovat - nebo být přímo inspirován postavou jménem Ashinazuchi, což byl otec Kushinadahime, bohyně rýže a manželky boha bouří a moří z japonské mytologie. Susanoo pro svoji ženu postavil svatyni/palác v městě jménem Suga a ustanovil Ashinazuchiho její hlavou. Odkaz na tuto bohyni vidíme i u Kushiny.

Na článku pracovali: 

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí