manga_preview
Boruto TBV 13

Někdo, pro koho stojí za to zemřít

Vyvedli mne z tmavé chodby, ruce svázané za zády. Nikdy jsem si nemyslel, že skončím takhle. Slunce mě ostře udeřilo do očí, musel jsem sklonit hlavu. Strážím se můj čin nezdál, donutily mne ji znovu narovnat.

Byl jsem doveden až k široké římse vysoko nad hlavami zástupu tísnícího se pode mnou. Dav se vzdouval jako voda velkého oceánu čeřená silným, divokým větrem. To já jsem byl onen vítr. Já jsem bouřil davy a stavěl nejlepší přátele proti sobě. Celou vesnici jsem rozdělil na dva tábory. Co jsem to provedl?

Zničil jsem klid ve vesnici, kterou jsem miloval a chránil. Byl jsem ochotný položit za ni život. Obětovat pro ni cokoliv, rodinu, přátele, vše co jsem kdy měl. Ale ne takhle. Takhle potupně. Jako zločinec. Musím zemřít před zraky lidí, na kterých mi vždy záleželo. Já je už asi nezajímám. Jsem jen další bezejmenná oběť, jedna z tisíce mrtvých duší, které položili život pro dobro své drahé vlasti. Jenže o mě si to nikdo říkat nebude. Nebude ze mě hrdina, který se obětoval, aby přinesl vesnici mír. Ne teď.

Stráže mi zatlačily na ramena tak silně, že jsem klesl na kolena. Muž v drahé róbě si stoupl vedle mě a rozvinul svitek. Nevnímal jsem ho, nevnímal jsem nic. Křik davu utichl, obraz se rozmazal. Zatočila se mi hlava, zavřel jsem oči. Snažil jsem se uklidnit, ale nešlo to. Panika mnou prostupovala jako ostrý nůž. Uvědomoval jsem si, že tohle je můj poslední den.

Už nikdy nespatřím východ ani západ slunce. Už nikdy neuslyším šťastný dětský křik a veselé cvrlikání ptáčků za oknem. Už nikdy déšť neschladí mou rozpálenou kůži. Už nikdy…

Otevřel jsem oči a vzhlédl k nebi. Stále bylo ticho, zvuky byly přebytečné. Teplo a světlo zářícího kotouče mě izolovalo od okolního světa jako bych byl zabalen do vaty. Ta pověstná vata mě donutila vzpomínat.

Vzpomínal jsem na nádherné chvíle s tebou. Seděli jsme v parku, byla to naše první schůzka a já měl nehoráznou trému. Chtěl jsem ti říct, že tě miluju, ale ty jsi mě umlčela. S naprosto vážnou tváří jsi tvrdila, že bych svými slovy zničil dokonalou harmonii přírody. Smála ses tím svým krásným, vysokým smíchem, když jsem se na tebe překvapeně díval. Pak jsi mě políbila, krátce, ale láskyplně.
„Smrt! Smrt! Smrt!“
Skandování davu mě vytrhlo z uklidňující vzpomínky a vrátilo zpět na zem. Radši bych dál utíkal do snu, než stál čelem ke kruté realitě a poslouchal rozsudek z úst tlustého, bohatého soudce.

„Za trestný čin vraždy…“

Teprve teď mi došlo, proč tu vlastně jsem. Já zabil. Mimo misi. Civilistu…
Temná noc. Foukalo. Já se vracel z mise a ty asi z práce v Ichiraku, tvého zaměstnání. Zničehonic se jakoby odnikud objevilo pět temných siluet.

Obklíčily tě. Nejsi kunoichi, neměla ses jak bránit. Musel jsem ti pomoct.
Po několika kopech a úderech ležely na zemi. Čtyři siluety se zvedly, ale ta pátá. Bylo mi jasné, že ten muž je mrtvý.

Brečela jsi mi v náručí, ale byla jsi v pořádku. Snažil jsem se tě utěšit. Říkal jsem ti, že teď už jsi v bezpečí a to je hlavní. Neposlouchala jsi. Pořád jsi opakovala něco o vraždě a smrti. Byla jsi vyděšená a klepala jsi se.

Čekali jsme do rána. Když první paprsky ranního slunce ozářily liduprázdnou ulici, spatřil jsem, čí smrt jsem způsobil. V temně rudé, pomalu v hlíně pomalu se ztrácející krvi ležel syn feudálního pána.

Nemělo to cenu, šel jsem se přiznat. Přeci se říká, že přiznání je polehčující okolnost. Jenže jsem zapomněl na jednu zásadní věc. Smrt člena panovníkovi rodiny zaviněná jinou osobou má jen jeden trest. A to za všech okolností.

Nikdo se nestaral o psychické trauma mé lásky, ani o čin mrtvého následníka postu feudálního pána v Zemi Ohně. Nikoho nezajímaly okolnosti.

„…se odsuzuje Hatake Kakashi, shinobi z Vesnice skryté v listí, k trestu smrti,“ dav se souhlasně rozkřičel. Zjevně už na mé straně není nikdo, možná až na jednoho člověka.

„Ale kvůli činům, které vykonal pro svou vesnici, je mu dovoleno spáchat Seppuku,“ dav začal nesouhlasně bučet.

Chvíli trvalo, než se dav uklidnil. Pak se teprve mohlo přistoupit k obřadu. Začal jsem počítat poslední minuty mého života. Meč byl přinesen, kat se také dostavil.

„Já to zvládnu sám.“

„Opravdu?“ zeptal se posměšně soudce.

„Ano,“ nevrle jsem zavrčel.

Popravčí, jenž měl ukončit mé trápení setnutím hlavy, odešel. Rozvázali mi ruce, promnul jsem si zápěstí. Opět jsem pomyslel na tebe. Brečíš teď někde v koutku? Křičíš s davem a přeješ si mou smrt?

Uchopil jsem do rukou chladný kus oceli, který mi měl vzít poslední naději na alespoň trochu radostný život s tebou. Nějaký čas jsem se odhodlával. Vzít si život bylo těžší, než jsem si myslel, těžší než nás učili. Naposledy jsem si vzpomněl na tvé tenké rty, jak šeptají ta něžná slůvka. Bodl jsem…
Ostrá bolest mi pronikala celým tělem. Snažil jsem se, aby na mně nebylo nic znát. Nechtěl jsem udělat radost škodolibému soudci a už vůbec ne davu, který byl ovládán jako stádo ovcí.

Čepel pomalu prokluzovala orgány. Klečel jsem v krvi, pomalu jsem upadal do konejšivé tmy. Nastal čas.

Vytáhl jsem si meč z břicha a nasměroval ho k odhalené šíji. Tak tohle je konec? Člověk přestane vnímat realitu a myslí jen na věci, na kterých mu doopravdy záleží?

Já myslel jen na tebe. Viděl jsem tvou veselou, usměvavou tvář, tvé jemné kaštanově hnědé vlasy a hlavně tvé důvěřivé černé oči, které dokázaly říct víc než tvá výmluvná ústa.

Vždy tě budu milovat, Ayame…

Poznámky: 

Ne, nedepkařím Laughing out loud jen se mi to píše líp, i když ani tak to žádná sláva není.
No, inspirací mi byly písničky Somebody to die for (Hurts) a Take me to church (Hozier)-tady spíš ten klip.

Odvážní jedinci, kteří se dočetli až sem mají velkou pochvalu a doufám, že se ještě někdy vrátí na mé povídky. Smiling

4.555555
Průměr: 4.6 (9 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Grunzon Uchiha
Vložil Grunzon Uchiha, Čt, 2016-02-25 17:36 | Ninja už: 3146 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Mise V : fakt dobry přiběch mě moc zaujal dobry vipracovany ff, zajimvi přiběch keri chce udělat jeden ninja spousty věci proto aby ho uznavali ale ve smrty historie na to aby bil slavny a všichni věděli okom de to jde dobry na Ayame je dobry na ukončeny sve poslednych slov ve sponinkach.

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, So, 2016-02-06 22:50 | Ninja už: 6008 dní, Příspěvků: 2208 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Líbilo se mi to. x) Na nováčka slušně napsané. Četlo se to pěkně, i když jsem si až do zmínky o Kakashim představovala typické středověké veřejné popravy. To je jenom detail.
I mistr tesař se někdy utne. Dokážu uvěřit, že Kakashi mohl zpanikařit, mohlo se stát dalších tisíc věcí, které se v tu chvíli staly. Možná by to bylo uvěřitelnější, kdybys to více rozepsala. K oblíbenosti taky moc výhrady nemám. Snažím se do toho nám servírovaného Naruta světa šťourat realistickým způsobem a nebráním se jiným úhlům pohledu. Kakashiho otce nenáviděla vesnice tak, až si vzal život. Kde je důkaz, že jeho syn je všemi oblíben? Že spoustě lidem kvůli minulosti jeho otce neleží lidem v žaludku? Dokážu si představit, že by Kakashiho neúmyslné zabití vyvolalo veřejný odpor, obzvlášť, pokud by byl dědic feudálního pána mezi civilisty oblíben. Což je jedna z vícero možností samozřejmě. x)
Pokud píšeš povídky s něčím, kde si nejsi jistá fakty, vyhledej si informace. To je jenom dodatek k tomu, co napsal Palantir, povídka je více uvěřitelná, pokud máš správně fakta. Je to puntičkářství, ale i to tvoří příběh. ^^
Ještě další věc. Trochu mě rušilo, že vzpomínky nejsou nijak rozlišené. Je to můj osobní pocit, ale rozhodně je lepší něco takového nějak graficky rozlišit. x)
A nakonec... Dav se vzdouval jako voda velkého oceánu čeřená silným, divokým větrem. To já jsem byl onen vítr. Tohle je prostě geniálně napsané. Rozhodně se vrátím. ^^

Obrázek uživatele Shoney
Vložil Shoney, So, 2016-02-06 22:07 | Ninja už: 4056 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Ta seppuku, připomněla mi 47 róninů. Jen tak okrajově.
Jak už tady holky zmiňovaly, taková davová nenávist je přeci jen trochu mimo. Spíš bych si dokázala představit zcela opačný postoj obyvatel, ať už se na to dívám, jak chci. Kakashi byl dost důvěryhodný, aby ho už dříve zvolili na post hokageho, takže nemyslím, že by se k němu všichni obrátili zády - natož si jeho smrt užívali. Kdybys nechala Kakashiho spáchat něco jiného, nejspíš by se to bralo jinak. Smiling
Ale ze začátku jsem myslela, že nám vedou Itachiho. Kakashi mě dost překvapil. ~^^

it's only cannibalism if we're equals

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, So, 2016-02-06 21:40 | Ninja už: 5341 dní, Příspěvků: 6230 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Úplne zásadná vec, ktorá to celé kazí, je spôsob popravy. Je takmer fyzicky nemožné vykonať sepuku mečom. A už vôbec, aby si niekto sám usekol hlavu. Useknutie hlavy je v tom celom iba akt milosti zo strany niekoho, kto asistuje, nie nevyhnutná súčasť samovraždy. Toto by som iste korigoval.

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, So, 2016-02-06 19:52 | Ninja už: 5798 dní, Příspěvků: 2349 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Miluju Take me to church, je to jedna z mých nejoblíbenějších písniček ^^ A klip k ní znám.
Líbí se mi název. Líbí se mi atmosféra i styl, líbí se mi narážka na "všichni jsou si rovni, ale někdo si je rovnější". Jediné, s čím bojuju, je ten Kakashi. Zabít civilistu - pochopím; brání milovanou ženu, má strach a je v afektu, to by se mohlo stát i zkušenému. Možná kdybys tam pár větami situaci naznačila, bylo by to pro Kakari uvěřitelnější. Nevím.
Já mám spíš problém vidět toho Kakashiho tolik vesnicí nenáviděného, posílaného na smrt. Ale jak se mi to postupně v hlavě urovnává... asi jo. Je to jen o tom oprostit se od Naruta jako mírumilovné mangy (anime), jak je nám předkládaná a vidět ten potenciální svět Naruta takový, jaký měl být. Svět shinobi.
Už si na tu myšlenku zvykám. Je to trochu odlišnější přístup, než jaký je nám servírován. Proč ne Smiling
Dav se vzdouval jako voda velkého oceánu čeřená silným, divokým větrem. To já jsem byl onen vítr. Nejlepší, tohle je vážně bezvadné.
Musela jsem si k tomu Take me to church pustit xD

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, So, 2016-02-06 15:06 | Ninja už: 5479 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Děkuji za pochvalu ^^
Ale ne, teď vážně, povídka se mi líbila! Četla se plynule, téma mě zaujalo, i když je tedy pravda, že jsem trochu bojovala s uvěřitelností toho, že by zrovna tak zkušený shinobi, jakým Kakashi je, neodhadl svou sílu a způsobil smrt civilisty, ale jinak nemám vážnějších výhrad, ba naopak Smiling
A určitě se vrátím Eye-wink

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF