manga_preview
Boruto TBV 09

Tanec iluzí 03 - Touha jít domů

Zhluboka dýchala a snažila se uklidnit. Černý šátek přes oči jí znemožnil vidět své okolí. Snažila se vnímat ostatními smysly, ale duše se jí třásla strachem. Jakým peklem si bude muset projít dnes? Pokusila se pohnout rukama. Sykla bolestí, když se jí do zápěstí zařízla ostrá lanka. Okamžitě ruce stáhla zpět k opěradlům židle. Raději se soustředila na okolí. Chlad ji něžně hladil po pokožce, zklidňoval spalující bolest. Cítila vlhkost, ale žádnou plíseň. Opatrně zašoupala chodidly o povrch. Kámen. Někde v blízkosti slyšela šum vody.
Naprázdno překvapeně zalapala po dechu, když ucítila, jak se s ní židle zvedla. Byl to tak náhlý pohyb, že opět zavadila o lanka jemně obepínající její zápěstí.
Zavřískla, když její chodidla zmrazila ledová voda.
„Pokud budeš hodná, má milá, zůstaneme jen u těch kotníků,“ zazpíval jí do ucha melodický hlas.
„Kohaku,“ vydechla snažíc se do unaveného hlasu vložit všechnu svou nenávist.
„Ano, já,“ uslyšela přitakání.
Bála se. Kohaku jí byl vždy nablízku. A to ji děsilo. Děsilo ji, jak si užívá její bolesti. Jak se vyžívá v utrpení druhých, které sám způsobil.
Zavřískla, když ucítila, jak se jí ostří hluboce zařízlo do lýtka. Horká krev jí stékala po noze. Vzápětí zraněné lýtko stiskla obrovská, nejspíš mužská, dlaň. Před očima jí vypukl ohňostroj.
Tentokrát sebou škubla a ignorovala bolest v rukou. Kdyby ho tak mohla pořádně praštit…
“Copak? Holčička je vzteklá?” zanotoval Kohakův hlas.
Chvíli byl klid, než se židle zakymácela. Na moment ucítila odpor vzduchu, pak se jí žaludek nepříjemně zhoupl a než stačila zakřičet, obklopilo ji ledové peklo. Ústa se jí okamžitě naplnila vodou, židle táhla ke dnu. Čím víc sebou zmítala, tím víc se lanka zařezávala do masa a znemožňovala pohyb.
Topila se.
V okamžiku, kdy přestala bojovat, ji voda objala a vynesla na mělčinu. Židle se převrátila nazad. Rozkašlala se ve snaze dostat všechnu vodu z plic. Přes černou látku na očích neviděla, přesto se s ní točil svět.
Uslyšela pomalé tleskání, které jí znělo velmi vzdáleně. Někdo přicházel. Někdo, koho ještě neznala. Nová chakra ji dusila, nedokázala však říci, jestli více než ta Kohakova. Obě ji děsily stejně. Jedno věděla jistě; majitel nové chakry bude stejně děsivý jako muž s jantarovýma očima. Tleskot ustal, stejně tak utichla i slabá ozvěna kroků. Hrudník se jí stáhl úzkostí, cítila, jak někdo postavil židli do vzpřímené polohy. Při nečekaném pohybu trhla hlavou vpřed, bradou se uhodila do jamky mezi klíčními kostmi, krční páteř podezřele zapraskala. Pomalu se pokusila narovnat, ale něčí ruka jí hlavu znovu surově zatlačila dolů.
„Zůstaneš tak, rozumíš?“
Z Kohakova výhružného šepotu ji zamrazilo. Když ruku stáhl, nechala poslušně hlavu sklopenou, nemělo smysl odporovat. Ne, když tu nebyl sám.
„Klid, Kohaku, nezdržím se dlouho. Nebudu ti kazit dnešní radost,“ roznesl se jeskyní dámský hlas.
Čísi dlaň, nejspíš té ženy, ji vzala za bradu a jemně zvedla hlavu, jemně nehty přejela po tváři. Měla pocit, že místo nich měla ostří. Slyšela, jak se žena pár kroky vzdálila. Pokud viděla černě, musela ji obklopit černější černá. Temnota říkává se tomu. Jenže temnota je sladká, pokaždé jí dovolila zapomenout na bolest. Ne, tohle bylo něco jiného.
Kohakova chakra zmizela. Cítila jen tu ženinu, něco bylo špatně…
Látka na jejích očích se proměnila v dým a ona několikrát zamrkala. Když si konečně zvykla na světlo, rozhlédla se kolem. Pořád byla přivázaná k židli, ale okolí se změnilo. Obloha byla brčálově zelená, světlounce modré slunce se schovávalo za fialovými, podivně zkroucenými mraky. Hory byly růžové, tráva bílá jako sníh. Jaký to groteskní svět.
Iluze, uvědomila si.
„Líbí se ti tu?“ uslyšela za sebou.
Ženin hlas se nesl vzduchem, měnil tóny, prozrazoval její náladu. Byla veselá, jako by se jí něco mimořádně povedlo. Možná ano.
Nasucho polkla.
„Ano,“ odpověděla prostě.
„Nevím, jestli bych ti to měla věřit,“ pronesla žena, když se před ní postavila. „Jsem Kesshou,“ zatrylkovala a dvakrát tleskla.
Těsně před ní se objevila lavice z černého dřeva. Dlouhé, červené šaty zašustily, jak Kesshou lavici obešla a posadila se. Světle blonďaté, skoro až bílé vlasy uvolnila z copu a přitom se jí pořád dívala do očí. Temně modré korálky pobaveně sledovaly její odevzdanost.
„Jak se jmenuješ?“ zeptala se Kesshou nakonec.
„Yuuki,“ zašeptala.
„Kohaku mi říkal, že jsi paličatá. Líbíš se mi, asi si spolu užijeme spoustu legrace,“ zachichotala se Kesshou. „Protentokrát ti tu tvou malou lež odpustím, Yuuki.“
Prsty si přejela po rtech a Yuuki neunikly dlouhé pěstěné nehty, které se ve slunci třpytily jako diamanty.
„Nechci plýtvat časem, tak se tě zeptám rovnou… Proč nám to prostě neulehčíš a neřekneš nám vše, co chceme? Hm… Počkej, na to si dokážu odpovědět sama. Tak tě to učili, nemám pravdu?“
Ticho, Yuuki mlčela.
„Věř mi, zlatíčko, já nebo Kohaku to z tebe nakonec vypáčíme.“
A tím klidný rozhovor skončil. Znovu se třásla zimou v jeskyni s černou páskou na očích.
„Hezky se bav, Kohaku,“ zatrylkovala Kesshou a odešla.
Hrozivé ticho Yuuki napovědělo, že přichází bouře.

---

Klapot podpatků donutil Yuuki zvednout hlavu. Nazvedla obočí.
„Ale? Kohaku se už se mnou nudí?“ ušklíbla se.
Snažila se vypadat sebevědomě, ale její nitro křičelo. Už se asi dočista pomátla, co ji to popadlo?
„Ale vůbec,“ zatrylkovala Kesshou. „Jenom mi dovolil půjčit si jeho hračku.“
„Tak hračku? To mě těší,“ procedila mezi zuby Yuuki.
Ano, dočista se pomátla…
„A je od něj hezké, že mi ji dokonce připravil,“ prohrábla si Kesshou vlasy, přitáhla si židli a posadila se naproti Yuuki. Seděla tak blízko, že se koleny opírala o ty její. Kesshou složila ruce do klína, napřímila se a zadívala Yuuki do očí. Úsměv najednou vyhasl, výraz tvrdl, modré oči ztmavly do nejtemnějších vodních hlubin. Yuuki přejel mráz po zádech. Kesshou se nehýbala, jen na ni zírala tím kamenným výrazem. Snažila se od ní odtrhnout pohled, ale nemohla. Ledové modré hlubiny ji lapily a nepustily. Yuuki obklopil zvláštní pocit, jako by tancovala na zmrzlé vodní hladině.
A ten led najednou praskl.
Zalapala po dechu, vzápětí ji obklopila modročerná voda, celou ji pohltila a stáhla dolů. Zatnula pěsti, zavřela oči. Vnímala, jak padá, letí vzduchem do neznáma.
Zvláštní, co člověk prožije jen při pohledu do očí.
Napočítala do pěti, pak otevřela oči. Kesshou před sebou neviděla, židle zmizela a ona seděla na podlaze. Kde byla, to vůbec netušila. Zvedla se, ušla pár kroků, mířila k oknu.
„Tak tady jsi,“ zarazil ji melodický hlas. „Říkala jsem si, kam jsi zmizela. A ty jsi mi sprostě utekla do bludiště podvědomí. To se nedělá, víš?“
Kesshou vzala Yuuki za ruku. Spěšně ji provedla těžkými dubovými dveřmi, na kterých se prolínaly zvláštní zlatavé obrazce. Yuuki se jí pokusila vytrhnout, ale nešlo to. Jako by najednou v ruce ztratila cit.
„Tady platí moje pravidla, má milá.“
„Slyšela jsem,“ povzdechla si Yuuki. „Ovládáš i to, co řeknu?“
Odpovědi se jí nedostalo. Kesshou ji vedla spletitými uličkami, které Yuuki nepoznávala. Zamyslela se, snažila se něco poznat. A hele, tamten kamínek ve tvaru srdce jí přijde povědomý. Snažila se vzpomínku uchopit, ale nedařilo se. Kesshou se uchechtla.
„Přijde mi vtipné, jak se snažíš vzpomenout si. Jenže od toho je to bludiště podvědomí. Tady si na nic nevzpomeneš. Leda, že bys tu byla několik let. A to nechceš.“
Yuuki se zarazila. To Kesshou věděla, o všem, na co myslí? Odpovědí jí byl Kesshin pobavený výraz. Tohle bude problém…
„Jak pro koho,“ usmála se Kesshou.
Konečně se z bludiště vymotaly a ocitly se… Yuuki se nevěřícně rozhlédla. Stály na kopci, shlížely dolů na město, které se topilo ve sluneční záři právě vycházejícího slunce. Milovala ten výhled. Mohla by se na něj dívat věčně.
„Tak? Kde jsme?“ zavrčela Kesshou a Yuuki ucítila menší tlak v hlavě.
„Doma,“ vydechla Yuuki.
Tlak zesílil.
„Prostě doma!“ zaječela a rozběhla se z kopce dolů.
Běžela, až jí skoro nestačil dech. Nevěřila, že by se sem mohla ještě někdy podívat. A když to byla iluze, její duše byla neuvěřitelně šťastná. Ohlédla se za sebe na kopec. Kesshou tam stála jak bohyně zkázy. Yuuki se na ni na chvíli dívala, několikrát zamrkala. Byla pryč, nebo v to alespoň Yuuki doufala. Byla sama, takže se mohla projít, aniž by se musela ohlížet za své rameno.
Vkročila na hlavní ulici a ignorovala zvláštní tlak v hlavě.
Prošla kolem květinářství, minula vítězné náměstí, proběhla několik vedlejších uliček, až se dostala k domku, který stál nenápadně stranou. Zadívala se do oken a hluboce si povzdechla. Tak moc jí chyběl domov. Položila ruku na kliku, zaváhala. Co když změnil zámek? Co když má jinou? A co když jí nedopustí, když odešla, aniž by se rozloučila? Tak zvláštně jí zašimralo v žaludku. Cukla sebou, pustila kliku. Skousla ret. Byla dost nezodpovědná, copak ji touha po domově zaslepila? Pokud se jí v mysli hrabe Kesshou, nesmí myslet na nic, co by ji spojilo s jejím životem. Jenže… Jak zarazíte vzpomínky? Yuuki odběhla do temné, postranní uličky. Pokud bude stranou a bude myslet na blbosti, třeba to Kesshou vzdá. Složila hlavu do dlaní. Takhle zešílí! Být doma, ale přesto nemoct jít dál…
Tlak v hlavě zesílil, měla pocit, že se jí hlava rozskočí.
Uslyšela skřípot. Vzhlédla, po zádech jí projel mráz.
Rudá obloha, černé mraky, bílo-černý svět.
Itachiho genjutsu.
„Ale? Takže to poznáváš?“
Chladný hlas zvonil jako krystalky v mrazivém vzduchu.
Kdo by neznal genjutsu, které způsobuje Mangekyo sharingan. To ho dokáže napodobit?! Yuuki se chtěla postavit, ale nohy jí vypověděly službu. Nikdy, nikdy se do tohoto prostředí nechtěla vrátit. Jednou jí to stačilo. Olízla si suché rty, zavřela oči. Pokud nedokáže vstát, může jen čekat na to, co se stane. V dálce uslyšela zakrákání vrány. Otřásla se. Kolem ní se rozvířil prach, něco tiše zapraskalo.
A byl konec.
Ležela na podlaze, téměř paralyzována, oči vytřeštěné dokořán. Na Itachiho genjutsu se nezapomíná…

Poznámky: 

Moc, moc a moc děkuji Kakari za betu k logice příběhu ^^

5
Průměr: 5 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele himiTsu
Vložil himiTsu, Čt, 2019-05-30 06:04 | Ninja už: 5527 dní, Příspěvků: 921 | Autor je: Propadlý student Akademie

Nastal cas a tak me tu mas. Laughing out loud
Chudak Yuuki, co ti provedla ze ji tak trapis? Projit si Itachiho genjutsu a pak padnout do sparu takovy "povedeny" dvojce... Tolik muceni si jedna postava snad ani nezaslouzi. Sad

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2019-05-01 22:11 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Takže jsme se dozvěděli jméno, že je z Konohy a... Vlastně všechno. Ale její nepřátelé jsou taky supr. Docela z nich běhá mráz po zádech a to je potřeba.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Klose
Vložil Klose, So, 2018-09-15 14:06 | Ninja už: 2514 dní, Příspěvků: 142 | Autor je: Pěstitel rýže

Další díl uběhl, a o Yuki toho víme pořád v podstatě stejně. Už se těším až nám o ní prozradíš víc Smiling

Obrázek uživatele GingerHimari
Vložil GingerHimari, Pá, 2018-07-13 20:54 | Ninja už: 2638 dní, Příspěvků: 149 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Mise L3:
Zajímá mě to tajemství domku a jeho obyvatel, je tam rodina? Nebo manžel? Když to Yuuki nechce prozradit je to určitě něco velmi důležitého. Kohaku se opravdu vyžívá v tom mučení, doufám, že hrdinka nebude trpět Stockholmským syndromem a nakonec se to toho hajzla nezamiluje.

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, So, 2016-02-06 14:55 | Ninja už: 5329 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

I já jsem napjatá a zvědavá (hlavně jak se to prováže s Kakashim Laughing out loud )!
Musím říct, že postava Kesshou se mi hodně líbí, doufám, že tam nemá jen štěk. A zmínka o Itachim na konci hodně navnadila Kakashi YES
A ještě jednou není zač Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Ne, 2016-02-07 01:09 | Ninja už: 5858 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Tak Kakashi tě zajímá? Aby tě pak z jeho politikaření nebolela hlava! xD Děkuji za komentář. ^^ Jsem ráda, že se ti Kesshou líbí, doufám, že bude pro čtenáře hodně zajímavá. Jo, zmínka o Itachim byla nechtěná, ale když už jsem ho zmínila, zvládnu ho do příběhu zakomponovat, neboj x)

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Pá, 2016-02-05 20:42 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Já to prostě "žeru" xD A těším se, jak se to bude postupně vyvíjet a rozuzlovávat.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Sayoko
Vložil Sayoko, Ne, 2016-02-07 01:05 | Ninja už: 5858 dní, Příspěvků: 2209 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Manga tým, Naháněč jelenů

Děkuji za komentář. ^^ A jen mi to celé "nesežer!" xD